Ο ΠΑΟΚ "σκοράρει" σε κοινωνική προσφορά

Ο ΠΑΟΚ "σκοράρει" σε κοινωνική προσφορά

Το "Football Unites" συμπεριλήφθηκε στα δέκα καλύτερα προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης στην Ευρώπη σε επίπεδο συλλόγων του European Club Association (ECA)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ "τρέχει" τους τελευταίους μήνες ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης των προσφύγων που κατά χιλιάδες έρχονται στην Ελλάδα. Το "Football Unites" όπως ονομάζεται έτυχε πανευρωπαϊκής αποδοχής, καθώς συμπεριλήφθηκε στα δέκα καλύτερα προγράμματα κοινωνικής ευθύνης συλλόων που ανήκουν στο "European Club Association".

Σήμερα, μάλιστα, ο φάκελος του θα παρουσιαστεί στην 17η Γενική Συνέλευση της ECA στην Γενεύη, όπου και θα ανακοινωθεί επίσης και ο τελικός νικητής. Διαβάστε λεπτομέρειες στην ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς και ποιες είναι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που διεκδικούν το βραβείο.

Αναλυτικά:   

"Μια πολύ σημαντική διάκριση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ & το PAOK Action, όπου με το πρόγραμμα "Football Unites" προκρίθηκε στις 10 καλύτερες παρουσιάσεις φακέλου κοινωνικής ευθύνης , σε επίπεδο συλλόγων, της ECA (European Club Association).

Τo "Football Unites", το οποίο  σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς & φορείς, ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο σε μια προσπάθεια ανακούφισης του πόνου και των δυσκολιών των ανθρώπων που αναγκάστηκαν ν’ αφήσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο. Άνθρωποι, οικογένειες, καταρρακωμένες ψυχές οι οποίες βρέθηκαν, στην πορεία για ένα καλύτερο αύριο, σε περιοχές όπως η Ειδομένη και το Χέρσο στο Κιλκίς.Στόχος του ΠΑΟΚ ήταν η έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφθαναν καθημερινά στα σύνορα της Ειδομένης όπως επίσης και η μετάδοση και προώθηση της προσπάθειας σε ολόκληρο τον κόσμο εντός & εκτός Ελλάδας.

Η παρουσίαση του φακέλου κοινωνικής ευθύνης του ΠΑΟΚ, "Football Unites", επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες της Ευρώπης μέσα από 48 άλλων συλλόγων όπου και θα παρουσιαστούν την Δευτέρα (05.09) στην 17η Γενική Συνέλευση της ECA στην Γενεύη, όπου και θα ανακοινωθεί επίσης και ο τελικός νικητής.Οι ομάδες που διεκδικούν πέρα από τον Δικέφαλο το βραβείο είναι οι εξής:

Η KAA Gent από το Βέλγιο με το πρόγραμμα "KAA Gent Homeless Blue White" υπέρ των άστεγων, προσφύγων και ανθρώπων που βρίσκονται σε φάση απεξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η Paris Saint-Germain FC με το πρόγραμμα "RED & BLUE Schools" για παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών, στα οποία παρέχει αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μετά το σχολικό ωράριο.

Η FC Schalke 04 με το πρόγραμμα Kumpelkiste" υπέρ ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με φιλάθλους, φίλους και συνεργάτες της ομάδας, με συγκέντρωση χρημάτων και υλικών αγαθών.

Η AC Milan με το πρόγραμμα "Special Soccer Camp", το οποίο δίνει την δυνατότητα σε παιδιά με αναπηρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

H BV Vitesse με το πρόγραμμα "Vitesse Hattrick" , το οποίο έχει εγκατασταθεί σε πέντε γειτονιές του Άρνεμ και δίνει την δυνατότητα σε μη προνομιούχους ανθρώπους να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η PSV Eindhoven με το πρόγραμμα "PSV United", μία κίνηση που απευθύνεται σε παιδιά που ζουν σε γειτονιές της πόλης με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και βανδαλισμών και έχει ως στόχο την πάταξη και την πρόληψη των φαινομένων αυτών.

Η Vålerenga IF με το πρόγραμμα Vålerenga Against Racism"  στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας και έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει φαινόμενα ρατσισμού στο Όσλο.

Η Αberdeen FC  με το πρόγραμμα "Dementia Friendly Wellbeing" υπέρ ανθρώπων που πάσχουν από άνοια.

η Villarreal FC με το πρόγραμμα "Endavant Igualtat",  το οποίο είναι ένα δίκτυο 11 ακαδημιών και ενός κέντρου για παιδιά με αναπηρία, τα οποία ο Σύλλογος χορηγεί καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

"Γιατί για τον ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από 90 λεπτά ενός αγώνα" // "Γιατί για τον ΠΑΟΚ η κοινωνική ευθύνη δεν είναι επιλογή, είναι υποχρέωση!".

Δείτε το VIDEO:

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

10 μαύρα sneakers που θα σε πάνε παντού

Back to black με 10 sneakers που μπορείς να φοράς όλη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24