ΠΑΟΚ

Γι' αυτό "έπεσε" η ποινή του Μπερμπάτοφ

Γι' αυτό "έπεσε" η ποινή του Μπερμπάτοφ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τι ειπώθηκε από τον νομικό του ΠΑΟΚ Λάμπρο Μπίρδα στην εκδίκαση της έφεσης του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που παίζει κανονικά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Κάνοντας χρήση του βίντεο του αγώνα και αφού προηγουμένως είχε πάρει ειδική άδεια από τον δικηγορικό σύλλογο καθώς οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντα τους μέχρι την Δευτέρα 8/2, ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας έπεισε με τα επιχειρήματα του την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και η ποινή που είχε επιβληθεί στον Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ για το χτύπημα στον Σιμόες, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, μειώθηκε από τρεις σε δύο αγωνιστικές.

Η «βιαιοπραγία σε αντίπαλο παίκτη» για την οποία είχε τιμωρηθεί από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της super league ο Βούλγαρος επιθετικός μετατράπηκε σε «έργω εξύβριση», η τιμωρία μειώθηκε από τρεις σε δύο αγωνιστικές καθώς τόσες προβλέπει το αντίστοιχο άρθρο στον πειθαρχικό κώδικα (10, 1β.) και ο έμπειρος άσος του ΠΑΟΚ που δεν είχε αγωνιστεί στον αγώνα με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο και τον Ατρόμητο στο Πρωτάθλημα, έχει εκτίσει την ποινή του και τέθηκε στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ντέρμπι της Κυριακής 7/2 με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ υποστήριξε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι ώστε ο Μπερμπάτοφ να έχει πρόθεση να χτυπήσει τον άσο της ΑΕΚ. «Δεν μπορεί η γροθιά όταν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο να είναι τρεις αγωνιστικές και όταν προσπαθούν όλοι να πάρουνε θέση μέσα στην περιοχή και ο ένας σπρώχνει από μπροστά και ο άλλος από πίσω και δεν έχουν οπτική επαφή επομένως να έχει πρόθεση επίθεσης, να είναι τρεις αγωνιστικές επίσης» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε, ότι «για τον χαρακτηρισμό του παραπτώματος επομένως και για την επιβολή της προσήκουσας ποινής, το μόνο αρμόδιο όργανο είναι αυτό που επιβάλλει την ποινή και όχι ο διαιτητής».

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ