ΠΑΟΚ

Κωνσταντινίδης: "Να μην ρισκάρουμε από το πρώτο ματς"

Κωνσταντινίδης: "Να μην ρισκάρουμε από το πρώτο ματς"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μίλησε για τον πόθο των παικτών του ΠΑΟΚ για κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και την συνταγή να πάει η ομάδα του στον τελικό.

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης έχει την μεγάλη ευκαιρία στην πρώτη χρονιά του στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την κατάκτηση ενός τίτλου.

Ο νεαρός μπακ μίλησε για αυτόν τον μεγάλο στόχο του "Δικεφάλου", την πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά και την καθιερωσή του στην πρώτη ομάδα σε συνέντευξή του σήμερα το μεσημέρι στην Τούμπα. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του: "Είμαι 100% έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου και εύχομαι αυτό να ήταν το τελευταίο που με βρήκε και από 'δω και πέρα να ενισχύσω τον ΠΑΟΚ".

Για το γεγονός ότι στο ματς με το Λεβαδειακό θα παίξει ως αριστερό μπακ: "Αυτό δεν με αγχώνει, εγώ θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Έχω παίξει ξανά σε αυτή την θέση. Και πέρσι με την β' ομάδα και φέτος στην προετοιμασία αγωνίστηκα ως αριστερό μπακ και δεν με αγχώνει καθόλου".

Για το αν αισθάνονται ότι μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν δεν χωράνε λάθη: "Πρέπει να είμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται. Τώρα σίγουρα μπαίνουμε σε μία σειρά αγώνων που θα είναι κρίσιμοι, έχουμε τα ματς Κυπέλλου και μετά είναι και τα πλέι οφ που θέλουμε την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από εδώ και πέρα πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για το αν ο στόχος του Κυπέλλου επηρεάζει τη συγκέντρωση των παικτών του ΠΑΟΚ στα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα: "Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό πρέπει να κάνουμε: Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στους αγώνες πρωταθλήματος που έχουν απομείνει. Θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς για να ξεκινήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και με βαθμολογική διαφορά στα πλέι οφ. Το ίδιο καλά θέλουμε φυσικά να πάμε και στους αγώνες Κυπέλλου που είναι εξίσου σημαντικοί".

Για το αν περίμενε την καθιέρωση στην πρώτη ομάδα τη φετινή χρονιά: "Όταν ξεκίνησα δεν περίμενα να εξελιχθεί έτσι η χρονιά και να πάρω φανέλα βασικού. Παρόλα αυτά μέσα μου το πίστευα, δούλευα συνέχεια, ο κόουτς το είδε και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία να δείξω το ταλέντο μου στον κόσμο του ΠΑΟΚ και να καθιερωθώ".

Για το αν πριν χρόνια περίμενε ότι θα έφθανε στο σημείο να παίζει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ: "Έβλεπα την δουλειά που γινόταν στις Ακαδημίες. Υπάρχει τρομερή οργάνωση από όλους τους προπονητές. Με βοήθησαν πάρα πολύ, νομίζω ότι δουλέψαμε σε στυλ εξωτερικού και γι' αυτό λέγαμε ότι κάποια στιγμή θα παίξουμε στην Τούμπα. Όσα παιδιά αγωνίστηκαν έδειξαν ότι αξίζουν να είναι εδώ πέρα, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, ούτε από τους ξένους, ούτε από κανέναν".

Για την παρουσία του Σαββίδη και το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ αισθάνονται τυχεροί: "Είναι αλήθεια ότι νιώθουμε μεγαλύτερη σιγουριά. Ξέρουμε ότι όταν σε μία ομάδα δεν υπάρχει σταθερότητα στα οικονομικά είναι δύσκολο οι παίκτες να συγκεντρωθούν 100%. Από την στιγμή που ήρθε ο κ. Σαββίδης μας έδειξε ότι είναι δίπλα μας και προσπαθεί να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγαλύτερο και να τον δυναμώσει. Πιστεύω ότι με δουλειά αυτό θα φανεί και μέσα στο γήπεδο τα επόμενα χρόνια".

Για το που υπερτερεί ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τους αντιπάλους του: "Είμαστε καλή ομάδα, είμαστε μία οικογένεια με τα παιδιά, μας έχουν ενισχύσει και οι παίκτες που ήρθαν το Γενάρη και πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Είμαστε ο ΠΑΟΚ, θέλουμε το Κύπελλο και θα το διεκδικήσουμε στα ίσα και από τον Ολυμπιακό και από την Τρίπολη και πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές. Πιστεύω ότι στο πρώτο παιχνίδι με τον Αστέρα δεν πρέπει να ρισκάρουμε τόσο πολύ. Είναι δύο ματς, αλλά μέσα στην Τούμπα θα τα δώσουμε όλα. Πρώτα, πάντως, πρέπει να προσέξουμε την αμυντική μας λειτουργία που τελευταία έχουμε δείξει ότι πάμε καλά".

Για την παρουσία του Λίνο: "Τον βλέπω να πηγαίνει πάνω κάτω και να βγάζει αυτές τις σέντρες. Σίγουρα, προσπαθώ να πάρω πράγματα από αυτόν και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Εύχομαι στην ηλικία του Λίνο να είμαι κι εγώ έτσι".

Για το αν ανησυχεί τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι θα έρθουν αρκετοί παίκτες με μεταγραφή: "Ξέρουμε ότι θα έρθουν παίκτες ονόματα, καλοί παίκτες. Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει με μένα ή και τον κάθε μικρό. Ο κάθε παίκτης δείχνει την αξία του και πιστεύω ότι φέτος οι περισσότεροι παίκτες πήραν ευκαιρίες και όσοι αξίζουν δεν θα τους χαριστεί τίποτα. Πιστεύω ότι θα μείνουν και θα παίζουν βασικοί και του χρόνου".

Για το ποδοσφαιρικό είδωλό του: "Όταν ξεκίνησα δεν ήμουν μπακ. Από μικρός ήμουν Ρεάλ και έβλεπα τον Λουίς Φίγκο, ήταν το είδωλό μου. Αυτόν ήθελα να μοιάσω".

Για το στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ: "Από την στιγμή που θέλουμε να μπούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θέλουμε αργότερα να περάσουμε στους ομίλους".

Για το αν τα πλέι οφ και τα κρίσιμα ματς του Κυπέλλου είναι ευκαιρία να μπει στο ματι του Ομοσποδνιακού τεχνικού: "Δεν μπορώ να απαντήσω. Ο κ. Σάντος και οι συνεργάτες του παρακολουθούν όλα τα ματς του ΠΑΟΚ και των περισσότερων ομάδων. Εγώ το μόνο που έχω να κάνω είναι να δουλεύω καθημερινά και αν κάποια στιγμή φτάσω σε αυτό το επίπεδο θα είναι ότι καλύτερο. Αυτή την περίοδο έχω επιλεγεί για το παγκόσμιο Νέων. Υπάρχουν ομάδες που έχουν δείξει ότι διαθέτουν τεράστιο ταλέντο, εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο για να διακριθεί η Ελλάδα".

Για το αν σκέφτεται καθόλου την κατάκτηση του τίτλου στο Κύπελλο: "Σκέφτομαι πολύ συχνά ότι θέλουμε να πάμε στον τελικό και να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο το Κύπελλο, πιστεύω ότι εάν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι θα το καταφέρουμε".

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και το μήνυμα που τους στέλνει: "Έχουν δείξει πάντα ότι είναι δίπλα στην ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Θέλω μόνο να τους πω να στηρίξουν την ομάδα. Φέτος, έγινε καινούργια προσπάθεια, σίγουρα κάποιοι στην αρχή δεν ήταν ευχαριστημένοι, αλλά όσο περνούσε καιρός δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα, σωστά δουλεμένη από τον προπονητή και το μόνο που θέλουμε είναι να βρίσκονται δίπλα μας και να κατεβούν αυτή την εκδρομή που όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες ονειρεύονται".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ