ΠΑΟΚ

Ο μικρός έμαθε στα δύσκολα

Ο μικρός έμαθε στα δύσκολα
INTIME SPORTS

Δε χρειάζεται να γίνει λόγος για τεράστια κλάση, όπως συνήθως γίνεται για κάθε αυθεντικό ταλέντο αυτής της ηλικίας αλλά σίγουρα μπορεί να ειπωθεί πως ο Σταφυλίδης έχει την ψυχή να παίξει μπάλα. Και το έδειξε άλλη μία φορά...

Εναντίον της ΑΕΚ στην Τούμπα ο Λάσλο Μπόλονι δε θέλησε να ρίξει σε μια πραγματική ποδοσφαιρική μάχη τον άγευστο Ρομπέρ, προτίμησε τον νεαρό Σταφυλίδη και είχε πολλούς λόγους να το κάνει.

Ο πρώτος απ' όλους είναι πως ο μικρός έχει ψυχή όσο δέκα Γάλλοι μέτριοι ποδοσφαιριστές και ας είναι άπειρος...

Δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια και μέσα σε λίγους μήνες ο Σταφυλίδης έχει κάνει πραγματικότητα, όνειρα καριέρας για πολλούς.

Έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε κόντρα στην Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν και τη νίκησε. Μαθήματα και εμπειρίες ζωής που δεν του χαρίστηκαν. Τις κέρδισε με το σπαθί, το ταλέντο και την ψυχή του. Κυρίως το τελευταίο...

Είναι, άλλωστε, το πρώτο που όλοι παραδέχονται και το φανέρωσε και χθες αντιμετωπίζοντας τον Μπέλεκ και δεχόμενος σχεδόν αποκλειστικά την επιθετική πίεση της ΑΕΚ. Όχι ότι ήταν αλάνθαστος.

Έκανε λάθη, έδειξε αδυναμίες αλλά έδειξε και πως έχει τη διάθεση να τα και τις διορθώσει. Ήδη στους επτά πρώτους αγώνες του με τον ΠΑΟΚ παρουσιάζεται συνεχώς και καλύτερος.

Βελτιωμένος τακτικά, με μεγαλύτερο θράσσος, όπως φανερωνουν και οι επιθετικές του προσπάθειες για να σκοράρει, πιο πειθαρχημένος στα καθήκοντα που του ανέθεσε ο προπονητής του. Χωρίς να επηρεάζεται και ψυχολογικά από δύσκολες στιγμές όπως ήταν η αποβολή του στο Λονδίνο.

Και αυτό αναγκάζει πλέον τον Μπόλονι να του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ακόμα και αν το κάνει στέλνοντας στα χαφ τον Λίνο.

Άλλωστε ο Βιεϊρίνια είναι παρελθόν από τον ΠΑΟΚ και κανένας Ρομπέρ δεν είναι ούτε καλύτερος από τον Λίνο επιθετικά ούτε επιτρέπεται να στερεί ευκαιρίες στον Σταφυλίδη.

Πόσω μάλιστα όταν ο Δικέφαλος είναι αναγκασμένος να στηριχθεί στα δικά του παιδιά και πόδια για να διεκδικήσει νέες επιτυχίες.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ