ΠΑΟΚ

"Ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε να του χαριστούν τα χρέη"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ / ΒΕΖΥΡΤΖΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ / ΒΕΖΥΡΤΖΗΣ MOTIONTEAM

Για το ζήτημα των παγωμένων οφειλών του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ προς το δημόσιο μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Νίκος Βεζυρτζής.

Για το ραντεβού που έγινε πριν λίγες ημέρες με τον υφυπουργό Οικονομικών και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Μουρμούρα είπε στον "Libero 107.4": "Του είπαμε ακριβώς ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχει στον ΠΑΟΚ και είναι πολύ απλό να λυθεί. Ο ΠΑΟΚ λέει "να πληρώσω αλλά να ισχύει από σήμερα η ρύθμιση Ορφανού" και έτσι να μην χρειαστεί να καταβάλλει άμεσα 6 εκ. ευρώ. Αυτό είναι το αίτημα του ΠΑΟΚ. Ο κ. Μουρμούρας είναι ένας άνθρωποις που δεν ασχολείται με τον αθλητισμό, είναι οικονομικός.

Ο Βρύζας του εξήγησε πως το κράτος λαμβάνει τον χρόνο από τα σωματεία περίπου 60 εκ. ευρώ και πως θέλει ο ΠΑΟΚ να πληρώσει κανονικά γιατί αλλιώς δεν μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά του και να φέρει επενδυτή. Τον κ. Μουρμούρα δεν θα τον ενδιαφέρει το όνομα της ομάδας, είτε είναι ΠΑΟΚ, είτε Αρης, είτε Ηρακλής".

Πρόσθεσε ότι: "Ολα τα σωματεία θα βουλιάξουν αν δεν γίνουν ρυθμίσεις και το κράτος θα χάσει τα λεφτά του. Ο ΠΑΟΚ δεν είπε να του χαριστούν, είπε να τα πληρώσει. Πιστεύω ότι ο κ. Μουρμούρας θα είναι και στην επόμενη κυβέρνηση, είναι σωστός, λογικός και γρήγορος στις αποφάσεις του και πιστεύω ότι θα το κάνει. Και δεν μιλάμε μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για όλα τα σωματεία.

Αυτοί που ξέρουν τον χαρακτήρα μου, ξέρουν την επιμονή μου, πολλοί μπορεί να λένε τι λέει πάλι, αλλά θα θυμίσω ότι τα ίδια έλεγαν όταν σκέφτηκα να κάνουμε γήπεδο μπάσκετ. Και τελικά έγινε. Άσχετο αν είμαι μέσα και έξω από την πολιτική αυτό το θέμα θα το τελειώσω. Ορισμένα τέτοια θέματα γίνονται σε κάτι καταστάσεις απίθανες. Το "άστο θα το δούμε" των πολιτικών δεν λέει κάτι, περνάει ο καιρός και δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει κάθε μέρα να πρήζεις. Δεν είναι πρόβλημα οι δόσεις που ζητάει ο ΠΑΟΚ γιατί αν ισχύσει η απόφαση της ρύθμισης Ορφανού η οφειλή θα πάει κανονικά σε πολλές δόσεις και όχι σε 24".

Για την προσπάθεια του Βρύζα και τις επαφές του με τους επενδυτές δήλωσε: "Εκείνο που κατάλαβα είναι ότι κάνει μία τεράστια προσπάθεια και πρέπει να είναι κοντά σε κάτι καλό. Είμαι πάντως διακριτικός και δεν μου αρέσει να συζητάω τέτοια πράγματα. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι το ματς της Τετάρτης, απλώς, τώρα έτυχε αυτή η συνάντηση που κανόνισα εγώ. Είναι σημαντικό ζήτημα αυτό των επενδυτών, μπορεί να κρίνει την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Ο Ρώσος επιχειρηματίας που έδωσε το παρόν στην συνάντηση δεν έχει καμία σχέση με επενδυτικά. Ρωτήθηκε από εμάς για τον Σαββίδη. όντως τον γνώριζε και μας είπε τα καλύτερα λόγια".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ