ΠΑΟΚ

Μαλεζάς: "Παιχνίδια φόρμας και ψυχολογίας"

Μαλεζάς: "Παιχνίδια φόρμας και ψυχολογίας"
INTIME SPORTS

Ο Στέλιος Μαλεζάς ανοίγει τον φάκελο "πλέι οφ" για λογαριασμό των παικτών του ΠΑΟΚ και δηλώνει αισιόδοξος πώς μπορεί να καλυφθεί η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό

Ο Στέλιος Μαλεζάς έχει πλέον την εμπειρία των πλέι οφ, αφού ήταν παρών και τις τρεις φορές που ο ΠΑΟΚ συμμετείχε σε αγώνες κατάταξης.

Δικαιωματικά, λοιπόν, κλήθηκε να μιλήσει μετά την κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων κατάταξης.

Στέλιο, καταρχήν θα 'θελες να μας κάνεις ένα σχόλιο για τη σειρά των αγώνων; Θα μετρήσει στην προσπάθεια που θα κάνετε;

"Δε νομίζω ότι η σειρά των παιχνιδιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού και οι τέσσερις ομάδες θα βρεθούμε αντίπαλες. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα μας. Και η ΑΕΚ, και ο Παναθηναίκός και ο Ατρόμητος είναι πολύ καλές ομάδες και το έχουν αποδείξει.

Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιο προβάδισμα ή μειονέκτημα απέναντι στις άλλες ομάδες. Έχω ξανα πεί πώς όλοι έχουμε από 25% πιθανότητες να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Ο Παναθηναίκός μπορεί να έχει λίγο παραπάνω λόγω των βαθμών που έχει εξασφαλίσει, όμως η διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος είναι και διαδικασία καλύτερης φόρμας και ψυχολογίας. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι αν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό.

Τα πολλά παιχνίδια που μέχρι τώρα δώσατε σας βοηθούν επειδή γνωρίζετε τη διαδικασία των αγώνων "Τετάρτη-Κυριακή" ή προσθέτουν μεγαλύτερη κούραση;

"Επειδή παίξαμε πολλά παιχνίδια δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είμαστε περισσότερο ή λιγότερο έτοιμοι από τους αντιπάλους μας. Είναι παιχνίδια φόρμας και ψυχολογίας. Θα πρέπει να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τους αντιπάλους μας αν θέλουμε να κάνουμε κάτι παραπάνω"

Στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος παρουσιάσατε ένα αλλοπρόσαλλο πρόσωπο ως ομάδα. Έχετε κάνει την αυτοκριτική σας;

"Αυτά τα παιχνίδια δεν είναι όπως τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ούτε τα ματς με τον Ατρόμητο θα είναι ίδια με αυτά των πλέι οφ, ούτε οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό έχουν κάποια σχέση με παιχνίδια όπως για παράδειγμα κόντρα στον Λεβαδειακό ή τα Γιάννινα που ενώ μπορούσαμε να πάρουμε τους βαθμούς, δεν τους πήραμε. Είναι κάτι ξεχωριστό. Εφόσον θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τα παιχνίδια που χάσαμε"

Σας δημιουργεί άγχος το προβάδισμα που έχει ο Παναθηναϊκός;

"Θα 'λεγα ψέματα αν τόνιζα ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει προβάδισμα. Αν κερδίσουμε και τα έξι παιχνίδια θα πάρουμε εμείς το αβαντάζ. Αυτό δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο, αλλά εμείς θα πρέπει να ετοιμαστούμε για να το διεκδικήσουμε"

Πόσο σημαντικό είναι το ματς της πρεμιέρας των πλέι οφ με την ΑΕΚ;

"Πρέπει, πρώτα εμείς και μετά ο κόσμος, να καταλάβουμε πολύ καλά ότι το πρώτο ματς με την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό και το θέλουμε πάρα πολύ, αλλά δεν είναι ίδιο με τους αγώνες στο πρωτάθλημα ή στο Κύπελλο. Είναι ματς του μίνι πρωταθλήματος, πράγμα που πρέπει να έχουμε καλά στο μυαλό μας. Είναι διαφορετικό από το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και δυνατοί εφόσον θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό".

Η Τούμπα είχε αδειάσει στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Θα 'θελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο εν όψει πλέι οφ;

"Δε νομίζω αν πούμε κάτι, με αυτό τον τρόπο θα γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Ο κόσμος δεν είναι χαζός ώστε αν του πούμε "έλα" αμέσως να γυρίσει στο γήπεδο. Όλοι γνωρίζουμε την αγάπη που τρέφει για την ομάδα, πόσο πολύ έχει βοηθησει. Όλοι, όμως, ξέρουμε, ο κόσμος γνωρίζει, ότι τα ματς των πλέι οφ είναι κάτι διαφορετικό. Είναι λίγα παιχνίδια, μόνο έξι και αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι καλό, να φέρουμε στην καλύτερη θέση την ομάδα, θα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και εμείς οι ποδοσφαιριστές κι ο κόσμος"

Θεωρείς ότι αυτά τα παιχνίδια θα αποτελέσουν κριτήριο για μία ενδεχόμενη κλήση σου στην Εθνική ομάδα εν όψει EURO;

"Τα πιο σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά. Για κάποιους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά και του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ατρομήτου που έχουν δουλέψει για να βρεθούν στην Εθνική και το EURO, κατά την άποψή μου-δεν ξέρω τι λέει ο προπονητής-είναι πολύ σημαντικά ματς για να πάνε στο EURO. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του όνειρο να πάει στην Εθνική. Γι' αυτό πρέπει να κοιτάξουμε το καλό της ομάδας, γιατί μ' αυτό τον τρόπο θα ναι και καλο για μας".

Το θέμα των επενδυτών για την ΠΑΕ που βρίσκεται στο προσκήνιο "αγγίζει" τους παίκτες του ΠΑΟΚ;

"Η δική μας δουλειά δεν είναι να σχολιάζουμε δηλώσεις και δημοσιεύματα εφημερίδων. Καλό είναι να το σχολιάσουν αυτοί που είναι αρμόδιοι. Εμείς είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε λόγο και δεν ξέρουμε αν θα μας βρουν εδώ αυτοί οι επενδυτές".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ