ΠΑΟΚ

Μαλεζάς: "Πρωτιά στην Ευρώπη, το βάρος στο πρωτάθλημα"

Μαλεζάς: "Πρωτιά στην Ευρώπη, το βάρος στο πρωτάθλημα"
INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Μαλεζάς μίλησε στο Sport24 για το σκεπτικό του ΠΑΟΚ εν όψει του αγώνα με την Ρουμπίν Καζάν, αλλά και τη συνέχεια στη Super League.

Κάθε νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα συνεπάγεται βαθιά ανάσα για τον ΠΑΟΚ, που έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία και αναζητεί πόντους για να βρεθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα στο κλαμπ της κορυφής του πίνακα.

Ειδικά αυτή η νίκη απέναντι στον Ατρόμητο, όμως, είχε πολλαπλή σημασία. Αφενός, οι "ασπρόμαυροι" συγκράτησαν και πλησίασαν μια ομάδα πάνω από αυτούς στο ταμπλό κι αφετέρου τονώθηκαν ψυχολογικά λίγες ημέρες πριν την τελευταία αναμέτρηση στο πλαίσιο του ομίλου τους στο Europa League, κόντρα στη Ρουμπίν Καζάν.

Για τις θετικές επιπτώσεις, λοιπόν, που είχε αυτή η επιτυχία στον "Δικέφαλο" μίλησε την Κυριακή (11/12) ο Στέλιος Μαλεζάς στο Sport24.gr.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ επεσήμανε ποιες σκέψεις κάνουν οι "ασπρόμαυροι" για τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως και για το φινάλε των υποχρεώσεών τους στη φάση των ομίλων του Europa League, από το οποίο θα κριθεί η πρώτη θέση.

Πόσο σημαντική ήταν για την ομάδα σου η νίκη που σημείωσε απέναντι στον Ατρόμητο;

"Ήταν ιδιαίτερα σημαντική, γιατί ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Είχαμε μείνει πίσω βαθμολογικά, η ψαλίδα είχε αρχίσει να ανοίγει με την κορυφή κι έπρεπε να βρούμε τρόπο να επανακάμψουμε. Επιπλέον, θέλαμε να φρενάρουμε τον Ατρόμητο, που είναι πάνω από εμάς στη βαθμολογία και να μειώσουμε τη διαφορά".

Έδωσε ψυχολογική τόνωση αυτή η νίκη εν όψει της συνέχειας;

"Ασφαλώς, όπως δίνει κάθε νίκη. Είχαμε χάσει πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία πριν από αυτό το παιχνίδι κι αυτό είχε επίπτωση στην αυτοπεποίθησή μας. Έπρεπε να το αλλάξουμε άμεσα αυτό, οπότε η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Πλέον, στόχος είναι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος".

Μπορούμε να πούμε ότι είναι επιτακτικό για τον ΠΑΟΚ να μην χάσει άλλους βαθμούς με αντιπάλους χαμηλότερης ταχύτητας από εδώ και πέρα, όπως συνέβη σε προηγούμενες αναμετρήσεις;

"Ακριβώς! Δεν πρέπει να χαθούν άλλοι πόντοι, όπως για παράδειγμα συνέβη στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ, τον Αστέρα Τρίπολης και την Κέρκυρα. Αυτούς τους βαθμούς πρέπει να τους αναπληρώσουμε γρήγορα".

Πόσο βοηθάει σε αυτή την προσπάθεια το γεγονός ότι μετά το παιχνίδι με την Ρουμπίν Καζάν σταματούν οι συνεχείς υποχρεώσεις στο Europa League;

"Πάρα πολύ! Η ομάδα μπορεί να έχει φρεσκάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού θα λείπουν τα ενδιάμεσα δυνατά ευρωπαϊκά παιχνίδια και τα μακρινά ταξίδια. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας μέχρι να αρχίσουν ξανά οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, τον οποίο πρέπει να εκμεταλλευτούμε σε ό,τι αφορά στους στόχους μας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το μεγάλο βάρος, πλέον, πέφτει εκεί".

Ποιος ο στόχος στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου του Europa League με τη Ρουμπίν Καζάν; Το αντιμετωπίζετε ως ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα ή θέλετε τη νίκη για λόγους πρεστίζ;

"Σίγουρα επιθυμούμε να μην χάσουμε. Διαδικαστικό δεν είναι κανέναν παιχνίδι. Θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα, όμως, αν δεν καταφέρουμε να το πάρουμε, δεν θέλουμε να χάσουμε. Θέλουμε την πρωτιά στον όμιλό μας και αυτό μας δίνει κίνητρο. Είναι σημαντικό, όμως, ότι έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση και αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι θα το απολαύσουμε!"

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ