ΠΑΟΚ

Μπόλονι: "Στόχος η νίκη με την Ρουμπίν"

Μπόλονι: "Στόχος η νίκη με την Ρουμπίν"
Μπόλονι

Για το παιχνίδι της Πέμπτης (15/12) με την Ρουμπίν αλλά και για την γενικότερη.... φιλοσοφία του μίλησε ο Λάσλο Μπόλονι. Τι είπε ο Αντελίνο Βιειρίνια (videos)

Για αρκετά ζητήματα μίλησε ο Λάσλο Μπόλονι στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (14/12).

Ο Ρουμάνος επισήμανε πως θέλει την νίκη απέναντι στους Ρώσους, έκανε αναφορά στην οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και εκείνους και τα οποία είναι διαφορετικά, ενώ τόνισε πως θα ήθελε να "βγουν" εκτός του Σταφυλίδη κι άλλοι παίκτες από τις ακαδημίες.

Αρχικά για το παιχνίδι με την Ρουμπίν, είπε: "Έχουμε ένα πρόβλημα με τον Κοντρέρας που δεν μπορεί να συμμετέχει και θα δούμε αν και ο Σαλπιγγίδης θα μπορέσει να προλάβει το παιχνίδι. Είχαμε συζητήσει παλαιότερα γι΄αυτό το παιχνίδι γιατί είναι το πιο αποφασιστικό του ομίλου και ευλογούμε την τύχη μας γιατί αυτό το παιχνίδι έχει την αξία του, αλλά όχι αυτή που πιστεύαμε πως θα έχει.

Στην δουλειά μου ποτέ δεν βάζω ένα μεγάλο στόχο σε ένα παιχνίδι. Βάζω πολλούς μικρούς στόχους ταυτόχρονα. Σίγουρα αύριο έχουμε σημαντική αποστολή, αλλά σημαντικό είναι να δουλέψω με την ομάδα μου και να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι μας. Αύριο θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση".

Για το όταν ξεκινούσε ο ΠΑΟΚ τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, αν πίστευε πως ο "Δικέφαλος" μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων θα ήταν πρώτος: "Είναι αλήθεια πως δεν μπορείς να σκεφτείς μακρινά. Αφού μπήκαμε στους ομίλους σκεφτήκαμε πως θα μπορούσαμε να πάμε μακριά, αλλά είναι αλήθεια πως δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε".

Για τι αν επηρεάζει το σχεδιασμό στο ματς με την Ρούμπιν ότι μετά από τρεις μέρες είναι αγώνας πρωταθλήματος και το κατά πόσο επηρεάζει την ομάδα ότι θέλει δύο αποτελέσματα: "Είναι πλεονέκτημα το ότι θέλουμε δύο αποτελέσματα. Στην ομιλία μου στους παίκτες την προηγούμενη εβδομάδα τους είπα να ξεκουραστούν για το ματς με τον Ατρόμητο. Για το ματς με την Ρουμπίν τους είπα να δείξουν τον καλό τους εαυτό και στα τρία παιχνίδια. Αν δείξουν μόνο την καλή τους πλευρά θα μπορέσουν να το δείξουν. Και το να δείξουν την καλή τους πλευρά, χρειάζεται εφυία από την πλευρά τους για να κατανέμουν την εσωτερική τους ενέργεια για το κίνητρο. Αυτή η κατανομή της ενέργειας θα χωρίσει τους καλούς από τους πολύ καλούς παίκτες. Και πιστεύω πως μετά το πέρας των τριών παιχνιδιών θα βρούμε μερικούς καλούς παίκτες".

Για το αν ξεκινά περίοδο ξεκαθαρίσματος του ρόστερ και ενίσχυσης του. "Πρέπει να αλλάξουμε λίγο το μπάτζετ. Είμαι ικανοποιημένος με τον Λίνο. Ο Λεονάρντο δούλεψε σκληρά, δεν έχω να πω κάτι άσχημο για εκείνον, αλλά έχω τον Σταφυλίδη, έχω και τον Σνάουτσνερ. Δεν μπορώ να έχω τέσσερις παίκτες εκεί, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει τέσσερις παίκτες. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει ένα ποσό για να έχει ακαδημία και όταν ήρθα εδώ δεν είναι κάποιον από της ακαδημίες να βρίσκεται στην 18αδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει λίγο εκεί την πολιτική του".

Για τους στόχους: "Ο στόχος μπορεί να είναι να βγω πρώτος, άλλα να βρω λύσεις. Ξέρετε πως είμαστε κακοί αμυντικά στις στημένες φάσεις. Η κατοχή της μπάλας έχει διακυμάνσεις, οι παίκτες κάποιες φορές είναι σε άσχημο σημεία. Ολα αυτά πρέπει να βελτιωθούν. Ο Σταφυλίδης έρχεται από τς ακαδημίες, σε δύο χρονιά μπορεί να είναι έτοιμος παίκτης. Θέλω να τον βοηθήσω να φτάσε αυτό το επίπεδο και θέλω να βάλουμε ακόμη δύο παίκτες σε αυτή την διαδικασία. Θέλω την νίκη σίγουρα με την Ρουμπίν που έχει μεγάλο μπάτζετ. Αυτή έδωσαν 15 εκ. ευρώ για έναν παίκτη. Το να κλαιγόμαστε όμως για 10 εκ. ευρώ που μας λείπουν ή για κάποιες νίκες που δεν πήραμε, δεν είναι σωστό".

Bιειρίνια: "Πρώτοι για να αποφύγουμε μεγαθήρια"

Για την σημασία της κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου μίλησε ο Αντελίνο Βιιειρίνια. "Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε περάσει. Στόχος όμως μας είναι πάρουμε την πρωτιά στον όμιλο. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για τον βασικό μας στόχο", είπε αρχικά ο Πορτογάλος που επισήμανε ακόμη τα εξής:

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: "Ξέρουμε τα επικίνδυνα σημεία τους. Συλλέξαμε και κάποιες παραπάνω πληροφορίες. Είναι ίσως δύσκολο το ότι εμείς έχουμε περάσει, ενώ αυτοί όχι. Όμως εμείς παίζουμε μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε το καλύτερο δυνατό".

Για το αν αποτελεί κίνητρο το αήττητο της Τούμπας εδώ και 10 συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη: "Σίγουρα είναι έξτρα κίνητρο, αλλά από μόνο του ένα ματς όπως το ματς με την Ρουμπίν για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί ένα κίνητρο".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες διάκρισης στην Ευρώπη απ΄ότι η Ελλάδα: "Θα θέλαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στην Ευρώπη και θέλουμε να πάμε μακριά, να πάρουμε την πρωτιά και να αποφύγουμε μεγαθήρια. Και στο πρωτάθλημα στα δύο τελευταία ματς δείξαμε πως παρουσιάζουμε βελτίωση και θέλουμε να πάμε καλύτερα στο πρωτάθλημα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ