ΠΑΟΚ

Δεν προχωράει ο Σαββίδης στην επένδυση γράφουν οι Ρώσοι

Δεν προχωράει ο Σαββίδης στην επένδυση γράφουν οι Ρώσοι

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας "kommersant.ru" φιλοξενείς δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Ιβάν Σαββίδης σύμφωνα με τις οποίες μένει μόνο στο δάνειο προς τον ΠΑΟΚ.

Νέα δεδομένα στην υπόθεση του επενδυτικού ενδιαφέροντος Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ δημιουργεί δημοσίευμα της ιστοσελίδας " kommersant.ru" με ημερομηνία 23/5.

Σ' αυτό φιλοξενούνται και δηλώσεις του ομογενή επιχειρηματία, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να προχωρήσει τώρα στην εξαγορά του ΠΑΟΚ.

Αρχικά, τονίζεται: "Ο Ρώσος επιχειρηματίας πίστωσε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ δάνειο 1,8 εκ. ευρώ για υποστήριξη. Το φθινόπωρο θα του επιστραφούν τα κεφάλαια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δάνειο μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για την αγορά του συλλόγου. Ο επιχειρηματίας, όμως, αρνήθηκε να αποκτήσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο εγγύς μέλλον".Στην συνέχεια αναφέρεται: "Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν είναι μια επένδυση. Το βραχυπρόθεσμο δάνειο χορηγήθηκε για την υποστήριξη της ομάδας η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες" και αμέσως μετά φιλοξενούνται δηλώσεις του ομογενή επιχειρηματία:

"Το δάνειο μου ζητήθηκε από τους ανθρώπους του συλλόγου. Σε αυτό έχει εμπλακεί μία από τις δυτικές τράπεζες. Στο δάνειο υπάρχουν όροι (σ.σ. ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στα μέσα του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους) και τόκοι".Ακόμη, επισημαίνεται πως: "Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο Ιβάν Σαββίδης επρόκειτο να αγοράσει τον ελληνικό σύλλογο. Η εκτιμώμενη αξία της συναλλαγής είναι περίπου 12 εκ. ευρώ, όπως ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με την κατάσταση. Αλλά ο κ. Σαββίδης αρνείται ότι θα αγοράσει τον σύλλογο". "Πράγματι, αυτές οι διαπραγματεύσεις άρχισαν το 2006. Αλλά αποφάσισα να περιορίσω την πίστωση. Δεν τίθεται θέμα αγοράς της ομάδας", είπε συγκεκριμένα.

Η άποψη Ρώσων αθλητικογράφων

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις Ρώσων αθλητικογράφων για το αν ο Σαββίδης επενδύσει στον ΠΑΟΚ που φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ. "Αν επενδύσει ο επιχειρηματίας από το Ροστόφ στον ΠΑΟΚ θα επιδιώξει καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το ότι έδωσε χρήμα στην ομάδα, δείχνει την επιθυμία του Σαββίδη να αγοράσει τον ΠΑΟΚ" τονίζει ο Ντμ΄θτρι Ναβόσα από το sports.ru και προσθέτει: "Το δάνειο μπορεί για κάποιους να είναι η επιβεβαίωση των φημών για την απόκτηση της ομάδας. Αυτές οι φήμες, όμως, υπάρχουν εδώ και δύο μήνες και ακόμη δεν υπάρχει σοβαρή εξέλιξη Γνωρίζουμε καλά το ενδιαφέρον του Σαββίδη για το ποδόσφαιρο από την περίοδο που ήταν στη Ροστόφ. Ο ΠΑΟΚ, όπως λένε οι ειδικοί, είναι ένα φημισμένο κλαμπ με ένα μεγάλο "στρατό¨ οπαδών, που περιοδικά συμμετέχει στην Ευρώπη, αλλά την ίδια ώρα δεν είναι Ολυμπιακός. Δεν αξίζει να επενδυθούν τρομερά λεφτά, ειδικά τώρα στην περίοδο της κρίσης".

Υπάρχει και η άποψη του Αλεξάντερ Πολιάκοφ, από το "Total Football". "Το να επενδύσει κανείς στο ρωσικό ποδόσφαιρο είναι μάταιο. Έτσι, οι Ρώσοι επιχειρηματίες ψάχνουν για ξένες ομάδες. Δεν υπάρχει στη χώρα μας βιομηχανία ποδοσφαίρου. Έτσι οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν, κάτι που κάνουν και μάλιστα με μακρόπνοα σχέδια στο εξωτερικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, πρόκειται για μία προσπάθεια του Σαββίδη, ως Έλληνας, να γίνει ευρύτερα γνωστός στην πατρίδα του". Το ρεπορτάζ καταλήγει με ένα σχόλιο του Ιβάν Σαββίδη για την επένδυσή του στη Ροστόφ. "Από το 2002 έχω επενδύσει στη Ροστόφ 42 εκατομμύρια δολάρια, ανάκατασκεύασα και παρέδωσα ένα στάδιο και δύο νέα γήπεδα. Η δέσμευσή μου στην ομάδα έγινε πραγματικότητα" τονίζει.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ