ΠΑΟΚ

Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης!

Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης!
Ρικάρντο Κόστα WWW.MOTIONTEAM.GR

Πώς "βλέπει" ο Ρικάρντο Κόστα το ποδόσφαιρο και το αρχηγικό πνεύμα που διαθέτει μέσα από δηλώσεις που έχει κάνει στο παρελθόν.

Ο Ρικάρντο Κόστα δεν είναι ένας απλός κεντρικός αμυντικός που ήρθε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ένας παίκτης με πλούσια εμπειρία από δυνατά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, ενώ έχει να επιδείξει και πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίες σε μεγάλες διοργανώσεις.

Επιμέλεια: Χρήστος Κομνηνακίδης

Μάλιστα, το γεγονός ότι διετέλεσε για πολύ καιρό αρχηγός της Βαλένθια, αποδεικνύει από μόνο του, πως ο Πορτογάλος μπορεί μέσω των παραστάσεων και των εμπειριών που έχει να γίνει ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ. Βγαίνει μπροστά!Ο Κόστα δεν έγινε τυχαία αρχηγός στην Βαλένθια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι όταν ήταν μέλος της ισπανικής ομάδας, εκείνη έκανε πολύ καλές πορείες στην Primera Division, αλλά και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όταν έφτασε τρεις φορές ως τα ημιτελικά του Europa League. Βέβαια, υπήρχαν και οι δυσάρεστες στιγμές, στις οποίες ο Κόστα δεν κρύφτηκε και βγήκε μπροστά για να αναλάβει τις όποιες ευθύνες υπήρχαν, αλλά και να "προστατέψει" τους συμπαίκτες και την ομάδα του.

Όταν η Βαλένθια δεν πήγαινε καλά στο πρωτάθλημα, είχαν αρχίσει οι "μουρμούρες", αφού γραφόταν στον ισπανικό τύπο, πως υπάρχουν κλίκες μέσα στην ομάδα, οι οποίες δημιουργήθηκαν επειδή υπήρχαν στο ρόστερ παίκτες από πολλές διαφορετικές χώρες. Ο Ρικάρντο Κόστα, όντας αρχηγός των "νυχτερίδων" βγήκε μπροστά και ξεκαθάρισε τα πράγματα: "Η ομάδα είναι ενωμένη. Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός. Μπορεί κάποιοι να είναι περισσότερο φίλοι με κάποιους άλλους, αλλά διαχωρισμοί δεν υπάρχουν", είχε πει χαρακτηριστικά στην ισπανική ιστοσελίδα, " insidespanishfootball.com"

Και για να μην αφήσει υπόνοιες, συμπλήρωσε: "Υπάρχουν στο ρόστερ Πορτογάλοι, Γάλλοι, Αργεντίνοι και Ισπανοί, αλλά δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαστε μία οικογένεια ενωμένη, έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της".

Δεν φοβάται να πει τη γνώμη του

Ωστόσο, στο παρελθόν δεν έχει διστάσει να πει την άποψή του και για την εικόνα της ίδιας του της ομάδας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του στην ίδια ιστοσελίδα, όταν ήταν αρχηγός της Βαλένθια και τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για την ομάδα του.

Τότε ο Ρικάρντο Κόστα είχε πει: "Το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η νοοτροπία που έχουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Να ξέρουμε τις ευθύνες που έχουμε, δηλαδή, να βάζουμε γκολ και να πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε βάλει. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι".

Η άποψή του για τον πρωταθλητισμό

Τέλος, αξίζει να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει την περασμένη αγωνιστική περίοδο πριν τον ημιτελικό του Europa League με την Σεββίλη. Ο Κόστα θέλοντας να δώσει το σύνθημα νίκης στους συμπαίκτες είπε: "Θέλουμε να κερδίσουμε το Europa League. Δύο φορές στο παρελθόν έχουμε αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τώρα έχουμε μία ακόμη ευκαιρία να πάρουμε το τρόπαιο για την Βαλένθια. Για αυτόν τον σύλλογο είναι φυσικό να συμμετάσχει σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση και θέλουμε για χάρη του να πετύχουμε κάτι μεγάλο, το οποίο είναι να πάρουμε το τρόπαιο!".Τότε, είπε κάτι που αν κρίνουμε κι από τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΠΑΟΚ τον αντιπροσωπεύει ως παίκτη και ως άνθρωπο: "Ένας παίκτης "ολοκληρώνεται

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ