ΠΑΟΚ

Ο fast track σχεδιασμός του Άρνεσεν

Ο fast track σχεδιασμός του Άρνεσεν
Ντι Ματέο

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν, ζητά εκκαθάριση του ρόστερ σε μία εβδομάδα, μιλά με τον Σαββίδη για τον προπονητή και θέλει μικρό και ευέλικτο γκρουπ στελεχών δίπλα του. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μόνο χαλαρή δεν ήταν η μέρα χθες στα γραφεία της Τούμπας. Οι απαιτήσεις του Φρανκ Άρνεσεν σε ό,τι έχει να κάνει με τις πρώτες κινήσεις για το στήσιμο του νέου ΠΑΟΚ, έκαναν τους πάντες να τρέχουν, αφού ο Δανός δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να χρονοτριβεί.

Ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έχει ήδη παραδώσει μία λίστα με τους παίκτες που θέλει να αποχωρήσουν από το ρόστερ της ομάδας. Δεν είναι όλοι τους ίδιες περιπτώσεις. Υπάρχουν ορισμένοι που λήγουν τα συμβόλαια και ο Άρνεσεν δεν επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας μαζί τους, άλλοι που πρέπει να λύσουν τα συμβόλαια με το αζημίωτο και φυσικά παίκτες που τους προορίζει για δανεισμό ή πώληση (αν έρθει το κατάλληλο αντίτιμο).

Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και άλλοι αστερίσκοι και υποσημειώσεις, για τους περισσότερους όμως η εντολή του Δανού είναι σαφής: “Θέλω, αν γίνεται, μέσα στην εβδομάδα να τελειώσουν οι περισσότερες αν όχι όλες συζητήσεις με αυτούς τους παίκτες, έτσι ώστε από βδομάδα που αναλαμβάνω και επίσημα να ασχολούμαι με αυτούς που θα έρθουν”.

Από τη “μαύρη λίστα” του Άρνεσεν εξαιρούνται νεαροί παίκτες που θέλει να πάρουν την ευκαιρία να κριθούν στην προςτοιμασία από τον νέο προπονητή και ορισμένοι που λόγω τραυματισμών δεν αγωνίστηκαν σε μεγάλο κομμάτι της σεζόν.

Μείωση συνεργατών και ενίσχυση με μεταγραφή

Δεν μένει μόνο εκεί ο Άρνεσεν. Αφού έκανε συναντήσεις με όλα τα στελέχη που κινούντα μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα (σκάουτερ, στελέχη διοίκησης στο ποδοσφαιρικό τμήμα) έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Ιβάν Σαββίδη: “Θέλω ένα μικρό, ευέλικτο τιμ συνεργατών για να δουλεύουμε μαζί”. Κατά συνέπεια, οι αποδεσμεύσεις θα αγγίξουν και άτομα εκτός ρόστερ.

Παράλληλα, φέρεται ο 59χρονος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, φέρεται αποφασισμένος να ενισχύσει την προσπάθεια και με άτομα δικής του επιλογής που θα έρθουν από το εξωτερικό.

Ο Ντι Ματέο και οι άλλοι

Ακόμη, από το “μέτωπο” της προπονητολογίας, η ΠΑΕ δεν θέλει να δώσει καμία πληροφορία αφήνοντας ασχολίαστες τις πληροφορίες περί επαφών Άρνεσεν με τον Γκιγιέρμο Σκελότο της Λανούς. Ο 42χρονος τεχνικός φέρεται από μερίδα του ελληνικού Τύπου να είναι ο εκλεκτός του Δανού, ωστόσο στην πατρίδα του γράφεται ότι ο ίδιος θέλει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη αργεντίνικη ομάδα που ολοκληρώνεται τον Γενάρη,. Από την Αργεντινή, προέρχονται και τα άλλα δύο ονόματα που ακούστηκαν, του Μάρτιν Παλέρμο και του Ντιέγκο Κάνια.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί φημολογία, κυρίως από το εξωτερικό, για τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο που έλυσε τη συνεργασία του με την Σάλκε, έχοντας αναδειχθεί η μεγαλύτερη απογοήτευση της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα. Ωστόσο, επιτυχίες όπως η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι το 2012 τον κάνουν να παραμένει ελκυστικός σε ομάδες όπως η Φενέρμπαχτσε που αναφέρεται ως ενδιαφερόμενη να πάρει στον πάγκο της τον Ντι Ματέο.

Το σίγουρο είναι ότι η οριστική διευθέτηση του θέματος είναι ζήτημα ημερών, ίσως και ωρών, καθώς ο Άρνεσεν μιλά απευθείας με τον Σαββίδη και τα πάντα προχωρούν πολύ γρήγορα.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ