ΠΑΟΚ

Ο Ναός που σχεδιάζει ο Σαββίδης

Ο Ναός που σχεδιάζει ο Σαββίδης
Σαββίδης

Διαβάστε για τα σχέδια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή ενός θρησκευτικού κέντρου στο Ροστόκ

Ενα από τα φιλόδοξα σχέδια του Σαββίδη για την περιοχή του Ροστόφ είναι η κατασκευή ενός θρησκευτικού κέντρου που να φιλοξενεί διάφορες εθνοτικές ομάδες της Ρωσίας, με σκοπό τον ειρηνικό διάλογο και βλέψεις να εξελιχθεί σε ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

Η είσοδος θα είναι από την δυτική πλευρά (στις Ορθόδοξες εκκλησίες μπορεί να υπάρχει μόνο από τα δυτικά).

Μέσα θα υπάρχει ένα τεράστιο φουαγιέ, με ένα στρογγυλό τραπέζι και στη συνέχεια θα ανοίγουν ζώνες που θα αντιστοιχούν στις διαφορετικές θρησκείες, αλλά όλοι οι χώροι θα βρίσκονται σε ένα μέρος.

Έτσι, θα είναι δυνατό να συνδυαστούν σε ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό χώρο όλες οι μεγάλες θρησκείες που εκπροσωπούνται στη Ρωσία. Ο "Ναός της ανοχής", ίσως, να ανεγερθεί σε περιοχή μεταξύ που βρίσκεται μεταξύ του Ροστόφ και του Μπαταίσκ.

"Πάντα με ψηλά το κεφάλι στο Ροστόφ"

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ακόμη, η τοποθέτησή του Σαββίδη σχετικά με την μεταβίβαση του γηπέδου "Olymp-2" από τα χέρια της οικογένειας στο Υπουργείο Αθλητισμού της περιοχής του Ροστόφ, σε συνέχεια της υπόθεσης που οδηγήθηκε στα δικαστήρια και είχε να κάνει με τα χρήματα που δάνεισε ο ομογενής επιχειρηματίας στην Ροστόφ.

" Ήρθε σε μένα ο διευθυντής του σταδίου και μου είπε ότι εκκρεμεί μία ποινική υπόθεση. Ρώτησα για την κατηγορία και μου είπε ότι πρόκειται για παραβίαση της πυρασφάλειας δημόσιων χώρων.

Αυτό που δεν συνειδητοποίησαν είναι ότι όταν χτίσαμε αυτό το μέρος ήταν γεμάτο συστήματα πυρασφάλειας. Του επεσήμανα πως στο Ροστόφ δεν πρόκειται ποτέ να περπατήσω με το κεφάλι κάτω και έδωσα εντολή να κλείσει η υπόθεση. Αν θέλει κάποιος ας μου πει ότι δεν είναι έτσι", είπε συγκεκριμένα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ