ΠΑΟΚ

Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ από τη νέα μοιρασιά

Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ από τη νέα μοιρασιά

Διαβάστε πως από την νέα αναθεωρημένη συμφωνία με της Superleague με την NOVA θα έρθουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία του ΠΑΟΚ.

Εγκρίθηκε ο νέος τρόπος κατανομής των χρημάτων που θα λάβουν οι ομάδες από τη NOVA. Θυμίζουμε, ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κίνησε τις διαδικασίες για αλλαγή στον τρόπο κατανομής των ποσών από την κεντρική διαχείριση, κάνοντας πρόταση σε προηγούμενο ΔΣ της Superleague να ζητηθεί από έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης να καθορίσει έναν νέο τρόπο εκτίμησης της εμπορικότητας κάθε ομάδας και γενικότερα είχε θέσει θέμα αλλαγής της διανομής των χρημάτων.

Πλέον, με την νέα συμφωνία που υπεγράφη με την NOVA, βγαίνουν κερδισμένες οι ομάδες με την μεγαλύτερη εμπορικότητα, αφού το ποσοστό της εμπορικότητας αυξάνεται από 40% σε 50%, ενώ η βαθμολογική συγκομιδή θα επιδρά κατά 25% και το ποσό που θα μοιράζονται ισομερώς οι ομάδες από το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα ανέρχεται σε 23,5%.

Από εκεί και πέρα, προστίθενται ακόμη δύο παράμετροι: το 1% του πρωταθλητή και το 0,5% για κάθε υψηλότερη θέση που καταλαμβάνει μία ομάδα, εκτός από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη.

Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι από τις ομάδες που βγαίνουν κερδισμένες από τη νέα συμφωνία, αφού από το 2009 και μετά και τις απανωτές συμμετοχές του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η εμπορικότητα τους έχει αυξηθεί σημαντικά.

Μάλιστα, όταν ο διεθνής οίκος που έχει αναλάβει την αξιολόγηση της εμπορικότητας των ομάδων ανακοινώσει τα αποτελέσματα, τότε το ποσοστό εμπορικότητας του ΠΑΟΚ αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο, με δεδομένο ότι όλα τα κριτήρια π.χ. εισιτήρια είναι υπέρ του. Βέβαια, ακόμη κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ακριβή νούμερα.

Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι λήφθηκε απόφαση τα χρήματα να καταβάλλονται στις ομάδες κάθε μήνα. Είναι κάτι που ζήτησαν οι ομάδες ώστε να έχουν ρευστότητα και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να δοθεί η πρώτη δόση.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ