ΠΑΟΚ

Οι 3+1 προκλήσεις στον δρόμο για τον τελικό

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η συμμετοχή του Πρίγιοβιτς και τα άλλα δύο σημεία που καθορίζουν το αγωνιστικό πλάνο του Βλάνταν Ίβιτς για την απογευματινή ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και το μεγάλο στοίχημα της κερκίδας με "οδηγό" τα ματς με Σάλκε και Ολυμπιακό.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η σημερινή είναι η πιο μεγάλη μέρα του ΠΑΟΚ μέσα στη φετινή σεζόν και θα γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αν παίξει στον τελικό του Κυπέλλου στις 6 Μαΐου. Η ρεβάνς με τον Παναθηναίκό μπορεί να ανοίξει διάπλατα την προοπτική του πρώτου τίτλου στην εποχή Σαββίδη κι αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο που κάνει τον απογευματινό, δεύτερο ημιτελικό, πρόκληση για κάθε στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Πρώτα και κύρια για τον Βλάνταν Ίβιτς στις πλάτες του οποίου έπεσε το βάρος για να χαραχθεί η σωστή στρατηγική ανατροπής του 2-0 στη Λεωφόρο. Ο 40χρονος τεχνικός δούλεψε τις τελευταίες μέρες το πλάνο πάνω στα οποία θα στηρίξει την αντεπίθεση των "ασπρόμαυρων" προς τον τελικό κι αυτό εστιάζεται σε τρία σημεία:

1. Παρουσία του Πρίγιοβιτς στη βασική ενδεκάδα: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είχε πει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, όταν είχε υποστεί τον σοβαρό τραυματισμό στην κλείδα στις 15 Μαρτίου, ότι σε 4 εβδομάδες θα είναι στην ενεργό δράση. Τήρησε την υπόσχεσή του, αφού πήρε χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή στα Περιβόλια κόντρα στον Πλατανιά και σήμερα θα είναι στη βασική ενδεκάδα της ομάδας. Το ζητούμενο είναι σε ποια κατάσταση θα παρουσιαστεί και αν το σχεδόν μισάωρο που αγωνίστηκε την Κυριακή είναι αρκετό για να του δώσει και πάλι τον απαιτούμενο ρυθμό. Η Τούμπα, βέβαια, θα τον ωθήσει προς τα... δίχτυα του Βλαχοδήμου, αφού ποντάρει σ' αυτόν περισσότερο από κάθε άλλο συμπαίκτη του και μένει να φανεί αν θα ανταποκριθεί. Στην Πολωνία, πάντως, είχε τη φήμη του παίκτη των μεγάλων αγώνων.

2. Η γραμμή πίσω από τον Πρίγιοβιτς: Ο... Πρίγιογκολ έχει σημειώσει τα επτά τέρματά του σε 38 μέρες, όμως, για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και σήμερα πρέπει κάποιοι να τον τροφοδοτήσουν. Για τον Ίβιτς η σύνθεση της μεσοεπιθετικής γραμμής πίσω από τον υψηλόσωμο φορ αποτελεί μία μεγάλη σπαζοκεφαλιά. Στο ένα άκρο θα βρίσκεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Τζάλμα Κάμπος. Στο άλλο όμως ποιος; Ο Ουάρντα που ήταν MVP στα Χανιά ή ο Ενρίκε που μεταμορφώνεται προς το θετικό στην Τούμπα; Και στη μέση θα είναι ο Μπίσεσβαρ ή 40χρονος κόουτς του ΠΑΟΚ θα επιλέξει καθαρόαιμο 4-3-3 με Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοβ; Αυτά είναι τα ερωτήματα που στριφογυρίζουν στο μυαλό του Βλάνταν Ίβιτς τις τελευταίες μέρες.

3. "Κλείστε όλα τα κενά στα μετόπισθεν": Τα 2+ γκολ είναι το ένα ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει όμως και άλλο και είναι εξίσου σημαντικό. Να μη δεχθεί γκολ γιατί σε μία τέτοια περίπτωση τα πράγματα θα δυσκολέψουν εξαιρετικά για τον Δικέφαλο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι τελευταία οι αντίπαλοί του δημιουργούν ευκαιρίες. Εννιά τελικές έκανε ο Πλατανιάς στα Χανιά, άλλες τόσες είχε και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός με τους αναπληρωματικούς στην Τούμπα. Λόγος προβληματισμού (ειδικά από τη στιγμή που απέναντι θα υπάρχει και ο κακός δαίμονας Μπεργκ) και πιθανόν παρουσίας ενός καθαρόαιμου κόφτη όπως ο Κάνιας μπροστά από τους στόπερ Βαρέλα και Κρέσπο που μαζί με Μάτος και Λέοβατς στα άκρα και τον Γλύκο κάτω από την εστία μοιάζουν σίγουροι στην ενδεκάδα. Πιθανόν η τελική απόφαση για τη μεσαία γραμμή να επηρεαστεί, επίσης, από τις πληροφορίες που θα έχει και τις εκτιμήσεις που θα κάνει ο Ιβιτς για το αν παίξει ο Ζέκα.

ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΖΕΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ

Πέρα από το αγωνιστικό σκέλος, υπάρχει και μία γεμάτη Τούμπα, με κόσμο που έχει στείλει μηνύματα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πως αισθάνεται να αντιμετωπίζουν την ομάδα του με δύο μέτρα και δύο σταθμά, μετά την απόφαση μόνο για τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και όχι αφαίρεση βαθμών για τον Ολυμπιακό.

"Εμάς για τα ψάρια στον ημιτελικό του 2014 μας αφαίρεσαν... 15 βαθμούς (-3 από τη βαθμολογία των πλέι οφ, με τον Παναθηναϊκό τότε να βγαίνει ευνοημένος της υπόθεσης)", είναι η ατάκα που ακούγεται περισσότερο και "ηλεκτρίζει" μεγάλη μερίδα του κόσμου.

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ προσπαθούν να στείλουν το μήνυμα ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και καθαρό μυαλό για να μη γίνει οτιδήποτε που μπορεί να πλήξει την ομάδα και ως εκ τούτου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία ο τρόπος που θα λειτουργήσει ο ΠΑΟΚ στο οργανωτικό κομμάτι.

Οι άνθρωποι του "Δικεφάλου", με αφορμή και το περιστατικό με τις ύβρεις στην αποστολή του Παναθηναϊκού κατά την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη, διαβεβαιώνουν ότι η φιλοξενία των "πρασίνων" θα είναι άψογη και παραπέμπουν στα πρόσφατα ματς με Σάλκε (τότε μάλιστα υπήρχαν προκλήσεις των Γερμανών φιλάθλων από το πρωί στη Θεσσαλονίκη) και Ολυμπιακό, που η όλα κύλησαν άψογα και η Τούμπα ήταν υποδειγματική.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ