ΠΑΟΚ

"Με Αναστασιάδη παίζει ο καλύτερος"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ
Μελισσάς MOTIONTEAM

Ο Νίκος Μελισσάς μιλά για το όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα για τον ίδιο, το "ψήσιμό" του στη Β΄ Εθνική, τον απόλυτο τερματοφύλακα Νόιερ και τους στόχους του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν (βίντεο).

Ένα από τα πολλά παιδιά που ψάχνουν την ευκαιρία καθιέρωσης στον ΠΑΟΚ είναι ο Νίκος Μελίσσας. Ο 21χρονος, ύψους 1.93μ. τερματοφύλακας επέστρεψε στην ομάδα μετά το δανεισμό του στο Φωκικό και προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Άγγελου Αναστασιάδη.

Γι' αυτή την προσπάθεια, όπως και για πολλά άλλα ζητήματα, από Μουντιάλ και τον σούπερ Νόιερ, μέχρι την χαρά του πορτιέρο όταν μπλοκάρει σουτ του επιθετικού, μίλησε στο Sport24.gr.

Αναλυτικά:

Μαζί με τον Γιακουμή είστε οι δύο τερματοφύλακες που βρίσκεστε από την αρχή στην προετοιμασία της ομάδας. Το βλέπετε ως μεγάλη ευκαιρία, με βάση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους υπόλοιπους;

"Είναι μεγάλη ευκαιρία και για μένα και για τον Γιακουμή. Θα προσπαθήσω να αρπάξω αυτή την ευκαιρία και να την εκμεταλλευτώ για να κερδίσω τη θέση μου στο ρόστερ σε πρώτη φάση".

Τι πιστεύεις πώς πρέπει να έχει ένας σύγχρονος τερματοφύλακας για να καθιερωθεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;

" Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να είναι καλός και με τα πόδια και να έχει την διορατικότητα να σκέφτεται την επόμενη κίνηση του επιθετικού έτσι ώστε να τον προλάβει παίζοντας και με τα πόδια αν χρειαστεί".

Υπάρχει η προοπτική να είσαι βασικός τερματοφύλακας ή θεωρείς πώς πας για δεύτερος ή τρίτος;

"Ο προπονητής μας είναι δίκαιος. Δεν έχει κατηγορίες όπως δεύτερος ή τρίτος. Αν είσαι ο καλύτερος θα παίξεις. Αν δεν είσαι δεν παίζεις. Είναι μια ευκαιρία για εμάς τους νεαρούς που είμαστε εδώ να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του προπονητή μας και μια θέση στην ομάδα μέσα από τα φιλικά που αγωνιζόμαστε".

Πώς αντιλαμβάνεσαι την παρουσία σου στην προετοιμασία της ομάδας, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει κι αν τελικά θα μείνεις στο ρόστερ;

"Είναι ένα μικρό όνειρο ζωής το ότι βρίσκομαι εδώ και συμμετέχω στην προετοιμασία. Θέλω να αρπάξω την ευκαιρία, να αποδείξω τι αξίζω και να δουλέψω για να πάω πιο ψηλά, αλλά την τελική απόφαση παίρνει πάντα ο προπονητής".

Ήταν ωφέλιμος ο δανεισμός στον Φωκικό;

"Ο δανεισμός μου ήταν ένα καλό μάθημα. Ήταν η πρώτη μου παρουσία σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Μπορεί το συγκεκριμένο της Β΄ Εθνικής να μην έχει τεχνική αλλά τα προβλήματα σε ωριμάζουν. Δεν είχε εγκαταστάσεις, δεν έχει καλά γήπεδα, το παιχνίδι στηρίζεται στην δύναμη, είναι πιο "βρώμικο". Εκεί έμαθα τι σημαίνει επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ωρίμασα".

Που θεωρείς ότι χρειάζεσαι βελτίωση;

"Ο κάθε τερματοφύλακας πάντα πρέπει να κοιτά να βελτιώνεται. Για παράδειγμα θέλω να κερδίσω την εμπιστοσύνη των αμυντικών. Να βελτιώνομαι στις εξόδους. Να δυναμώσω το κορμί μου γιατί και αυτό είναι απαραίτητο".

Θεωρείς ότι έχει ανέβει ο πήχης του συναγωνισμού με τους τερματοφύλακες που έχει στο ρόστερ του ο ΠΑΟΚ;

"Ο Χακόμπο έπαιξε στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Ιτάνζ με τον Γλύκο στο Μουντιάλ. Σαφώς και έχει ανέβει ο πήχης. Αλλά δεν είναι κάτι που με φοβίζει. Μην ξεχνάτε ότι ο Γλύκος και αυτός ξεκίνησε από τα χαμηλά και ακολουθώ την ίδια διαδρομή. Αν δουλεύεις δεν φοβάσαι...".

Υπάρχει πίεση στους νεαρούς της ομάδας με δεδομένο ότι ο κόσμος ζητά μεταγραφές;

"Δεν με φοβίζει η πίεση. Ξέρω πως είναι να είσαι και ως οπαδός. Ξέρω πως σκέφτεται ο φίλαθλος. Αν η πίεση σε επηρεάζει δεν θα γίνεις ποτέ μεγάλος παίκτης. Λάθη θα κάνεις αλλά πρέπει να τα ξεπερνάς γρήγορα και να μην επηρεάζεσαι...".

Δείχνεις να έχεις αλλάξει πολύ στην επιστροφή σου στον ΠΑΟΚ. Είναι έτσι;

"Στην Β΄ Εθνική ωρίμασα πολύ. Είχα και καλό προπονητή που έχει κοινά στοιχεία με Αναστασιάδη, από τις ατάκες μέχρι και την τακτική. Είμαι σε μια ηλικία που πρέπει να τα δώσω όλα. Στα 21 μου θέλω να σταθώ στο ίδιο επίπεδο με έναν έμπειρο τερματοφύλακα. Σαφώς μου λείπει η εμπειρία αλλά μπορώ μέσα από τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά να την κερδίσω".

Τι κρατάς απ’ όλα όσα λέει ο προπονητής;

"Πρώτα απ' όλα είμαστε νέα παιδιά και το καλό είναι πως είμαστε μαζί πολλά χρόνια και επομένως ο ένας γνωρίζει τον άλλο. Ο προπονητής μας τονίζει ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε όλες τις ομάδες."

Πώς σου φάνηκε η εμφάνιση της ομάδας κόντρα στην Ντνιέπρ;

"Ο αντίπαλος είχε περισσότερα φιλικά από εμάς και ήταν πιο έτοιμος. Εμείς πάντως αν και κουρασμένοι σταθήκαμε καλά αμυντικά και ίσως στο δημιουργικό κομμάτι υστερήσαμε αλλά είναι και θέμα κούρασης"

Γιατί έγινες τερματοφύλακας;

"Ήταν επιθυμία του πατέρα μου αλλά και εμένα μου άρεσε. Έχει μια μικρή τρέλα αυτή η θέση. Να πέφτεις στα πόδια του επιθετικού με τα χέρια και το κεφάλι είναι ρίσκο. Όταν κάνεις μια απόκρουση είναι σαν να βάζεις γκολ ως επιιθετικός. Μου αρέσει αυτή η αίσθηση".

Ποιος επιθετικός της ομάδας σε δυσκολεύει περισσότερο στις προπονήσεις;

"Ο Αθανασιάδης που είναι ο βασικός μας επιθετικός, είναι καλός παίκτης, έχει καλά τελειώματα και μπορεί με μια επαφή και σε ανύποπτο χρόνο να σκοράρει. Αλλά αν έχεις την σωστή τοποθέτηση στην εστία και την σωστή αντίληψη δεν χρειάζεται να φοβάσαι κανέναν επιθετικό ως τερματοφύλακας".

Φαντάζομαι παρακολούθησες το Μουντιάλ που πολλοί το χαρακτήρισαν «Παγκόσμιο Κύπελλο των». Ξεχώρισες κάποιον; Για ποιον είπες ότι μπορεί να του μοιάσεις στο στυλ

"Πρώτα απ' όλα να σας πω ότι παλαιότερα είχα είδωλο τον Καν και τώρα τον Νόιερ. Νομίζω ότι είναι ο απόλυτος τερματοφύλακας και ο καλύτερος στον κόσμο. Ανίκητος κάτω από την εστία αλλά και με τα πόδια μπορεί να παίξει ακόμη και λίμπερο. Μου άρεσε και ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα ενώ απογοητεύτηκα από αυτούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας".

Παρατηρείς κινήσεις και προσπαθείς να τις μιμηθείς;

"Από κάθε τερματοφύλακα προσπαθώ να πάρω τα θετικά. Δεν είναι ένα, παρατηρείς και συνθέτεις και παίρνεις πράγματα".

Στην μέχρι τώρα προετοιμασία τι είναι αυτό που σου έχει προκαλέσει ανησυχία;

"Με ανησυχούν τα δυο αρνητικά αποτελέσματα. Αλλά αυτός ο προβληματισμός θα φύγει αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι με το κεφάλι κάτω. Επειδή είμαστε πολλά νέα παιδιά, είναι δύσκολο να διαχειριστείς την αίσθηση ότι παίζουμε στον ΠΑΟΚ. Θα απελευθερωθούμε από αυτό αν δουλεύουμε ταπεινά και με το κεφάλι χαμηλά".

Πώς σου φαίνεται η δουλειά που κάνεις με τον προπονητή τερματοφυλάκων τον Απόστολο Τερζή μέχρι σήμερα;

"Πρώτα απ' όλα δεν έχουμε κάνει ακόμη ατομικές προπονήσεις με τον κύριο Τερζή. Αφενός επειδή είναι συμπιεσμένο το πρόγραμμα και δεν είναι μεγάλης διάρκειας οι προπονήσεις και αφετέρου διότι ο προπονητής μας, επιθυμεί να δουλεύουμε με τους συμπαίκτες μας για να βελτιωνόμαστε και στο παιχνίδι με τα πόδια. Όμως κατά τη διάρκεια των διπλών μου δίνει συνεχώς οδηγίες για το πως θα πρέπει να στέκομαι και να λειτουργώ...".

Είναι σημαντικό να υπάρχουν και έμπειροι παίκτες στην ομάδα;

"Ναι, είναι αυτό που λέμε να υπάρχουν προσωπικότητες και να μας κατευθύνουν. Επειδή ακριβώς είμαστε πολλά τα νέα παιδιά σε ηλικία, πρέπει να υπάρχει εκείνος ο παίκτης που θα μας ανεβάζει ψυχολογικά μετά από μια αποτυχία, ή θα μας προσγειώνει μετά από μια επιτυχία. Για να κάνουμε πρωταθλητισμό πρέπει να διαχειριστούμε και τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση. Ο έμπειρος παίκτης μπορεί να σε "κράξει" ή να σε "βάλει χέρι" όταν πρέπει αλλά και να σε ανεβάσει ψυχολογικά".

Ως παρατηρητής πέρυσι, κατέληξες τι δεν πήγε καλά και δεν πέτυχε η ομάδα τους στόχους της;

"Ήταν κάπως αλλόκοτα τα πράγματα. Ήρθαν πρωτοκλασάτοι παίκτες αλλά δεν πέτυχαν. Εγώ εστιάζω το ενδιαφέρον μου στο σήμερα και θέλω η ομάδα να πετύχει πράγματα που δεν κατάφερε πέρσι".

Με ποιο πράγμα θα ήσουν ευχαριστημένος στο τέλος της νέας σεζόν;

"Με το να πάρουμε το κύπελλο και φυσικά να χτυπήσουμε και το πρωτάθλημα. Θέλω τον Μάη να πανηγυρίζουμε και να μην είμαστε στεναχωρημένοι όπως φέτος. Θέλω να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα ματς να μην υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο, να μην χαλαρώνουμε ποτέ. Αν μείνει το ρόστερ με νεαρούς να μην ψηλώσουμε το κεφάλι αλλά να συνεχίσουμε τη δουλειά".

Για τη συνεργασία με τον Αναστασιάδη τι έχεις να πεις;

" Μου αρέσει που μας περνά το πνεύμα του νικητή. Να μην φοβόμαστε κανένα. Με όποιον και να παίζουμε να μην φοβόμαστε. Η πίστη και η αγάπη για το ποδόσφαιρο είναι στοιχεία που θέλει να έχουμε όλοι".

Τι απαντάς στον οπαδό που αγωνιά για το ότι η ομάδα έχει ένα ρόστερ γεμάτους νεαρούς

"Αν υπάρχει υπομονή από τους φιλάθλους, αν μας πιστέψουν λίγο μπορούμε να κάνουμε καλύτερη πορεία από πέρσι. Εμείς είμαστε από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ ξέρουμε πως είναι να κερδίζεις αλλά και να χάνεις σε αντίθεση με τους ξένους. Νιώθουμε από ΠΑΟΚ. Αυτό μπορεί να είναι μια πειστική απάντηση".

Υπάρχει αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να κάνει μια δική του σχολή τερματοφυλάκων στο πέρασμα των ετών.

"Αυτή την παράδοση εύχομαι να την σπάσουμε εμείς. Μακάρι εγώ ή κάποιος άλλος τερματοφύλακας. Ελπίζω στα επόμενα χρόνια να σας λυθεί η απορία για τον λόγο που ο ΠΑΟΚ δεν είχε τη δική του σχολή. Το σίγουρο είναι πως κάθε τερματοφύλακας και ποδοσφαιριστής, μόνος του ορίζει τις τύχες του. Αν δουλεύει σκληρά το ποδόσφαιρο θα τον δικαιώσει. Είτε εδώ είτε σε κάποια άλλη ομάδα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ