ΠΑΟΚ

Κατσικάς: "Φέτος υπάρχει ομοιογένεια"

Κατσικάς: "Φέτος υπάρχει ομοιογένεια"
Κατσικάς INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Κατσικάς καταθέτει τις εντυπώσεις του από τον φετινό ΠΑΟΚ, τονίζει ότι δεν σκέφτεται το νέο συμβόλαιο και κάνει λόγο για αυτοπεποίθηση που του έδωσε ο Αναστασιάδης (VIDEOS)

Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε χαρακτηρίσει προ ημερών τον Γιώργο Κατσικά νέα μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, δήλωση που όπως τόνισε ο 24χρονος αμυντικός στους εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη διάρκεια της media day, τον γεμίζει με αυτοπεποίθηση.

-Μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερη σεζόν για σένα αυτή που διανύουμε;

"Ας το θέσουμε έτσι. Οπως φαίνεται ο προπονητής μου δίνει ακόμη μια ευκαιρία, ελπίζω να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και να καταφέρω με την αξία μου να καθιερωθώ".

-Σκέφτεσαι την ανανέωση του συμβολαίου σου;

"Δεν το σκέφτομαι καθόλου, εγώ πρέπει να πηγαίνω καλά στην προπόνηση και να αξιοποιώ την ευκαιρία που μου δίνει ο προπονητής μου".

-Αισθάνεσαι ακόμη ότι περνάς από δοκιμασία;

"Κάθε παίκτης περνάει από δοκιμή και στην προπόνηση και στους αγώνες. Εκεί δείχνει ότι αξίζει να παίζει στην ενδεκάδα. Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω πρέπει να το κάνω για να εξακολουθώ να βρίσκομαι στην ενδεκάδα".

-Ο προπονητής σου αναφερόμενος σε σένα έκανε λόγο για νέα μεταγραφή. Αυτή η δήλωση σε γεμίζει με μεγαλύτερες ευθύνες;

"Μου δίνει αυτοπεποίθηση. Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να συνεχίσω να αποδεικνύω ότι πρέπει να εμπιστεύεται και να με χρησιμοποιεί".

-Τρία καρπούζια σε μια μασχάλη. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Europa League. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να ανταπεξέλθει;

"Ολα είναι δυνατά, όσο βρισκόμαστε μέσα σε αυτές τις τρεις διοργανώσεις. Εμείς, πρέπει να δείχνουμε τον καλύτερό μας ευατό έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

-Φτάνουν οι παίκτες και για τους τρεις στόχους;

"Το υπάρχον ρόστερ αποτελείται από 27 παίκτες, αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω αν είναι αρκετοί, ο προπονητής θα το κρίνει αυτό. Ισως έχει στο μυαλό του να μείνει με αυτούς τους παίκτες μέχρι το τέλος της χρονιάς, ίσως τον Γενάρη θελήσει να γίνει κάποια μεταγραφή. Κατά την γνώμη μου είναι αρκετοί 27 παίκτες για μία ομάδα, οπότε θα πω ότι ίσως δεν χρειάζεται κάποια προσθήκη".

-Από την μία η εικόνα με την Ντιναμό Μινσκ, από την άλλη η εικόνα με την Γκινγκάμπ. Ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ;

"Θα υπάρχουν μέχρι το τέλος της σεζόν κάποια σκαμπανεβάσματα, έτσι πιστεύω. Ελπίζω, φυσικά, να μην συμβεί, αλλά σε όλες τις ομάδες γίνεται αυτό. Στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ ήταν η πρώτη φορά που δεν παίξαμε καλά. Και αυτό ήρθε και "έδεσε" με την ήττα μας. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί αυτό, δηλαδή, και να χάσουμε και να δείξουμε, παράλληλα, κακό πρόσωπο".

-Την φετινή σεζόν παρουσιάζεσαι βελτιωμένος. Αυτό έχει να κάνει με την προσωπική σου δουλειά ή με κάτι άλλο;

"Ισως είναι πολλοί παράγοντες, αλλά δεν θα ήθελα να το σχολιάσω αυτό. Το θέμα είναι ότι από την στιγμή που με χρησιμοποιεί ο προπονητής εγώ θα πρέπει, και το τονίζω αυτό, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να επωφεληθώ, τόσο εγώ, όσο και η ομάδα".

-Στο παιχνίδι με την Γκινγκάμπ η ήττα ήρθε γιατί έδειξε η ομάδα άπειρη να αντιμετωπίσει ένα σύνολο που έπαιξε με διαφορετικό στυλ απ' αυτό των ομάδων που αντιμετώπιζε μέχρι τότε;

"Δεν νομίζω να είναι θέμα απειρίας, το ότι μας πίεσε ψηλά, βέβαια, ο αντίπαλος ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση για εμάς. Δεν είχαμε αντιμετωπίσει ξανά φέτος τέτοιο σύνολο. Η Γκινγκάμπ είναι καλή ομάδα, άσχετα αν βρίσκεται την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι αθλητική ομάδα με πολύ γρήγορους παίκτες μεσοεπιθετικά. Αυτό ίσως μας προβλημάτισε και ελπίζω να μας γίνει μάθημα".

-Είστε πιεσμένοι σε Κύπελλο καιEuropaLeague, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα με Απόλλωνα και Γκινγκάμπ αντίστοιχα;

"Ισως να είναι έτσι, ειδικά στο Κύπελλο γιατί είναι από τους βασικούς μας στόχους την φετινή περίοδο. Ελπίζω όμως και στο Κύπελλο και στοEuropaLeagueνα ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις που υπάρχουν από εδώ και στο εξής".

-Πόσο σας επηρεάζει η αναβολή της 6αγωνιστικής; Συζητήθηκε μέσα στην ομάδα αν προτιμούσατε εσείς οι παίκτες να αγωνιστείτε κόντρα στον Ολυμπιακό τώρα, ως πρωτοπόροι;

"Εγώ προσωπικά δεν προβληματίζομαι από τώρα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι αρμόδιοι θέλησαν να γίνει τότε, κι έτσι έγινε. Από εκεί και πέρα, έως τότε μεσολαβούν δύο μήνες, θα διεξαχθούν άλλα δέκα ματς μέχρι εκείνον τον αγώνα. Εμείς πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά μέχρι να φτάσουμε σε εκείνη την ημερομηνία. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο".

-Ο Ολυμπιακός έχει το όνομα, αλλά τελικά μήπως τα πιο κομβικά παιχνίδια είναι αυτά που ακολουθούν με Ατρόμητο και Βέροια;

"Κανείς παίκτης δεν πρέπει να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Ξέρετε ότι τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα, αλλά οι ομάδες και τα σύνολα των παικτών. Ο Ατρόμητος και η Βέροια είναι ψηλά στη βαθμολογία κι εμείς πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα όλα τα παιχνίδια που έρχονται για να τα κερδίσουμε".

-Από την προετοιμασία νιώθατε ότι η φετινή περίοδο θα είναι καλύτερη από την περσινή. Συνεχίζεται να το πιστεύεται αυτό;

"Φέτος υπάρχει περισσότερη ομοιογένεια, η ομάδα είναι πιο συμπαγής. Οι παίκτες μεταξύ μας γνωριζόμαστε καλύτερα απ’ ότι πέρσι. Ισως, φέτος, να έχουμε ένα πιο ισχυρό σύνολο, όπως λέτε και εσείς. Ελπίζω να το δείξει η πορεία και να είναι όντως έτσι".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ