ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε παίξει ξανά στο Κίεβο ως πρωταθλητής

Ο ΠΑΟΚ είχε παίξει ξανά στο Κίεβο ως πρωταθλητής

Θυμηθείτε την προηγούμενη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στην ουκρανική πρωτεύουσα κόντρα στην πανίσχυρη τότε Ντινάμο Κιέβου (επί Σοβιετικής Ένωσης) του Βαλερί Λομπανόφσκι και του μεγάλου αστέρα της εποχής Όλεγκ Μπλαχίν.

Έχει ξαναπαίξει στο Κίεβο ο ΠΑΟΚ και μάλιστα ως πρωταθλητής. Ήταν 20 Οκτωβρίου 1976, όταν στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, αντιμετώπισε την πανίσχυρη Ντινάμο Κιέβου (της τότε Σοβιετικής Ενωσης) που το 1975 είχε κατακτήσει (ως πρώτη σοβιετική ομάδα) το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Σούπερ Καπ.

Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει την Ομόνοια (νίκη 2-0 στην Κύπρο και 1-1 στη ρεβάνς της Τούμπας) και μπροστά τους είχαν ένα μεγαθήριο με προπονητή τον αείμνηστο Βαλερί Λομπανόφσκι (το γήπεδο που θα γίνει ο σημερινός αγώνας φέρει το όνομά του) και μεγάλη φίρμα τον σπουδαίο Όλεγκ Μπλαχίν, κάτοχο της Χρυσής Μπάλας το 1975, πρώτο σκόρερ όλων των εποχών του σοβιετικού πρωταθλήματος με 211 γκολ (συνολικά έχει πετύχει πάνω από 300 τέρματα, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο Σοβιετικό παίκτη) και πρώτο σε συμμετοχές με 432 ματς.'

Η ομάδα του Μπράνκο Στάνκβιτς (κάθισε στον πάγκο όταν αποχώρησε ο Γκιούλα Λόραντ) είχε 500 οπαδούς στο πλευρό της και αντιμετώπισε την Ντινάμο στους -13. Ηττήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά με το βαρύ 4-0 και τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι: Μπούριακ 13' και 22', Κολατόφ 26' και Σλομπότιαν 54'. Στο 3-0 ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Παναγιώτη Κερμανίδη, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Κούδα.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης (56' Δαμανάκης), Ιωσηφίδης, Πέλλιος (46' Καπουσούζης), Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Γκουερίνο, Σαράφης, Κούδας, Ορφανός.

Στη ρεβάνς της Τούμπας δύο εβδομάδες αργότερα (3/11/1976) η Ντινάμο νίκησε με γκολ 2-0 των Κολατόφ 72' και Μπλαχίν 82'.

Δείτε πλάνα από το παιχνίδι στο Κίεβο:

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ