ΠΑΟΚ

Κοροβέσης: "Πολυτέλεια για τον ΠΑΟΚ οι Βιεϊρίνια, Μάτος"

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÐÁÏ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Νίκος Κοροβέσης μίλησε για τον ΠΑΟΚ που δεν δίνει περιθώρια στους αντιπάλους του, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που είναι πιο κρίσιμο και από τους αγώνες του Κυπέλλου μεταξύ τους και έπλεξε το εγκώμιο των δύο μπακ του και του Πασχαλάκη.

Μέχρι τα μισά της περσινής περιόδου, ο Νίκος Κοροβέσης ανήκε στον ΠΑΟΚ και συμμετείχε στην προσπάθεια που γίνεται επί Σαββίδη για αναρρίχηση του "Δικεφάλου" στην κορυφή. Πλέον, αγωνίζεται στον Πλατανιά, αλλά δεν έπαψε να παρακολουθεί στενά την προσπάθεια των πρώην συμπαικτών του.

Ο 27χρονος αριστερός ακραίος έδωσε συνέντευξη με αφορμή το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και είπε πολλά και ενδιαφέροντα στον Ρ/Σ "Metropolis 95,5":

Για την προσπάθεια του Πλατανιά φέτος: "Τα πράγματα δεν πάνε καλά φέτος, είμαστε πολύ άτυχοι. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και όσο μαθηματικά έχουμε ελπίδες, θα παλεύουμε".

Για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Πιστεύω πως μετά από πολλά χρόνια αυτό το ντέρμπι είναι το σημαντικότερο των τελευταίων ετών. Είναι νομίζω πολύ πιο κρίσιμο και από τον ημιτελικό του κυπέλλου που είχαμε παίξει. Αν ο ΠΑΟΚ πάρει αυτό το ματς, πλησιάζει όλο και περισσότερο στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η ομάδα φέτος έδειξε πως έχει νοοτροπία νικητή. Βέβαια δεν πρέπει να υποτιμάμε τον Ολυμπιακό γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει δείξει πως στα δύσκολα καταφέρνει να ανταποκρίνεται. Είναι ένα παιχνίδι παγίδα και πρέπει να προσέξει πάρα πολύ ο ΠΑΟΚ αν θέλει να κερδίσει".

Για την ψυχολογία των παικτών πριν από αυτά τα παιχνίδια: "Υπάρχει τρομερή συγκέντρωση πριν από αυτά τα παιχνίδια. Σίγουρα υπάρχει άγχος και πίεση όταν πλησιάζει ένα τέτοιο παιχνίδι. Θεωρώ πως η βασική αλλαγή φέτος στον ΠΑΟΚ είναι η νοοτροπία. Τα προηγούμενα χρόνια όταν αγωνιζόμασταν με μικρή ομάδα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αν χάσουμε τι θα γίνει, αν κάτι στραβώσει. Πλέον αυτό που βλέπω στην ομάδα είναι πως δεν υπάρχει η λέξη ήττα".

Για το τι ευθύνεται για την αλλαγή νοοτροπίας: "Ευθύνη σίγουρα φέρει και ο προπονητής για αυτή την αλλαγή αλλά κυρίως οι παίκτες. Φέτος πάνε όλα καλά και με αυτή την αυτοπεποίθηση έρχονται τα αποτελέσματα".

Για τον Πασχαλάκη: "Ήμουν σίγουρος γι’ αυτόν. Από την ώρα που τον πήρε ο ΠΑΟΚ είχα πει ότι πήρε τον καλύτερο τερματοφύλακα και πολλοί δεν με πίστευαν. Εγώ ήμουν σίγουρος, τον είχα δει και ήξερα τι μπορεί να κάνει. Δεν μου έκανε εντύπωση που μπήκε, έπαιξε και κάνει αυτά που κάνει. Είναι τρομερό παιδί, έχει όλο το πακέτο και ήταν για μένα θέμα χρόνου να έρθει η επιτυχία".

Για το που θα κριθεί το φετινό πρωτάθλημα: "Σίγουρα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στα ντέρμπι. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε στην άκρη, για παράδειγμα, το παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο που είναι εξαιρετικός φέτος. Όλα τα παιχνίδια πλέον είναι κομβικά από εδώ και πέρα. Το προβάδισμα το έχει ο ΠΑΟΚ γιατί έχει τα ντέρμπι στην έδρα του και εύκολα ή δύσκολα τα υπόλοιπα παιχνίδια τα παίρνει. Δεν πρέπει να ξεγράφουμε όμως τον Ολυμπιακό γιατί έχει παραδοσιακά καλή ομάδα και πέρα από το ντέρμπι στην Τούμπα έχει σχετικά εύκολο πρόγραμμα".

Για το τι του αρέσει στον φετινό ΠΑΟΚ: "Εμένα μου αρέσει που δεν δίνει κανένα περιθώριο στον αντίπαλο. Το να καταφέρει η αντίπαλη ομάδα να περάσει το κέντρο, είναι επίτευγμα. Έχω δει παιχνίδια στην Τούμπα που πραγματικά το επιθετικό πρέσινγκ που κάνει η ομάδα, δεν αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους. Έχει καλή κυκλοφορία κρατάει πολύ την μπάλα στα πόδια η ομάδα και είναι κάτι που μ' αρέσει να βλέπω. Το κλειδί σε αυτή την ομάδα είναι τα δύο μπακ που είναι πολυτέλεια. Βιεϊρίνια και Μάτος είναι δύο ποδοσφαιριστές που προσθέτουν εξτρά παίκτες στην επίθεση με τις επελάσεις τους".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ