ΠΑΟΚ

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Νιμανί

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Νιμανί

Ο Νιμανί ήρθε να ενισχύσει την προσπάθεια του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι. Μάθετε το παρατσούκλι του, τον δάσκαλό του στο ποδόσφαιρο και τη σχέση του με τη Ρεάλ

Ο Φρεντερίκ Νιμανί είναι γνωστός μόνο σε όσους ασχολούνται περισσότερο από… πολύ με το γαλλικό πρωτάθλημα.

Εμείς βοηθάμε να τον μάθετε κάπως καλύτερα προτού τον δούμε να αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

1. Το παρατσούκλι που είχε από παιδί ήταν Καλιλού Φαντιγκά λόγω του στιλ του που έμοιαζε αλλά μετά τις πρώτες πολύ καλές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μονακό έγινε νέος Αντεμπαγιόρ και του το "κόλλησαν" τόσο γιατί μοιάζει φυσιογνωμικά στον επιθετικό της Τότεναμ όσο και γιατί ήταν ο αγαπημένος του παίκτης

2. Ποδόσφαιρο τον δίδαξε ο αδερφός του που έπαιξε και αυτός μπάλα. Έχει ακόμη τρεις αδερφές ενώ παρότι κατάγεται από το Τσαντ μέχρι πρόσφατα δεν είχε πάει ποτέ στην πατρίδα του.

3. Ο Νιμανί που έρχεται με ελάχιστα λεφτά στον ΠΑΟΚ δείγμα και της κατηφόρας που είχε πάρει την τελευταία διετία η καριέρα του, είχε βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης, της Άρσεναλ και της Γιουβέντους. Είχαν, άλλωστε, κυκλοφορήσει πολλά δημοσιεύματα κυρίως στην Αγγλία που "διαφήμιζαν" τις ικανότητες του νεαρού ποδοσφαιριστή.

4. Επαγγελματικό ντεμπούτο έκανε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2006 με τη φανέλα της Μονακό καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει. Προπονητής του ήταν ο Λάσλο Μπόλονι.

5. Τον Σεπτέμβριο του 2009 είχε γίνει πρώτο θέμα στη Γαλλία όχι για τις αγωνιστικές του επιδόσεις αλλά γιατί υπήρξε θύμα. ρατσιστικών συνθημάτων σε αγώνα της Μονακό με τη Νις. Ο ίδιος δήλωσε πως αυτό είναι απαράδεκτο και πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να τιμωρηθούν.

6. Η Μπέρνλει πίστεψε πολύ στις ικανότητές του και τον απέκτησε δανεικό με οψιόν που έφτανε τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Πίστεψε, πάντως, μόνο πριν τον φέρει στην Αγγλία γιατί τελικά με τη φανέλα της είχε μόλις δύο συμμετοχές και η οψιόν ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε.

7. Λατρεύει να παίζει playstation και παιχνίδια όπως το FIFA ή το Football Manager. Μάλιστα σ’ αυτά είχε εξαιρετική αξιολόγηση για χρόνια αλλά όχι και στις τελευταίες.

8. Ήταν συμπαίκτης γνωστών παικτών που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα όπως ο Καμίλ Μεριέμ, ο Εϊντούρ Γκούντγιονσεν και ο Φρανσουά Μοντεστό.

9. Έχει παίξει τρεις φορές με την εθνική ελπίδων της Γαλλίας και σκόραρε δύο γκολ. Ντεμπούτο έκανε σε αγώνα με τη Σλοβακία αντικαθιστώντας τον αστέρα της Μαρσέιγ Λουίκ Ρεμί.

10. Στις περισσότερες συνεντεύξεις του δηλώνει πως παρά το ύψος του (1.91) δεν είναι όσο δυνατός θα ήθελε στον αέρα. Κατάφερε, όμως, από τα τρία γκολ που είχε σημειώσει στην αρχή της καλής του σεζόν με τη Μονακό τα δύο να είναι με το κεφάλι.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ