ΠΑΟΚ

Ο Σαλπιγγίδης που κάνει τα πάντα

Ο Σαλπιγγίδης που κάνει τα πάντα
INTIME SPORTS

Ο Σαλπιγγίδης κλήθηκε στην Ξάνθη να αγωνιστεί και στο αριστερό άκρο της επίθεσης δείχνοντας πως παίζει παντού

Η αποχώρηση Βιεϊρίνια, ο τραυματισμός Γεωργιάδη και η εμπιστοσύνη του Μπόλονι στις δυνατότητές του να προσφέρει παντού, έκαναν στην Ξάνθη τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ΚΑΙ αριστερό εξτρέμ.

Ο διεθνής επιθετικός έπαιξε σε μία ακόμη θέση δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει όποτε του ζητηθεί. Ποια θα πρέπει, όμως, να είναι η διαχείριση του και σε ποια θέση ταιριάζει περισσότερο.

Η "θυσία" στα αριστερά

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Σαλπιγγίδης δεν πρέπει να αγωνίζεται στα αριστερά. Όντας κλασικός δεξιοπόδαρος και με αδυναμία στη σέντρα, δε μπορούσε να κάνει στην Ξάνθη μόνο την κίνηση προς την περιοχή με το δεξί για να σουτάρει που από ένα σημείο και μετά έγινε προβλέψιμη. Και πάλι, όμως, ο έμπειρος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν από τους διακριθέντες δείγμα της αξίας αλλά και της επαγγελματικότητάς του.

Δεξιά και... αμυντικός

Τις περισσότερες φορές αγωνίζεται στο δεξί άκρο της επίθεσης έχοντας μάλιστα και αυξημένα αμυντικά καθήκοντα στην πτέρυγά του για να καλύπτει τις επελάσεις του Έτο. Και η προσήλωση στην άμυνα είναι μαζί με την παρουσία του στο δεξί άκρο μία διπλή "θυσία" που κάνει ο Σαλπιγγίδης. Παίζει εκεί που του ζητά ο προπονητής, δίνει τον καλύτερο εαυτό αλλά...

Προτιμά την περιοχή

Το... αλλά έχει να κάνει με την πίστη του διεθνή επιθετικού πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα όντας πιο κοντά στην αντίπαλη περιοχήείτε σαν κεντρικός φορ είτε σαν δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2 και αλήθεια είναι πως οι αριθμοί και οι τίτλοι του πρώτου σκόρερ που κατέκτησε στην Ελλάδα είναι στοιχεία που ενισχύουν τη θέση του. Φέτος έχει πετύχει 6 γκολ σε 23 συμμετοχές και συνεχίζει να προσφέρει αλλά και να ελπίζει πως θα παίξει και σαν επιθετικός περιοχής.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ