ΠΑΟΚ

Συνέντευξη-ρεσιτάλ Χακόμπο

Συνέντευξη-ρεσιτάλ Χακόμπο
INTIME SPORTS

Ο Σανθ Χακόμπο απάντησε σε ερωτήσεις των φίλων του ΠΑΟΚ και δεν έκρυψε τίποτα. "Θα ήθελα να ήμουν αρχηγός στον ΠΑΟΚ", "με τον Στέφενς αισθάνομαι πιο σίγουρος" και "θέλω να κερδίζω ακόμα και όταν παίζω με τις κόρες μου " μερικές από τις ατάκες του.

Ο Σανθ Χακόμπο ανακρίθηκε από τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τον "ανάγκασαν" να απαντήσει σε άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ποια θεωρεί την καλύτερη εμφάνισή του;

"Νομίζω εναντίον της Αλκμάαρ φέτος και πέρυσι εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά στο τέλος εκεί άλλαξαν όλα!"

-Πολλές φορές αργείς να βγεις απο την εστία. Υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με τους συμπαίκτες σου;

"Ο τερματοφύλακας πρέπει να είναι κοντά με την άμυνα, αλλά στο γήπεδο κάποια πράγματα φαίνονται διαφορετικά απ΄ότι απ έξω. Κάποιες φορές η επικοινωνία λόγω γλώσσας είναι δύσκολη, αλλά οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν άμεσα και δεν είναι πάντα οι σωστές".

-Η ομάδα από το 2009-2011 στα ντέρμπι ειδικά, έπαιζε με μεγάλο πάθος για νίκη. Γιατί φέτος δεν το βλέπουμε αυτό;

"Δεν ξέρω τι γινόταν τότε. Προχθές παίξαμε πολύ άσχημα, αλλά όλοι θέλαμε να κερδίσουμε. Μερικές φορές η ομάδα είναι μια αλυσίδα. Aν κάποιοι κρίκοι δε λειτουργούν σωστά, όλη η ομάδα δεν έχει καλή εικόνα. Όλοι διψάμε για νίκη.Την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς".

-Tι πίνει και δε μας δίνει;

"Μόνο νερό κ κόλα! Ίσως είναι η καφεϊνη! Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου. Παλεύω για το καθετί όπως με συμβούλευε ο πατέρας μου. Ακόμη και με τις κόρες μου να παίζω, θέλω να τις κερδίζω".

-Γιατί είσαι τόσο τρελός;

"Δεν υπάρχει καλός τερματοφύλακας που δεν έχει τρέλα. Ποιός πέφτει στο έδαφος να πιάσει μια μπάλα; Μόνο ένας τρελός".

- Στις δύο πρώτες σεζόν στην Ελλάδα το χαρακτηριστικό του ήταν οι σίγουρες έξοδοι του. Τι έχει γίνει και δείχνει διστακτικός φέτος;

"Όταν μπορώ να πάω στη μπάλα βγαίνω, αν όχι δεν πάω. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ειδικά στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Φέτος, άλλωστε, μόνο ένα γκολ δεχτήκαμε από σέντρα".

- Τι είναι ο ΠΑΟΚ για σένα;

"Είναι πολύ εύκολο. Τι είναι ο ΠΑΟΚ; Η ζωή μου! Αν ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού μου βλέπεις ένα κασκόλ του ΠΑΟΚ".

- Ποιος παίκτης πιστεύεις ότι είναι ο αληθινός αρχηγός της ομάδας;

"Οι αρχηγοί είναι Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Αθανασιάδης όπως αποφάσισε ο προπονητής. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να είμαι κι εγώ γιατί μ΄αρέσει η υπευθυνότητα. Πάντα,ακόμη κι αν φύγει κάποτε,θα είναι κι ο Γκαρσία ο αρχηγός του ΠΑΟΚ! Είμαι σαν αυτόν, πολεμιστής".

- Υπάρχει κλίκα Ελλήνων παικτών στην ομάδα;

"Όχι δε νομίζω. Η γλώσσα κάνει τις παρέες σε όλες τις ομάδες. Δεν έχουμε προβλήματα. Μιλάω με όλους. Aς μην ψάχνουμε να βρούμε αρνητικά πράγματα μετά από μια ήττα".

- Η ομάδα πήγαινε... τρένο, τι συνέβη στην πορεία και έπεσε η ποιότητα των συμπαικτών σου;

"Οι παίκτες είναι οι ίδιοι. Στον αθλητισμό έρχονται και κακές στιγμές, παρότι δεν αλλάζεις τρόπο δουλειάς. Δεν υπάρχει κλειδί για να έχεις μόνιμα καλές εμφανίσεις. Το πιο σημαντικό είναι να παλεύεις για τη φανέλα ακόμη κι αν δεν είσαι σε καλή μέρα".

- Γιατί πιστεύεις οτι ταιριάζεις με την ομάδα;

"Παρότι κέρδισα τον ΠΑΟΚ ως παίκτης της Τρίπολης, έπαθα πλάκα με τον κόσμο. Ήρθαν δέκα ώρες δρόμο για να δουν την ομάδα τους. Είδα ότι μου ταιριάζουν στην ειλικρίνεια. Εκφράζουν την συμπαράσταση αλλά και την οργή τους, όπως κάνω κι εγώ όπου βρίσκομαι".

- Μερικές αντιδράσεις σου δε βγάζουν νόημα. Εξήγησε μας γιατί πήδηξες στη φάση του τέταρτου γκολ με τον Ολυμπιακό;

"Εννιά στις δέκα φορές ο επιθετικός προσπαθεί να "κρεμάσει" τον τερματοφύλακα σε τέτοια φάση. Δεν το έκανε κι εγώ έκανα λάθος. Δε φοβάμαι να το παραδεχτώ. Ήταν μια κακή βραδιά για όλη την ομάδα".

- Τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει στην άμυνα; Άλλοι παίκτες ή άλλο σύστημα;

"Δεν είμαι προπονητής να σου πω για το σύστημα ή διοίκηση για τους παίκτες. Όλοι κάνουμε λάθη, όμως πρέπει να έχουμε προσωπικότητα".

- Πως κατάφερε να προσαρμοστεί τόσο εύκολα στην ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚ; Ήθελε πολύ τη μεταγραφή;

"Την πρώτη χρονιά υπέγραψα μονοετές γιατί προερχόμουν από τραυματισμό. Ήθελα να είμαι ειλικρινής κ είπα στον Γεωργιάδη "αν είστε ικανοποιημένοι θα υπογράψω παραπάνω". Δεν ανανέωσα καν για τα λεφτά. Είχα πρόταση μεγαλύτερη από Τουρκία".

- Πολλές φορές σε αποκρούσεις που ούτε εσύ πιστεύεις ότι έπιασες ειρωνεύεσε τους αντιπάλους που έχεις μπροστά σου. Γιατί; Τι λες;

"Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν mind games. Μου αρέσει να επηρεάζω το μυαλό των επιθετικών με όποιον τρόπο μπορώ. Το ίδιο κάνουν κι αυτοί".

- Ποια η σχέση σου με τον Joey Barton;

"Είναι ο διπλανός μου στην... πτέρυγα με τους "τρελούς"!"

- Tι πιθανότητες δίνει στον ΠΑΟΚ για τίτλο φέτος;

"Μιλάμε πολύ για τίτλους που κρίνονται τον Μάιο. Η χρονιά έχει πολλά ματς κι εμείς πρέπει να συνηθίσουμε να τα κερδίζουμε όλα. Είμαστε μέσα σε όλα".

- Ποιο είναι το μυστικό σου ως τερματοφύλακας;

"Δεν έχω μυστικά. Πάντα σ΄αυτή την θέση είσαι μόνος. Προσπαθώ να "μιλάω" και να παρακινώ τον εαυτό μου να κυνηγάει την μπάλα και να προβλέπω για λίγα δευτερόλεπτα τη φάση. Στο ξενοδοχείο πριν το ματς σκέφτομαι το παιχνίδι πάντα. Όλα είναι στο μυαλό".

- Τι νομίζεις για την ομάδα;

"Κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε. Ξεπερνάμε τα προβλήματα που υπήρχαν στον ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Όλα θα αλλάξουν αλλά όχι σε μια στιγμή. Θα πάμε παιχνίδι παιχνίδι και δεν είμαστε χαμένοι λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό. Θα δούμε τον Μάιο. Όλες οι ομάδες χρειάζονται μεγάλους ποδοσφαιριστές που θα κάνουν το απρόβλεπτο".

- Πότε θα αρχίσεις να μοιράζεις φάπες;

"Είναι αλήθεια ότι μαλώνω σε κάθε ματς τους συμπαίκτες μου. Το κάνω με σεβασμό,όμως. Προσπαθώ να δώσω εντολές. Ποτέ δε θα έφτανα να χτυπήσω. Καμιά φορά το να λες την αλήθεια κατάμουτρα, πονάει περισσότερο από μια μπουνιά".

- Πως νιώθει ο ίδιος για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και αν πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξουν κάτι στον τρόπο με τον οποίο παίζουν.

"Αν μπορούμε, να τα αλλάξουμε όλα. Μπορεί να χάσεις, αλλά να το κάνεις παλεύοντας. Πάρε επτά κόκκινες κάρτες, σπάσε πόδια, χτύπα, πάλεψε, ακόμη κι αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς... Αν πρέπει μάλωσε και με την Αστυνομία! Xα,χα,χα".

- Τι θεωρεί ότι χρειάζεται η ελληνική Super League σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο για να αρχίσει να πλησιάζει την Primera Division;

"Δύσκολο. Πρώτα απ΄όλα οι κανονισμοί στη συμπεριφορά του κόσμου. Δεν μπορείς να συγκρίνεις, όμως. Και οι δύο χώρες έχουν καλά και άσχημα".

- Έχεις φάει πιο χαζό γκολ από το 4ο στο "Γ. Καραϊσκάκης";

"Όχι, έχω δει χειρότερα. Είναι ένα από τα χειρότερα. Έχω φάει γκολ από καραμπόλα στο κεφάλι του επιθετικού".

- Πιστεύεις ότι είναι καλό να φωνάζεις συνέχεια στους συμπαίκτες σου χωρίς πάντα να φταίνε;

"Είναι καλό γιατί προσπαθώ να τους κάνω να καταλάβουν τα λάθη τους. Αλλά τους φωνάζω επίσης και για να τους επιβραβεύσω".

- Ποιοι από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ξενυχτάνε;

"Δεν ξέρω, εγώ έχω την οικογένειά μου εδώ και δε βγαίνω".

- Πιστεύεις ότι αξίζετε τα λεφτά που παίρνετε;

"Δεν αποφασίζω εγώ τι λεφτά θα πάρω. Είναι οι κανόνες της αγοράς, όταν μια ομάδα σου κάνει μια πρόταση την αποδέχεσαι ή όχι. Αν αποφάσιζα εγώ θα έπαιρνα 20 εκατομμύρια τη σεζόν και θα καθόμασταν οικογενειακώς! Χα, χα".

- Ορισμένοι έχουν πει ότι ο Στέφενς δεν έχει κάνει καθόλου τακτική. Τι έχεις να πεις γι αυτό

"Δουλεύουμε σε όλους τους τομείς κάθε εβδομάδα. Όταν φυσικά έχουμε τρία ματς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλά. Aκόμη και τότε,όμως, μας δείχνει βίντεο".

- Έχεις βάλει ποτέ βέτο να είσαι ο βασικός τερματοφύλακας;

"Κανείς, εκτός ίσως από τον Βαλδές ή τον Κασίγιας δεν μπορεί να βάλει τέτοιο όρο. Οι εμφανίσεις σου δίνουν τη θέση".

- Ενώ είσαι επιβλητικός σωματικά, κάποιες φορές μοιάζεις να φοβάσαι την έξοδο. Το έχεις εντοπίσει; Θα το βελτιώσεις;

"Δουλεύω για να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Δε φοβάμαι τίποτα, όποτε βλέπω ότι μπορώ να πάρω μια μπάλα, βγαίνω και το προσπαθώ".

- Mακαρόνια καρμπονάρα ή μακαρόνια με κιμά;

"Πάντα καρμπονάρα".

- Γιατί τι βγάζεις αυτή την τρέλα; Εσύ σε ποιές θέσεις πιστεύεις ότι πρέπει να καλύψει ο ΠΑΟΚ με μεταγραφές;

"Αν πάρουν παίκτες θα το κάνουν επειδή νομίζουν ότι χρειαζόμαστε. Εγώ θέλω όποιον μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δεν είμαι τεχνικός διευθυντής, αλλά για την ισορροπία χρειάζεται μάλλον ένας παίκτης σε κάθε γραμμή".

- Γιατί κουρεύεσαι τόσο κοντά; Παλαιότερα τα είχες μακριά ή τουλάχιστον πιο μακριά από τώρα;

"Γιατί η παλιά μου μηχανή χάλασε και η καινούρια έχει μόνο χαμηλές "σκάλες".

- Πως σου φαίνονται οι Ελληνίδες; ποιες προτιμάς γενικά;

"Μου αρέσει η γυναίκα μου! Είναι αλήθεια ότι όταν ήρθα ήξερα ότι οι Ελληνίδες είναι όμορφες. Και είναι αλήθεια. Αλλά έχω οικογένεια".

- Τι πρέπει να γίνει στην ομάδα για να πάρουμε το πρωτάθλημα;

"Να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια!!! Και πρέπει να σκεφτούμε πως θα κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια".

- Οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν από τον τερματοφύλακα;

"Νομίζω ναι. Η φιλοσοφία μου στο ποδόσφαιρο λέει ότι μια μεγάλη ομάδα θέλει έναν μεγάλο τερματοφύλακα και έναν μεγάλο επιθετικό. Όλοι, όμως, είναι απαραίτητοι! Φυσικά ο επιθετικός παίρνει τη δόξα κι ο τερματοφύλακας τα σκ...α!"

- Οι παίκτες συμφωνείτε με τον τρόπο που θέλει να παίζετε ο προπονητής; Aν όχι το συζητήσατε μαζί του;

"Οι παίκτες δεν αποφασίζουν τι ποδόσφαιρο θα παίζουν. Πάντα μπορείς να πεις κάτι στον προπονητή, αλλά δεν αποφασίζεις".

- Πιστεύεις πως ένας πλούσιος για τα ελληνικά δεδομένα σας κάνει "χαλαρούς" αγωνιστικά με τις πληρωμές να είναι σίγουρες κάθε μήνα;

"Για μένα ποτέ δεν ίσχυσε αυτό. Αν δουλεύεις λιγότερο λόγω καλού συμβολαίου, άφησε το ποδόσφαιρο. Κάθε μέρα πρέπει να βελτιώνεσαι".

- Tην ώρα που τον έβριζαν στο Καραϊσκάκη και κοιτούσε κάτω, τι σκεφτόταν;

"Να παλέψω με όλο αυτό τον κόσμο! Δεν μπορώ όμως να το κάνω, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ένα άθλημα..."

- Ποια είναι η πιο δύσκολη επέμβαση που έχεις κάνει σαν τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ;

"Όλες είναι δύσκολες. Δεν έχει σημασία αν απέκρουσα με το χέρι, το πόδι... Εγώ πιο πολύ βλέπω τα λάθη και προσπαθώ να μάθω απ αυτά".

- Σαν βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, ποια τετράδα στην άμυνα εμπιστεύεσαι όταν κάθεσαι στα δοκάρια. Μην μου πεις πως όλοι το αξίζουν...

"Δεν είμαι προπονητής. Ένας καλός παίκτης προσπαθεί να παίξει με όποιον αποφασίσει ο προπονητής. Θα αποφασίσω αν γίνω προπονητής! Φυσικά με κάποιους αισθάνεσαι πιο άνετα, αλλά προσπαθώ να πάρω το καλύτερο από κάθε συμπαίκτη και να τον καταλάβω".

- Πέρυσι είχες ένα σοβαρό τραυματισμό που σε άφησε εκτός για καιρό. Πως ήταν εκείνη η περίοδος για σένα και πως νιώθεις τώρα;

"Μια από τις χειρότερες στιγμές μου. Ένα χειρουργείο δεν είναι τίποτα. Με τον περσινό τραυματισμό και με το συμβόλαιό μου να τελειώνει αισθανόμουν άσχημα. Πρόλαβα να παίξω το τελευταίο ματς στα Γιάννενα παρότι οι γιατροί είχαν προβλέψει 4-5 μήνες. Δούλευα τρεις φορές τη μέρα και τους διέψευσα".

- Από τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ ποιος έχει το πιο δυνατό σουτ στις προπονήσεις;

"Ο Σάλπι"

- Ποιόν τερματοφύλακα έχεις σαν πρότυπο;

"Τον Βαλδές"

- Πιστεύεις οτι είσαι στην πεντάδα των καλύτερων τερματοφυλάκων της Superleague;

"Δεν ξέρω. Δεν έχει σημασία αρκεί να βοηθάω την ομάδα. Προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου".

- Πότε ένιωσες να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου σε παιχνίδι του ΠΑΟK;

"Έχασα τον έλεγχο πέρυσι με τον Παναθηναϊκό. Τρελάθηκα!"

- Πόσο μακριά θέλεις να φτάσεις στο Europa League;

"Να το κερδίσω θέλω! Αλλά πρώτα να περάσουμε στον επόμενο γύρο..."

- Αν ήσουν εκτός αποστολής σε ένα ματς στην Τούμπα, θα ήθελες να το παρακολουθήσεις από τη θύρα 4; Αν ναι, ανυπομονούμε...

"Ναι! Από πέρυσι στο ματς με τη Ραπίντ που είδα τη Θύρα 4 είπα ότι μια μέρα θα πάω".

- Γιατί συνεχώς αναφέρεις ότι αν είσαι εσύ το πρόβλημα να λύσεις το συμβόλαιο σου και να φύγεις; Είναι συνέχεια στο μυαλό σου;

"Φυσικά δε θέλω να φύγω από τον ΠΑΟΚ. Αλλά νιώθω την ομάδα που μου έδωσε τα πάντα. Κι αν είμαι πρόβλημα δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στους ανθρώπους που με βοήθησαν. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου εδώ!"

- Με ποιούς παίκτες κάνεις πιο πολύ παρέα;

"Λογικά με αυτούς που μιλάμε την ίδια γλώσσα, αλλά δεν έχω πρόβλημα με κανέναν".

- Ποιός είναι καλύτερος ο Ρονάλντο ή ο Μεσι;

"Θα τους ήθελα και τους δύο στην ομάδα μου".

- Βλέπεις κάποια διαφορά στην αντιμετώπιση απέναντι σου ανάμεσα στον Δώνη και στον Στέφενς; Νιώθεις πιο σίγουρος φέτος;

"Ο κ. Στέφενς είναι ο προπονητής μας και δε θα πω πολλά τώρα για εκείνον, αλλά σίγουρα αισθάνομαι πιο σίγουρος απ ότι με τον κ. Δώνη".

- Εθνική Ισπανίας ή Εθνική Ελλάδας;

"Αν με καλέσει η Εθνική Ελλάδος, θα πάω".

- Τι σημαίνει το C.D. που έχεις στη φανέλα;

"Τα αρχικά των ονομάτων από τις κόρες μου: Carla-Daniela".

- Πόσο καιρό σκοπεύεις να μείνεις στον ΠΑΟΚ;

"Αν είναι στο χέρι μου για πάντα!"

- Πως αισθάνεσαι όταν παίζεις σε γεμάτη Τούμπα, και μάλιστα όταν βρίσκεσαι στο τέρμα από τη μεριά της Θύρας 4;

"Γι' αυτό τον κόσμο παίζεις ποδόσφαιρο. Eίσαι τυχερός όταν τον συναντάς".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ