ΠΑΟΚ

Οι λόγοι της αδυναμίας στην Τούμπα

Οι λόγοι της αδυναμίας στην Τούμπα

Που αποδίδουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τα συνεχόμενα στραβοπατήματα μέσα στην παραδοσιακά, αλλά όχι φέτος, ισχυρή έδρα του

Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η αδυναμία του ΠΑΟΚ να κερδίσει στην Τούμπα εδώ και δύο σχεδόν μήνες (η τελευταία νίκη στο πρωτάθλημα χρονολογείται στις 21 Γενάρη κόντρα στον Πανιώνιο). Έχει θορυβήσει τους πάντες, πόσω μάλλον τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Μπορεί ο Λάσλο Μπόλονι να μην ήθελε να αναλύσει το φαινόμενο δημόσια, όμως τόσο ο Ρουμάνος όσο και ο Ζήσης Βρύζας με τον Παντελή Κωνσταντινίδη έχουν μπει σε μία διαδικασία καταγραφής των αιτίων αυτού του ασυνήθιστου για τον ΠΑΟΚ φαινομένου.

Που καταλήγουν; Τα πορίσματα θα μπορούσαν να χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες. Ας τις δούμε αναλυτικά:

1. Νιάτα σημαίνει σκαμπανεβάσματα

Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να στηριχθεί σε νέα παιδιά, είναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. "Όταν στηρίζεσαι σε ταλέντα, αυτά συμβαίνουν. Διαφορετικά θα μιλούσαμε για ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές" λένε στην Τούμπα και πιστεύουν ότι μέσα από αυτα τα "χαστούκια" θα έρθουν εμπειρίες που θα βοηθήσουν τους νεαρούς να ωριμάσουν.

2. Η παραμικρή χαλαρότητα φέρνει απώλειες

Ο τωρινός ΠΑΟΚ δεν είναι σε θέση να δει κανένα παιχνίδι, με μικρή έστω, χαλαρότητα. Μόνο όταν τα αντιμετωπίζει σαν να έχει μπροστά του ένα τελικό μπορεί και παίρνει αποτέλεσμα. Άλλωστε και οι ίδιοι οι παίκτες μιλούν για έλλειψη συγκέντρωσης στις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

3. Δύσκολα καλύπτονται ορισμένα κενά

Δεν ήταν πανομοιότυπη η ήττα του ΠΑΟΚ με τα Γιάννινα μ' αυτή κόντρα στον Αστέρα ή κάποιες ισοπαλίες στην Τούμπα. Με την ομάδα της Τρίπολης ή με τον ΟΦΗ για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ και πίεσε και για μεγάλο διάστημα και είχε βάλει τον αντίπαλο στα καρέ του. Με τα Γιάννινα δεν συνέβη κάτι τέτοιο κι αυτό γιατί φάνηκαν ιδιαίτερα τα κενά των τιμωρημένων (Γκαρσία, Φωτάκης, Μαλεζάς). Αναντικατάστατοι μπορεί να υπάρχουν μόνο στα νεκροταφεία, όπως είπε ο Μπόλονι, όμως η αλήθεια είναι ότι για ορισμένους παίκτες δεν υπάρχουν άλλοι για να τους καλύψουν όταν λείπουν.

4. Υπερβολικά επιθετικό στυλ στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ στα περισσότερα παιχνίδια στην έδρα του πάιζει άκρως επιθετικά. Παίρνει ρίσκα στην άμυνά του που πολλές φορές μοιάζουν αχρείαστα όταν το ματς είναι ακόμη στα πρώτα λεπτά του. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εκτός έδρας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ