ΠΑΟΚ

Η μεσαία γραμμή, ο πιο μεγάλος γρίφος

Η μεσαία γραμμή, ο πιο μεγάλος γρίφος
INTIME SPORTS

Γιατί η επιλογή των χαφ απασχολεί περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τον Λάσλο Μπόλονι εν όψει πλέι οφ; Διαβάστε αναλυτικά.

Είναι δεδομένα πώς στην προσέγγιση που θα κάνει ο ΠΑΟΚ στους αγώνες των πλέι οφ υπάρχουν σταθερές. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν τον κορμό πάνω στον οποίο θα στηρίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα πλάνα του ο Λάσλο Μπόλονι.

Το δίδυμο Μαλεζά-Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, ο Γκαρσία και πιθανόν ο Λάζαρ στα χαφ, ο Έτο και Σαλπιγγίδης στα δεξιά, ο Αθανασιάδης στην επίθεση. Για τις υπόλοιπες θέσεις ο 59χρονος προπονητής δουλεύει διάφορα εναλλακτικά σενάρια στο μυαλό του, ωστόσο αυτό που τον απασχολεί είναι η τριάδα της μεσαίας γραμμής.

Κι αυτό γιατί είναι θιασώτης της προπονητικής άποψης ότι οι αγώνες κρίνονται από την έκβαση της μάχης στη μεσαία γραμμή. Ποια είναι λοιπόν τα δεδομένα για τους μέσους του ΠΑΟΚ; Ότι υπάρχει η κολώνα που λέγεται Γκαρσία, πολύ πιθανός παρτενέρ του ο Λάζαρ και ένα δίδυμο, αυτό των Φωτάκη και Ίβιτς, μέσα από το οποίο θα προκύψει ο επιτελικός μέσος.

Δεν αποκλείεται στο δίλημμα να μπαίνει και ο Λάζαρ που έχει μεταπτώσεις στην απόδοσή του, αλλά σαφώς οι πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός στα πλέι οφ είναι περισσότερες από τους άλλους δύο. Τον προβληματισμό του ο Μπόλονι, παρότι δεν έχει κάνει δοκιμή ενδεκάδας, τον έχει δείξει και μέσα από τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών.

Το ευχάριστο, πάντως, είναι ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να προβληματιστεί και το λέμε αυτό γιατί πολλές φορές φέτος, με τα προβλήματα τραυματισμών που υπήρχαν, η σύνθεση (και) στη μεσαία γραμμή ήταν αναγκαστική. Πλέον υπάρχει πλουραλισμός μέσα από τον οποίο, πιστεύει ο Μπόλονι πώς, θα προκύψει και ανταγωνισμός προς όφελος της ομάδας.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ