ΠΑΟΚ

Λουτσέσκου: "Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο είναι έτοιμοι"

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την κατάσταση των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων του ΠΑΟΚ και την δίψα τους να αγωνιστούν. "Η νοοτροπία χτίζεται κάθε μέρα", σημείωσε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε το φιλικό στον Βόλο.

Το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος αποτέλεσε για τον ΠΑΟΚ περίοδο μίνι προετοιμασίας και έδωσε στον Λουτσέσκου την ευκαιρία να περάσει στοιχεία της δικής του φιλοσοφίας στον ΠΑΟΚ.Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλυσε στη NOVA τις σκέψεις του κάνοντας ειιδκή αναφοτά και στην κατάσταση των νεοαποκτηθέντων παικτών λίγο πριν την επανέναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα στην Ριζούπολη.

Για το πώς δούλεψε με τους παίκτες του στην διακοπή του Πρωταθλήματος: "Είχαμε δέκα μέρες που ήταν πολύ σημαντικές για τους παίκτες που ήταν εδώ, αφού είχαμε απόντες τους διεθνείς. Κάναμε καλή δουλειά. Φυσικά πάντα υπάρχουν και τα προβλήματα αφού για παράδειγμα από τους νέους παίκτες κάποιοι είναι έτοιμοι, κάποιοι άλλοι όχι και κάποιοι άλλοι προέρχονται και από μικροτραυματισμούς. Γενικώς είμαι όμως ευχαριστημένος γιατί βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα κάνουμε πρόοδο στη νοοτροπία, στη φιλοσοφία, ενώ τακτικά είχαμε ένα σχετικά καλό διάστημα για να δουλέψουμε εκεί που χρειαζόμασταν βελτίωση".

Για το τι εννοούσε όταν είπε μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα "τώρα αρχίζει η χρονιά για εμάς..": "Αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι τώρα θα είχα την ευκαιρία να περάσω τη φιλοσοφία στην ομάδα μου και να υπάρχει ο χρόνος ώστε να προσαρμοστούν σε αυτό οι παίκτες μου. Είχαμε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες έτσι ώστε μέσα από τις προπονήσεις να δουλέψουμε πιο άνετα σε συγκεκριμένους τομείς. Σε αυτή την περίοδο, σε αυτό το διάστημα δουλέψαμε πολύ πάνω στην τακτική που δεν είναι και το καλύτερο για τους παίκτες.

Μπόρεσα να πιέσω τους παίκτες χωρίς να έχουμε ενδιάμεσα παιχνίδια. Δεν λέω ότι θα είμαστε έτοιμοι από αύριο, αλλά βάζουμε βάση για να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Ξέρετε, η νοοτροπία δεν είναι μια απλή λέξη. Ο ΠΑΟΚ κατά καιρούς έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά στα εκτός έδρας παιχνίδια είχε κακή αντίδραση κυρίως όταν έχανε τη μπάλα. Και αυτό δεν διορθώνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Το πνεύμα χτίζεται καθημερινά. Γι’ αυτό και είπα ότι τώρα αρχίζει η σεζόν για εμάς. Γιατί είχαμε ένα διάστημα χωρίς αγώνες για να αφοσιωθούμε απλά στις προπονήσεις και να δουλέψουμε όλα τα παραπάνω. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: η δημιουργία της νοοτροπίας και το χτίσιμο ομάδας".

Για το αν μετάνιωσε για το φιλικό στο Βόλο: "Το φιλικό είχε προγραμματιστεί και δεν μπορούσα να το ακυρώσω. Θα είμαι ειλικρινής και θα σας πω ότι δεν το ήθελα. Γιατί είχαν προηγηθεί πολύ σκληρές προπονήσεις και πιστεύω ότι ειλικρινά ότι δε χρειαζόταν. Ισως μια ακόμη προπόνηση θα ήταν πιο ωφέλιμη. Το μόνο κέρδος είναι ότι Κάνιας και Μπίσεσβαρ πήραν χρόνο συμμετοχής αφού προέρχονταν από τραυματισμό ενώ και ο Ελ Καντουρί αγωνίστηκε".

Για τις τελευταίες μεταγραφές και την κατάσταση τους: "Ο Ομάρ Καντουρί αλλά και ο Μαουρίσιο είναι έτοιμοι. Ο Σαμπράνο χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο αλλά δείχνει στις προπονήσεις ότι είναι "πεινασμένος" να παίξει κι αυτό είναι θετικό αφού τα δίνει όλα στις προπονήσεις. Σε ό,τι αφορά τον Βιεϊρίνια, χρειάζεται περισσότερο χρόνο επειδή προέρχεται από τραυματισμό και ένα μεγάλο διάστημα χωρίς προπονήσεις, αλλά και αυτός «πεινά» να παίξει. Πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί αφού θα πρέπει να επιστρέψει πανέτοιμος. Θα σας πω ότι όλες αυτές οι μεταγραφές ανεβάζουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Είναι παίκτες που δίνουν ποιότητα, επιθετικότητα, δύναμη και ανέβασαν επίπεδο στην ομάδα. Το αργότερα σε δυο εβδομάδες θα έχουμε πάρει το τοπ σε ό,τι αφορά αυτά που μπορούν να δώσουν στην ομάδα".

Για το ματς με τον Απόλλωνα: "Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι αγώνες είναι δύσκολοι και ειδικά στην αρχή της σεζόν. Κάθε ομάδα θέλει να κερδίσει, κάθε παίκτης θέλει να δείξει στον προπονητή του, την αξία του. Εμείς πρέπει να έχουμε ισορροπίες στις γραμμές και υπομονή. Είμαι σίγουρος ότι ο Απόλλωνας θα μας περιμένει στην άμυνα, και θα προσπαθήσει με αντεπιθέσεις να παίξει. Για αυτό το λόγο, πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, να έχουμε ισορροπίες στις γραμμές και να μην κάνουμε εύκολα λάθη, να μην βάζουμε σε κίνδυνο την ομάδα. Πιστεύω ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την πρώτη ευκαιρία για να σκοράρουμε ώστε και ώθηση να πάρουμε και να διαχειριστούμε πιο εύκολα την συνέχεια στον αγώνα".

Για το ότι θα συναντήσει ως αντίπαλο τον Γιώργο Καζναφέρη: "Ο Γιώργος είναι ο καλύτερος μου φίλος, είναι απίστευτος άνθρωπος, είμαι πολύ χαρούμενος για το ότι συνεργάστηκα μαζί του. Είμαστε φίλοι πριν και μετά το τέλος του ματς. Κατά τη διάρκεια του είμαστε αντίπαλοι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ