ΠΑΟΚ

Μανδρινός: "Το νέο ΔΣ πλέον αναλαμβάνει όλα τα βάρη"

Μανδρινός: "Το νέο ΔΣ πλέον αναλαμβάνει όλα τα βάρη"

Το πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον "Δικέφαλο".

Το πρώην μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον "Δικέφαλο".

Αναλυτικά όσα είπε στον "Libero 107.4":

Για το αν είναι πλέον κοντά στον ΠΑΟΚ: "Όπως ήμουν πάντα, εκτός από το διάστημα που ήμουν στην ΠΑΕ. Η ομάδα βελτιώνεται. Εχω παίξει 17 χρόνια ποδόσφαιρο, αλλά σε δημόσιες τοποθετήσεις δεν συζητάω ποτέ για τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά".

Για την παρέμβαση της κ. Γκοντσάρεβα στην ΓΣ να σταματήσει η συζήτηση για άλλα ζητήματα: "Δε θέλω να το σχολιάσω. Υπάρχει επενδυτής, υπάρχουν άνθρωποι του επενδυτή, που προστατεύουν τη εταιρία και την τσέπη τους. Δεν υπάρχει διοίκηση Πρωτοδικείου. Θα πρέπει όλοι να σταθμίσουμε τα δεδομένα. Στον ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή κοιτάζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν έχει καμία σχέση με διοίκηση πρωτοδικείου. Εδώ υπάρχει άνθρωπος που προστατεύει την επένδυση του".

Για την αιρετή διοίκηση και τις διαφορές με τη διοίκηση Πρωτοδικείου: "Να σας πω τη διαφορά με δυο λόγια. Τα βάρη της ΠΑΕ τα έχει αναλάβει από χθες το νέο Δ.Σ. Οτιδήποτε χρωστάει. Η διαφορά με τη διοίκηση Πρωτοδικείου, όταν φύγει αυτό το Δ.Σ και δε μπορεί να γίνει νέα αιρετή διοίκηση, τα βάρη τα έχουν οι άνθρωποι αυτής της διοίκησης. Υπάρχει μια σιγουριά σε όλους με τον νέο επενδυτή να έχει δηλώσει ότι τα χρέη της ΠΑΕ είναι δικά του και έχει αποδείξει την αξιοπιστία του. Εχει φύγει σχεδόν το 60% των χρεών και απομένουν να φύγουν και τα υπόλοιπα που από ότι έχω καταλάβει, θα γίνει. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή ανήκει σε φυσικό πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο κοιτάζει να προστατευτεί ο ίδιος και κοιτάζει τα συμφέροντα του. Ενας αποφασίζει. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας".

Για το αν θα πρέπεο ο Ιβάν Σαββίδης να αναλάβει πρόεδρος: "Εγω σαν φίλαθλος βλέπω το αποτέλεσμα. Βλέπω ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Εχουμε μάθει να μπαίνουμε στη λεπτομέρεια, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει ιδιοκτήτης και αυτός αποφασίζει. Εμείς κρίνουμε τα αποτελέσματα".

Για τα χρέη που αναλαμβάνει πλέον ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: "Επειδή είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από όλους, ο ιδιοκτήτης, είναι πολύ μελετημένος και αυτός ξέρει καλύτερα. Από τη στιγμή που αναλαμβάνει τα βάρη, είναι και αυτός που αποφασίζει και ξαναλέω ότι φαίνεται πολύ μελετημένος στις κινήσεις του".

Για τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων της Super League και την θέση που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: "Είμαστε μπροστά σε πιο δυσμενείς εξελίξεις στις ομάδες που έχουν χρέη, εκτός αν κάτι δεν αλλάξει ριζικά. Η οικονομική κρίση μείωσε δραματικά τα έσοδα. με συνέπεια να αλλάξει η σχέση μεταξύ τζίρου-εσόδων με τις ζημίες που υπάρχουν. Αποτέλεσμα ήταν οι ομάδες να βρεθούν σε μη αναστρέψιμη κατάσταση, οικονομικά. Αν η σχέση τζίρου με τα χρέη είναι μεγαλύτερος από 1 προς 2, βάσει των σχέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δηλαδή με 45 δόσεις της Σούπερ Λιγκ προς τους παίκτες και τις 48 δόσεις του Δημοσίου, έχεις ένα δικαίωμα να μετακυλήσεις τα χρέη σου στην επόμενη τετραετία. Αν η σχέση αυτή είναι 1 προς 2 μπορείς να καλύπτεις τα χρέη και να δημιουργείς ομάδα. Αν η σχέση 1 προς 2 επιδεινωθεί και πάει 1 προς 3 και 1 προς 4 είναι μη αναστρέψιμη. Και το ποδόσφαιρο μας έχει σταματήσει να είναι κρατικοδίαιτο. Πηγαίνουμε και για νέα μείωση από το συνδρομητικό με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των ΠΑΕ. Από τα αποτελέσματα που επίσημα δόθηκαν βάσει ισολογισμών, η άποψη μου είναι στην ΑΕΚ, τον Αρη και τον ΟΦΗ, η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Σε αυτό το δραματικό οικονομικό μομέντουμ, φαίνεται ότι ο Θεός έστειλε τον Ιβάν Σαββίδη στον κόσμο του ΠΑΟΚ, για να καλύψει τα όνειρα του. Θα αποδυναμωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια και στις ευρωπαϊκές του πορείες. Δεν ξέρω του χρόνου αν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και να τελειώσουν όλες οι ομάδες το πρωτάθλημα."

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα ήταν χωρίς Σαββίδη στο ίδιο σημείο με άλλες ομάδες: "Μπορείτε να πάρετε τα 30 εκάτ. χρεών του ΠΑΟΚ και τα 20 εκάτ. τζίρο και να δείτε ότι η σχέση ήταν 1 προς 1,5. Όχι ένα 1 προς 2 που ήταν βιώσιμη, αλλά ακόμα καλύτερη. Δε θα είχε μία ομάδα ανάλογη του τζίρου του, αλλά δε θα είχε πρόβλημα βιωσιμότητας με αυτά τα δεδομένα που έχει δώσει η Σούπερ Λιγκ και το Δημόσιο για τα χρέη. Μια σωστή διαχείριση θα ήθελε, αλλά αυτό που τώρα πηγαίνει στο αγωνιστικό, θα πήγαινε στις φορολογίες".

Για το ακριβές χρέος προς το δημόσιο: "10.350.000 είναι το χρέος που είχε αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών ως πρωτογενές κεφάλαιο. Πρόστιμα δεν έχουν προστεθεί γιατί δεν έχουν γίνει τα δικαστήρια. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει, γιατί αυτά τα χρήματα έχουν γίνει απαιτητά από το Δημόσιο, όχι μόνο από τον ΠΑΟΚ. Για αυτό το λόγο παρουσιάζουν οι ΠΑΕ πρόβλημα βιωσιμότητας. Αν όλες οι ΠΑΕ έγραφαν τα χρέη τους στην άμμο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχε πρόβλημα. Είναι απαιτητά από την ΟΥΕΦΑ για τους παίκτες, απαιτητά από το Δημόσιο".

Για τις πληροφορίες περί επιστροφής Ζαγοράκη: "Δε θέλω να το σχολιάσω. Μαλώνει κόσμος μεταξύ του για αυτό. Αν κρίνει ο κ. Σαββίδης ότι είναι όφελος στην ομάδα, αν τον θέλουμε στην ομάδα τον κ. Σαββίδη, θα πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλει. Δε μπορούμε να τον θέλουμε για τα λεφτά του και όχι για τις γνώμες του. Εχω γνώμη, αλλά δε θέλω να απαντήσω όταν υπάρχει άνθρωπος που βάζει τα χρήματά του".

Για την τακτική που ακολουθεί έως τώρα ο Σαββίδης: "Δείχνει αν μη τι άλλο εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις δυνάμεις του. Ο άνθρωπος που πληρώνει τον θέλουμε; Εβαλε μια περιουσία. Δε λέμε ναι σε όλα, αλλά οφείλουμε να σεβόμαστε τις απόψεις του και τις αποφάσεις του".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ