ΠΑΟΚ

Μπλόκο στη ρύθμιση για τα χρέη

Μπλόκο στη ρύθμιση για τα χρέη
INTIME SPORTS

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε τη διευκρίνιση ότι δεν μπορεί να βάλει κάθε μία από τις 42 προσφυγές της στη ρύθμιση για χρέη μέχρι 1 εκ. ευρώ, ενώ η Τρόικα δεν δίνει κούρεμα άνω του 80% στα πρόστιμα για μεγάλες εταιρίες.

Αλλιώς τα περίμενε και αλλιώς της έρχονται στο θέμα των χρεών προς το δημόσιο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μόλις επισημοποιήθηκε η τροπολογία για οφειλές φυσικών ή νομικών προσώπων στο δημόσιο μέχρι ύψους 1 εκ. ευρώ, διευκρινίστηκε ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βάλει κάθε μία από τις 42 ξεχωριστές υποθέσεις για τις οποίες έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια σ’ αυτή τη ρύθμιση.

Αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο. Αυτό που ήχησε άσχημα στα γραφεία της Τούμπας είναι οι πληροφορίες ότι στη ρύθμιση που θα αφορά σε χρέη μεγάλων εταιριών (άνω του 1 εκ. ευρώ), το μέγιστο κούρεμα των προσαυξήσεων θα φθάνει το 80% και άρα ο ΠΑΟΚ θα κληθεί αν πληρώσει το πρωτογενές κεφάλαιο συν 20% των προστίμων.

Κυβερνητικοί κύκλοι, σε μία προσπάθεια να «χρυσώσουν το χάπι», αναφέρουν ότι μόλις φύγει η Τρόικα και χαλαρώσουν οι διαπραγματεύσεις θα βρεθεί λύση είτε με ανέβασμα του ορίου των χρεών στην υπάρχουσα τροπολογία, είτε με άλλη ρύθμιση.

Όμως ποιος μπορεί να πιστέψει σε αυτές τις εξαγγελίες όταν έχουν προηγηθεί ουκ ολίγες υποσχέσεις;

Όλοι περιμένουν πλέον την αντίδραση του Ιβάν Σαββίδη που ήδη είχε διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στην επένδυσή του στο προπονητικό κέντρο της Θέρμης, αν πρώτα δεν λυθεί το θέμα των χρεών.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ