ΠΑΟΚ

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Μr 700 εκατ. δραχμές του ΠΑΟΚ

Κρεμάει τα παπούτσια του ο Μr 700 εκατ. δραχμές του ΠΑΟΚ

Το 1999, ο Γιώργος Μπατατούδης έφερνε στην Τούμπα έναν βραχύσωμο Ονδουρένιο έναντι 700.000.000 δραχμών. Ο Τάισον Νούνιες "πέρασε και δεν ακούμπησε" κι ανακοίνωσε ότι κρεμά τα παπούτσια του σε ηλικία 43 ετών στη Γουατεμάλα.

Όλοι στην Τούμπα τον θυμούνται για τα χαρακτηριστικά του προσώπου που έφεραν σε Μάικ Τάισον, το παρατσούκλι του, το γεγονός ότι "πέρασε και δεν ακούμπησε" από τον ΠΑΟΚ, αλλά και τα 700.000.000 δραχμές (2.054.092 ευρώ) που είχε πληρώσει ο τότε ιδιοκτήτης του "Δικεφάλου", Γιώργος Μπατατούδης.

Με ύψος μόλις 1 μέτρο και 65 εκατοστά το 1999 ήρθε στον ΠΑΟΚ, ως αποτέλεσμα σκάουτινγκ, εξ' Ονδούρας. Με τον Γιώργο Μπατατούδη στην προεδρία, και τα λεφτά να σπαταλώνται χωρίς δεύτερη σκέψη, ο "Δικέφαλος" ανακοίνωσε τη μεταγραφή ενός... Τάισον έναντι 700.000.000 - τότε - δραχμών. Ο Μίλτον Ομάρ Νούνιες Γκαρσία όπως είναι το πλήρες όνομά του, είχε αποκτηθεί μετά από εισήγηση του Σταύρου Σαράφη, δοκιμάστηκε από τον Άρι Χάαν και υπέγραψε συμβόλαιο.

Θυμηθείτε εδώ τη συνέντευξη του "Τάισον" Νούνιες στο Sport24.gr

Ωστόσο το μέλλον του Τάισον στην Ελλάδα δεν ήταν μακρύ. Σε ηλικία 27 ετών, αποχώρησε έχοντας αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ, μόνο πέντε φορές. Στα βήματα του ΠΑΟΚ, βάδισε κι η Σάντερλαντ. Από τη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ μετακόμισε στο Σάντερλαντ και την τοπική ομάδα για 2.024.000 ευρώ (με την μετατροπή). Κι εκεί, δεν στεριώνει. Μάλιστα ακόμη και σήμερα θεωρείται μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές στην ιστορία της Premier League.

Σε ηλικία 43 ετών, πλέον, ο Τάισον Νούνιες ανακοίνωσε κι επίσημα ότι αποχωρεί από τη δράση, με τη φανέλα της τελευταία του ομάδας, Ουνίβερσιδάδ Σαν Κάρλος, στη Γουατεμάλα. "Θα προσπαθήσω να ανέβω με την Ουνιβερσιδάδ Σαν Κάρλος και μετά θα αποσυρθώ από το ποδόσφαιρο οριστικά. Πρέπει να ανοίξω άλλους δρόμους στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι ως ενεργός παίκτης. Είναι η στιγμή να αποσυρθώ, θα εκπληρώσω το συμβόλαιό μου με την ομάδα και μετά θα οργανώσω ένα παιχνίδι για την απόσυρσή μου από τη δράση. Είναι παράδειγμα για τη νέα γενιά να είμαι στα γήπεδα στα 43 μου έτη", υποστήριξε ο "Τάισον" Νούνιες.

Στη διάρκεια της καριέρας του φόρεσε τις φανέλες των Deportes Progreseño, Real España, Comunicaciones (Γουατελμάλα), Nacional (Ουρουγουάη), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Sunderland (Αγγλία), Pachuca – Necaxa (Μεξικό), Marathón, Olimpia, Jalapa (Γουατεμάλα) και Universidad de San Carlos.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ