ΠΑΟΚ

Γιορτάζει 87 χρόνια ζωής ο ΠΑΟΚ

Γιορτάζει 87 χρόνια ζωής ο ΠΑΟΚ
MOTIONTEAM

Ημέρα ίδρυσης του ιστορικού σωματείου η σημερινή και μεγάλες οι προσδοκίες για λαμπρό μέλλον με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη.

Διαφέρουν σε σχέση με γενέθλια προηγουμένων ετών τα φετινά του ΠΑΟΚ. Αιτία; Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην ηγείσα της ομάδας που δημιουργεί την προοπτική για τίτλους και διακρίσεις που δεν βίωσε μέχρι σήμερα στο βαθμό που του άρμοζε βάσει της δυναμικής του.

Φαίνεται πώς και ο ίδιος ο Σαββίδης έχει την ίδια άποψη αν διαβάσει κανείς την αναφορά της ΠΑΕ στα σημερινά γενέθλια της ομάδας.

Αναλυτικά: "...ο ΠΑΟΚ των 87 ετών, που ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1926, μπαίνει σε μια νέα εποχή… Ο ΠΑΟΚ των χιλιάδων πιστών φίλων ανά τον πλανήτη ζει εδώ και μερικούς μήνες την αναγέννησή του. Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, ως κύριου μεγαλομετόχου, προσδίδει κύρος, εμπιστοσύνη, προσφέρει όραμα για τη δημιουργία νέων μεγάλων πραγμάτων αντάξιων της 87χρονης ιστορίας του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας".

Γιατί γιορτάζει σήμερα

Ο ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ είναι η ιστορική συνέχεια του Κωνσταντινουπολίτικου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου "Ερμής", που δημιουργήθηκε από Ρωμιούς της Πόλης το έτος 1875, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης – το Πέρα.

Το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε στις 20 Απριλίου 1926, με απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης (αριθμ. 822).

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν: Α. Αγγελόπουλος, Α. Αθανασιάδης, Κ. Αναγνωστίδης, Μ. Βεντουρέλλης, Φ. Βυζάντιος (β΄ πρόεδρος), Α. Δημητριάδης, Δ. Δημητριάδης, Ν. Ζουμπουλίδης, Μ. Θεοδοσιάδης, Θ. Ιωακειμόπουλος, Π. Καλπακτσόγλου, Θ. Καρτσαμπέκης, Δ. Κοεμτζόπουλος, Κ. Κοεμτζόπουλος, Π. Κοντόπουλος, Κ. Κρητικός, Μ. Κωνσταντινίδης, Π. Μαλέτσκας, Ι Νικολαίδης, Λ. Παπαδόπουλος, Φ. Σαμαντζόπουλος, Θ. Τσούλκας, Μ. Τσούλκας, Σ. Τριανταφυλλίδης, Τ. Τριανταφυλλίδης (που ήταν και ο πρώτος πρόεδρος).Αν και επίσημα το πρώτο καταστατικό του συλλόγου εγκρίθηκε την 20η Απριλίου 1926, ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ όπως αναφέρει στο καταστατικό του (άρθρο 16, παράγραφος Β), ότι “Ημέρα γιορτής του ομίλου ορίζεται η ημέρα της ιδρύσεώς του, δηλαδή η 12η Απριλίου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ