ΠΑΟΚ

Λίνο: "Θα δω τον ΠΑΟΚ από τη Θύρα 4"

Λίνο: "Θα δω τον ΠΑΟΚ από τη Θύρα 4"
INTIME SPORTS

Ο Άλβες Λίνο συνεχίζει στην Ακαντέμικα, αλλά δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του, παρά την πίκρα για τον τρόπο που αποχώρησε από την ομάδα.

Ο Άλβες Λίνο συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο στα 37 στην Ακαντέμικα της Πορτογαλίας, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει τα όσα βίωσε στον ΠΑΟΚ επί 5,5 χρόνια.

Μάλιστα, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά", ο Βραζιλιάνος εκφράζει την επιθυμία να βρεθεί ξανά στην Τούμπα, αλλά αυτή τη φορά στην κερκίδα της Θύρας-4. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την προσαρμογή του στην Πορτογαλία μετά από 5,5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη: "Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Άλλωστε πριν έρθω στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ ήμουν περίπου 3 χρόνια στην Πορτογαλία. Η προσαρμογή δεν είναι δύσκολη αλλά μου φαίνεται παράξενο να παίζω σε άλλη ομάδα μετά από 5,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Πουθενά δεν είχα μείνει τόσο πολύ και πουθενά δεν δέθηκα τόσο, όσο με τον ΠΑΟΚ".

Για τη διάρκεια του συμβολαίου του με την Ακαντέμικα: "Έκανα συμβόλαιο για έναν χρόνο, παρότι δεν έχω σκοπό να σταματήσω από φέτος το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι έχω μπροστά μου άλλες μία με δύο σεζόν πέρα από τη φετινή στις οποίες μπορώ να αγωνιστώ και να παίξω μπάλα σε υψηλό επίπεδο".

Για το ρεκόρ των 15 ασίστ που έκανε πέρυσι στον ΠΑΟΚ: "Άφησα πολλά πίσω μου φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ… Όντως οι 15 ασίστ της περσινής σεζόν είναι ένας μεγάλος αριθμός και ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω ξαναφτάσει σε τέτοιο νούμερο. Αλλά φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ άφησα πίσω μου 5,5 ξεχωριστά χρόνια της ζωής μου".

Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ από τότε που έφυγε: "Δεν έχω δει παιχνίδια του στην τηλεόραση, γιατί δεν έχω βάλει Nova στην Πορτογαλία, αλλά ενημερώνομαι συνεχώς για τα νέα της ομάδας. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, ότι βρίσκεται ξανά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ότι βέβαια έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του σε σχέση με πέρυσι…".

Για το αν μιλά με κάποιον από τον ΠΑΟΚ: "Όχι με ανθρώπους από τη διοίκηση αλλά με παίκτες και διάφορους φίλους που έκανα τόσα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Έχω επαφή με τον Μιγκέλ Βίτορ, με τον Κυριάκο (σ.σ.: από το γραφείο Τύπου), με τον πρώην γιατρό της ομάδας τον Γιάννη Ράλλη… Μετά από 5,5 χρόνια στον ΠΑΟΚ έκανα πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη και πραγματικά αγάπησα πολύ την ομάδα και συνεχίζω να την αγαπώ! Ο ΠΑΟΚ κατέχει ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ…"

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Πάντα θα θυμάμαι πόσο με αγάπησε ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αυτή η αγάπη δεν ξεχνιέται. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είναι σίγουρα οι καλύτεροι που έχω γνωρίσει στον κόσμο. Τους εύχομαι να πανηγυρίσουν σύντομα όχι μόνο έναν αλλά πολλούς τίτλους! Αυτός ο κόσμος αξίζει να πάρει περισσότερες χαρές…".

Για το πότε θα έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη: "Προς το παρόν δεν το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις που έχω με την Ακαντέμικα. Αλλά σίγουρα όταν βρω χρόνο, θα έρθω κάποια στιγμή με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη για να δω τους φίλους μου αλλά και κάποιο ματς του ΠΑΟΚ".

Για το αν του λείπει η Τούμπα: "Ναι, λογικό δεν είναι μετά από 5,5 χρόνια που έζησα εκεί; Όταν θα έρθω Θεσσαλονίκη έχω σκοπό να δω και κάποιο ματς του ΠΑΟΚ μέσα από τη Θύρα 4! Ναι αυτό είναι κάτι που δεν είχα δυνατότητα να κάνω τόσα χρόνια που ήμουν στην ομάδα, αλλά πλέον θέλω να το κάνω κάποια στιγμή!"

Για το αν είναι πικραμένος για τον τρόπο που έφυγε από τον ΠΑΟΚ: "Ναι, είμαι στενοχωρημένος για τον τρόπο που με άφησαν να φύγω. Μετά από 5,5 χρόνια στα οποία έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα στην ομάδα, στο τέλος ένιωσα ότι με έβαλαν περιθώριο. Όχι ο κόσμος, αλλά η διοίκηση. Θα μπορούσαν να με σεβαστούν περισσότερο. Ήθελα να μείνω και να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά τα πράγματα ήρθαν αλλιώς. Είτε έτσι, είτε αλλιώς και τον κόσμο αγαπώ πολύ, αλλά και την ομάδα… Αυτό δεν αλλάζει".

Για το λόγο που έχει τόσο δυνατό συναίσθημα για τον ΠΑΟΚ: "Το πάθος! Το πάθος και η τρέλα του κόσμου είναι αυτά που κάνουν τον ΠΑΟΚ ξεχωριστό. Είμαι 37 ετών και δεν έχω δει πουθενά αυτό το πάθος που έχουν οι ΠΑΟΚτσήδες για την ομάδα. Και εμείς οι παίκτες το νιώθουμε αυτό. Οτι βράζει το αίμα του κόσμου. Κάποιες φορές υπάρχουν και αρνητικές αντιδράσεις αλλά η αίσθηση που δίνεται μέσα στην ομάδα είναι ξεχωριστή".

Για τις πολλές αλλαγές που έγιναν φέτος στον ΠΑΟΚ: "Οι αλλαγές έγιναν για το καλό της ομάδας. Πέρυσι είχαμε μία κακή σεζόν σύμφωνα με τις προσδοκίες που υπήρχαν. Οι αλλαγές έγιναν για να πάει καλύτερα η ομάδα και φαίνεται ότι έχουν πιάσει τόπο. Οι παίκτες μαθαίνουν να παίζουν σύμφωνα με τα θέλω του νέου προπονητή και τα αποτέλεσμα έρχονται μέσα από τη δουλειά".

Για το αν ο "Δικέφαλος" να φτάσει σε κάποιον τίτλο: "Αν κάτι με ενόχλησε περισσότερο στα 5,5 χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ ήταν ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κάποιον τίτλο. Αυτή η ομάδα δικαιούταν να κερδίσει κάποιο τρόπαιο. Είχαμε τα πάντα εκτός από τους τίτλους! Θα ήταν το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε και των προσπαθειών μας. Ελπίζω και εύχομαι να μην αργήσει να έρθει κάποιος τίτλος στον ΠΑΟΚ καθώς ο κόσμος του περιμένει με μεγάλη λαχτάρα".

Για την παρουσία του Ραζβάν Ρατς στον ΠΑΟΚ: "Δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί δεν έχω δει παιχνίδια του φετινού ΠΑΟΚ. Αλλά επίσης δε θα ήταν σωστό ούτε για μένα αλλά ούτε και γι' αυτόν να σχολιάσω επί του παρόντος την παρουσία του στην ομάδα. Του εύχομαι πάντως να τα πάει όσο καλύτερα μπορεί και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του".

Για τον Φερνάντο Σάντος και τη συνεργασία του με την Εθνική Πορτογαλίας: "Μιλήσαμε και του ευχήθηκα καλή επιτυχία και στη νέα του δουλειά. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας στην κορυφή της Ευρώπης! Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω γνωρίσει. Του αξίζει να φτάσει σε κάποια μεγάλη διάκριση".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ