ΠΑΟΚ

"Κάστρο" η Τούμπα στους ομίλους του Europa League

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ - ΠΑΟΚ / 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ - ΠΑΟΚ / 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ MOTIONTEAM

Η UEFA αναφέρεται εκτενώς στο παιχνίδι ΠΑΟΚ - Ρουμπίν που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (15/12) στην Τούμπα, δημοσιοποιώντας ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Γνωρίζατε πως ο ΠΑΟΚ έχει να χάσει στην Τούμπα σε φάση ομίλων του Europa League από τις 24 Νοεμβρίου 2005 και τον αγώνα με αντίπαλο την Στουτγκάρδη και πως η Ρουμπίν έχει σημειώσει πέντε από τα δέκα γκολ της, στη φάση των ομίλων, στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου;

Αυτά και άλλα πολλά γνωστοποιούνται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA στην προαναγγελία του αγώνα ΠΑΟΚ - Ρουμπίν που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (15/12) στην Τούμπα.

Αναλυτικά:

• Η Ρουμπίν είναι τρεις βαθμούς μπροστά από την Τότεναμ, ενώ έχει και καλύτερη διαφορά τερμάτων. Μια νίκη θα σήμαινε για τη Ρουμπίν κορυφή στον όμιλο. Θα βρεθεί στη δεύτερη θέση αν αναδειχθεί ισόπαλη. Ακόμη και η ήττα μπορεί να είναι αρκετή για τους Ρώσους, εάν η Τότεναμ δεν κερδίσει στην έδρα των Σάμροκ Ρόβερς με αρκετά γκολ διαφορά.

• Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα βαθμό, όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά τη δεύτερη αγωνιστική. Ο Γιώργος Φωτάκης ισοφάρισε στο 81' τα γκολ των Νάτσο (52') και Ντιαντιούν (66'). Ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο 23'.

• Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εναντίον ρωσικής ομάδας πέρσι, όταν συγκρούστηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον γύρο των "32". Έχασε 2-1 στο σύνολο, 1-0 στην έδρα του, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) στη Μόσχα.

• Η μόνη φορά που η Ρουμπίν συναντήθηκε με ελληνική ομάδα, ήταν την περασμένη σεζόν, όταν τέθηκε αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

• Η νίκη με 3-0 στην έδρα των Σάμροκ Ρόβερς ήταν για την Ρούμπιν η μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας επιτυχία της στο Κύπελλο UEFA και το UEFA Europa League. Ίδια επίδοση είχε σημειώσει μόνο το 2007 στο Intertoto Cup όταν κέρδισε 3-0 την Zalaegerszegi TE.

• Τα πέντε από τα δέκα γκολ που έχει πετύχει η Ρουμπίν στη φάση των ομίλων του Europa League ήταν στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου.

• Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος σε τέσσερις εντός έδρας αγώνες στην Ευρώπη αυτή τη σεζόν (τρεις νίκες και μια ισοπαλία). Στη φάση των ομίλων έχει μόλις μια απώλεια στην Τούμπα, στις 24 Νοεμβρίου 2005 όταν ηττήθηκε 2-1 από την Στουτγκάρδη.

• Η Ρούμπιν έχει εναλλασσόμενες νίκες και ήττες φέτος, στους τέσσερις ευρωπαϊκούς εκτός έδρας αγώνες της. Αν θέλει να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο τότε οφείλει να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη.

• Ο ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 99 γκολ στο Κύπελλο UEFA και το UEFA Europa League. Αυτό είναι το 86ο παιχνίδι του στην διοργάνωση.

• Ο 108 φορές διεθνής με τη Ρουμανία προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάσλο Μπόλονι, έχει περάσει από τέσσερις συλλόγους που λαμβάνουν φέτος μέρος στο Europa League. Έπαιξε για λογαριασμό της Στεάουα Βουκουρεστίου (1984-87) και ήταν προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2001-03), της Ρεν (2003-06) και της Σταντάρ Λιέγης (2008-10).

• Ο Κούρμπαν Μπερντίεφ είναι προπονητής της Ρουμπίν από το 2001, οδηγώντας την στον ρωσικό τίτλο το 2008 και το 2009.

• Ο Τούρκος μέσος της Ρουμπίν, Κογκντενίζ Καραντενίζ έχει έρθει στην Ελλάδα τέσσερις φορές με την εθνική του ομάδα μετρώντας μια νίκη, δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Επιστρέφει μετά τις 24 Μαρτίου 2007 και τη νίκη της Τουρκίας με 4-1 για τα προκριματικά του EURO 2008.

• Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαλκιάς, κράτησε ανέπαφη την εστία του όταν η Εθνική Ελλάδας στις 17 Οκτωβρίου 2007 κέρδισε 1-0 στην Κωνσταντινούπολη την Τουρκία του Κογκντενίζ Καραντενίζ.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ