ΠΑΟΚ

Ενας τελείως διαφορετικός ΠΑΟΚ

Ενας τελείως διαφορετικός ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έγινε η ομάδα με τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ του και κατ' επέκταση στην ενδεκάδα του συγκριτικά με πέρυσι. Διαβάστε αναλυτικά.

Η ομάδα που φέτος θα παρουσιαστεί πιο αλλαγμένη σε σχέση με πέρσι απ' όλες τις άλλες του πρωταθλήματος είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Φρανκ Αρνεσεν έφερε στην Τούμπα έντεκα νέους ποδοσφαιριστές, τους εννιά με αγορά και τους δύο ως ελεύθερους (Ροντρίγκες, Μπερμπάτοφ), ενώ παράλληλα προχώρησε και σε αποδεσμεύσεις και πωλήσεις επτά παικτών. Στο σύνολο αποχαιρέτησαν τον Δικέφαλο δέκα ποδοσφαιριστές, αφού, επιπρόσθετα, Ιτάνζ, Γιακουμής και Παπαδόπουλος δεν ανανέωσαν την συνεργασία τους με τους "ασπρόμαυρους".

Είναι λογικό, λοιπόν, να διαφοροποιείται σε μεγάλο βαθμό και η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Από την περσινή ομάδα λογίζονται ως λύσεις πρώτης γραμμής μόνο οι Κόστα, Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλης, Μακ, Αθανασιάδης, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης και Τζαβέλλας, ενώ την θέση του Ρατς στα αριστερά θα καλύπτει, πλέον, ο Λέοβατς και στον χώρο του κέντρου τους Μαντούρο, Μάρτενς και Νομπόα, αντικατέστησαν ο Σάμπο, ο Τσίμιροτ, Χαρίσης και Αντονις.

Οσον αφορά την επίθεση δεσπόζει, πλέον, το όνομα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος μαζί με τον Αθανασιάδη θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για τον ΠΑΟΚ, ενώ, θυμίζουμε, ότι από την γραμμή κρούσης αποχώρησαν οι Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Κουλούρης, Περέιρα και Λούκας. Στο ρόστερ προστέθηκαν ακόμη οι Ζάιρο, Ροντρίγκες, Κοροβέσης. Για το κέντρο της άμυνας αποκτήθηκε ο Μαλεζάς, ενώ ο Πούγγουρας δόθηκε δανεικός στην Βέροια. Τέλος, τον Ιτάνζ κάτω από τα γκολπόστ διαδέχτηκε ο υψηλόσωμος Σουηδός, Ρόμπιν Ολσεν.

Η ενδεκάδα πέρσι και φέτος

Για να καταλάβετε τις διαφορές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρσι αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν ο Δικέφαλος παρατάχθηκε με Ιτάνζ, Σκόνδρα, Τζαβέλλα, Βίτορ, Κόστα, Τζιόλη, Μακ, Κίτσιου, Παπαδόπουλο, Κουλούρη, Αθανασιάδη, ενώ ως αλλαγή έπαιξαν οι Περέιρα, Σαββίδης και Πόζογλου.

Απ' αυτούς είναι πιθανό μόνο οι τέσσερις να βρίσκονται στο αρχικό σχήμα των "ασπρόμαυρων" στο ματς που ακολουθεί, οι Βίτορ, Κόστα, Τζιόλης και Κίτσιου. Δηλαδη η ενδεκάδα στην επόμενη υποχρέωση του ΠΑΟΚ μπορεί να απαρτίζεται από τους Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Μαλεζά, Κίτσιου, Λέοβατς, Τζιόλη, Κάτσε, Πέλκα, Ζάιρο,και Μπερμπάτοφ, ενώ θέση, φυσικά, διεκδικούν ακόμη οι Τζαβέλλας, Αθανασιάδης, Μακ και Ροντρίγκες.

"Γέμισαν" την μεσαία γραμμή

Από την πρώτη στιγμή Αρνεσεν και Τούντορ έβαλαν ως στόχο να γεμίσουν το ρόστερ του ΠΑΟΚ με κεντρώους ποδοσφαιριστές. Ο λόγος ήταν το 3-5-2 που ήθελε να παίξει ο Κροάτης προπονητής, σύστημα το οποίο για να εφαρμοστεί σωστά καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν χρειάζεται αρκετούς ετοιμοπόλεμους μέσους. Ετσι, πλέον, ο Δικέφαλος διαθέτει για τον άξονα δέκα ποδοσφαιριστές, τους Τζιόλη, Γκολάσα, Τσίμιροτ, Χαρίση, Κάτσε, Σάμπο, Πέλκα, Σαββίδη, Αντονις και Μυστακίδη.

Πέλκας και Μυστακίδης

Οι μοναδικοί παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό και υπολογίζονται για την πρώτη ομάδα είναι οι Πέλκας και Μυστακίδης. Και οι δύο, μάλιστα, παίζουν κομβικό ρόλο στο ξεκίνημα της σεζόν για τον ΠΑΟΚ, αφού ο πρώτος έχει καθιερωθεί και ήδη κάνει την διαφορά, ενώ ο δεύτερος έχει δώσει σημαντικές βοήθειες ως αλλαγή.

Αναλυτικά:

Αποχώρησαν: Ιτανζ, Γιακουμής, Παπαγιαννόπουλος, Ρατς, Νομπόα, Μαντούρο, Μάρτενς, Λούκας, Σαλπιγγίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος

Ηρθαν: Ολσεν, Λέοβατς, Μαλεζάς, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Κοροβέσης, Σάμπο, Ροντρίγκες, Αντονις, Ζάιρο, Μπερμπάτοφ

Επέστρεψαν από δανεισμό (και υπολογίζονται για την πρώτη ομάδα): Πέλκας, Μυστακίδης

Δόθηκαν δανεικοί: Πούγγουρας, Περέιρα, Κουλούρης

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες

Ρόμπιν Ολσεν

Παναγιώτης Γλύκος

Μάριος Σιαμπάνης

Νίκος Μελίσσας

Αμυντικοί

Γιάννης Σκόνδρας

Μαρίν Λέοβατς

Στέλιος Μαλεζάς

Μιγκέλ Βίτορ

Ρικάρντο Κόστα

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Γιώργος Τζαβέλλας

Στέλιος Κίτσιου

Μέσοι

Αλέξανδρος Τζιόλης

Εγιάλ Γκολάσα

Γκόικο Τσίμιροτ

Χάρης Χαρίσης

Εργκους Κάτσε

Ερίκ Σάμπο

Δημήτρης Πέλκας

Κυριάκος Σαββίδης

Τέρι Αντονις

Παναγιώτης Δεληγιαννίδης

Γιάννης Μυστακίδης

Επιθετικοί

Στέλιος Πόζογλου

Ζάιρο Ντα Σίλβα

Ρόμπερτ Μακ

Στέφανος Αθανασιάδης

Γκάρι Ροντρίγκες

Νίκος Κοροβέσης

Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ