ΠΑΟΚ

Ο Ντιέγκο, τα... αντικείμενα και η προϊστορία

Ο Ντιέγκο, τα... αντικείμενα και η προϊστορία
Μαραντόνα Nάπολι-ΠΑΟΚ

Η πιο "δυνατή" εμπειρία του ΠΑΟΚ στην Ιταλία ήταν με τον Μαραντόνα αντίπαλο, το 1988. Θυμηθείτε τι είχε συμβεί, καθώς και ποια παιχνίδια έχουν δώσει οι "ασπρόμαυροι" επί ιταλικού εδάφους (vid)

Το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα επί ιταλικού εδάφους θα επιχειρήσει να πάρει ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη (15/2) απέναντι στην Ουντινέζε. Ο "Δικέφαλος" έχει παίξει τέσσερις επίσημους αγώνες εκεί δίχως όμως να έχει καταφέρει να φύγει με... χαμόγελα.

Αν εξαιρέσει κανείς το ματς με την Μίλαν, οι "ασπρόμαυροι" έφτασαν κοντά στην... πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό, με την έννοια πως οι τρεις από τις τέσσερις ήττες τους, ήρθαν στις λεπτομέρειες.


H πρώτη "μάχη" που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Ιταλία ήταν στις 13/03/74. Αντίπαλος για το Κύπελλο Κυπελλούχων η Μίλαν, από την οποία ο "Δικέφαλος" έχασε με 3-0 και στον επαναληπτικό της Τούμπας έφερε 2-2 με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Στις 18/09/85 ο "Δικέφαλος" αντιμετώπισε εκτός έδρας την Βερόνα για το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Μέχρι το 84' το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, αλλά με γκολ στο επόμενο λεπτό, αλλά και στο 88', ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-1. Στην Τούμπα, επίσης ηττήθηκε με 1-2 και έτσι αποκλείστηκε.

Η αντίδραση του Μαραντόνα στα αντικείμενα...

Στις 07/09/88 για το Κύπελλο Ουέφα ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την μεγάλη Νάπολι του Μαραντόνα, του Αλεμάο και του Καρέκα. Σκαρτάδος και Λαγωνίδης ανέλαβαν το μαρκάρισμα του πρώτου, τα πήγαν αρκετά καλά είναι η αλήθεια, όμως, εκμεταλλευόμενοι οι Ιταλοί το πέναλτι που κέρδισε ο Καρέκα και το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μαραντόνα, κέρδισαν με 1-0.

Σε εκείνο το ματς αξέχαστη έχει μείνει η στιγμή που ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δέχεται αντικείμενα από τους φίλους του ΠΑΟΚ που είχαν βρεθεί στο Σαν Πάολο (σ.σ. ήταν περισσότεροι από 3.000), σε μια προσπάθεια να εκτελέσει κόρνερ.

Το παιχνίδι προς στιγμήν διακόπηκε, με τον Μαραντόνα να γυρνάει και να κατευθύνεται προς την εξέδρα και να κάνει νεύμα στους οπαδούς να ηρεμήσουν. Πάντως αντικείμενα δέχτηκε και στην Τούμπα, εκεί όπου το αποτέλεσμα έληξε με 1-1 και έτσι πέρασε η Νάπολι. Τελευταίο ραντεβού με ιταλική ομάδα ήταν απέναντι στην Ουντινέζε στις 24/10/00. Η τελευταία επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ, αλλά στον επαναληπτικό έχασε με 3-0 (σ.σ. στην παράταση) και έτσι ο "Δικέφαλος" πήρε μια μεγάλη πρόκριση.

Τα ματς του ΠΑΟΚ στην Ιταλία

24/10/00 Ουντινέζε-ΠΑΟΚ 1-0

Σκόρερ: 90' Μαρτζιότα

Σύνθεση: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Μπράτιτς (Χασιώτης 88'), Αμπονσά, Ουντέζε, Τετράτζε, Καμπς (Καφές 69'), Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής (Οκκάς 89')

07/09/88 Νάπολι-ΠΑΟΚ 1-0

Σκόρερ: 59' Μαραντόνα

Σύνθεση: Γκιτσιούδης, Μαυρέας, Σκαρτάδος, Μαλιούφας, Μήτογλου, Καραγεωργίου, Λαγωνίδης, Φερνάντο, Μπορμπόκης, Σμολ (Καρασαββίδης 60'), Αλεξανδρίδης (Λεοντιάδης 72')

18/09/85 Βερόνα-ΠΑΟΚ 3-1

Σκόρερ: 13', 85' Ελκγιερ, 88' Βολπάτι, 72' Σκαρτάδος

Σύνθεση: Στεργιούδας, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Γιούριτσιτς, Μπανιώτης, Τσουρέλας, Σίγγας, Βασιλάκος (Αλεξανδρίδης 75'), Πήττας, Πάπριτσα, Ορφανός

13/03/74 Μίλαν-ΠΑΟΚ 3-0

Σκόρερ:Μπιγκόν 12′, Α. Μπενέτι 38′, Κιαρούτζι 87′

Σύνθεση: Χατζηιωάννου, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (43΄ Λάζος), Παρίδης (79΄ Κερμανίδης), Σαράφης, Παπαδόπουλος, Κούδας, Ασλανίδης

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ