ΠΑΟΚ

Σαββίδης: "Μίλησα προσωπικά με τον Ροναλντίνιο"

Σαββίδης: "Μίλησα προσωπικά με τον Ροναλντίνιο"

Ο Ιβάν Σαββίδης για δεύτερη φορά έκανε λόγο για την κρούση στον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ. Τι είπε για την επένδυση του στον ΠΑΟΚ, για τους Ρώσους που έχει στην ομάδα, αλλά και για τα παιχνίδια με τη Μέταλιστ.

Συνέντευξη σε περιοδικό προσκείμενο στη Μέταλιστ παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μιλώντας για ακόμη μία φορά για την κρούση που έκανε στον Ροναλντίνιο, τόνισε ότι γι' αυτούς τους παίκτες δεν είναι μόνο τα λεφτά, ενώ αναφέρθηκε στην επένδυση του στον ΠΑΟΚ, αλλά και στη... μάχη του ΠΑΟΚ με τη Μέταλιστ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

- Θα είστε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Ιουλίου;

- "Φυσικά. Προσπαθώ να παρακολουθήσουν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Όχι πάντα, αλλά νομίζω ότι το 90 τοις εκατό των αγώνων θα τα παρακολουθήσω από κοντά".

- Είστε ικανοποιημένος που κληρώθηκε η ομάδα μας με τη Μέταλιστ;

- "Είναι δύσκολο να το πω αυτό. Η Μέταλιστ είναι μια αξιοπρεπής ομάδα που βρίσκεται σε άνοδο. Φυσικά, το πιο ενδιαφέρον θα ήταν να συναντηθούμε με τη Ζενίτ, διότι η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη είναι καλύτερη. Είχαμε παίξει με τη Ζενίτ όταν ήμουν πρόεδρος της Ροστόφ. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να ρίξουμε το φταίξιμο πουθενά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα κόντρα στη Μέταλιστ. Μόνο ένα πράγμα είναι σίγουρο, η Μέταλιστ δε θα έχει εύκολο έργο μαζί μας".

- Πόσα ονόματα των παικτών της Μέταλιστ γνωρίζατε;

- "Ούτε ένα. Κάποτε ήμουν στο Χάρκοβο, πριν από πολλά χρόνια, την εποχή της σοβιετικής ένωσης. Παρ' όλα αυτά στις 6 Αυγούστου θα πετάξω στο Χάρκοβο για τη ρεβάνς".

- Γνωρίζουμε ότι διοργανώσατε ένα τουρνουά σκάκι στη Θεσσαλονίκη. Θα παίξετε με τον πρόεδρο της Μέταλιστ μια παρτίδα πριν το παιχνίδι;

"Εγώ παίζω με τους αληθινούς ιδιοκτήτες. Ποιος είναι ο αληθινός ιδιοκτήτης της Μέταλιστ; Εγώ ξέρω περισσότερα απ' όσα νομίζετε".

- Ποια είναι η άποψη σας για τον Όλεγκ Μπλαχίν που είχατε μιλήσει για να συνεργαστείτε στο Ροστόφ;

- "Για μένα ο Μπλαχίν είναι ένα από τα σύμβολα του Σοβιετικού ποδοσφαίρου. Ως παίκτη τον θαύμαζα. Στη συνομιλία που είχαμε μιλήσει ακριβώς για τις προοπτικές του συλλόγου και τα χρήματα. Δεν μπορούν όλοι να έχουν συνεργασία και να ταιριάζουν οι ιδέες".

- Αποκτήσατε τον ΠΑΟΚ πριν ένα χρόνο έναντι 10 εκατ. ευρώ. Πόσα χρήματα έχετε επενδύσει τους τελευταίους μήνες στην ομάδα; Ποιο είναι το μπάτζετ για την ερχόμενη σεζόν;

"Δεν θέλω να λέω νούμερα, γιατί δεν έχουμε ακόμη τελειώσει τον προγραμματισμό. Στην Ελλάδα μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Πιστεύω το μπάτζετ της Μέταλιστ είναι μεγαλύτερο από το δικό μας. Όμως, για μένα ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από τα χρήματα. Για μένα όσο και για εκατοντάδες χιλιάδες Πόντιους, είναι φιλοσοφία, ιδεολογία και θρησκεία".

-Πόσοι Ρώσοι κατέχουν καίριες θέσεις στον ΠΑΟΚ; Μόνο ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ;

"Όλες οι θέσεις-κλειδιά στην ομάδα κατέχονται από Ρώσους. Ο αθλητικός διευθυντής, ο οικονομικός διευθυντής και ο άνθρωπος που χειρίζεται τη μεταγραφική μας πολιτική".

-Προσπαθήσατε πράγματι να αποκτήσετε τον Ροναλντίνιο, τον Ντρογκμπά και τον Μπερμπάτοφ;

"Ναι, με τον Ροναλντίνιο μίλησα προσωπικά. Για τον Μπερμπάτοφ και τον Ντρογκμπά μέσω μάνατζερ. Όμως, αυτές οι μεταγραφές δεν ήταν γραφτό να πραγματοποιηθούν. Ακόμη και με ένα καλό συμβόλαιο, δεν είναι όλοι οι παίκτες έτοιμοι να έρθουν στην Ελλάδα".

-Γιατί προτιμήσατε να επενδύσετε σε ελληνική ομάδα κι όχι σε κάποια ρωσική;

"Τώρα τα πράγματα στη Ρωσία είναι διαφορετικά. Υπάρχουν μεγάλοι επιχειρηματίες πίσω από τις ομάδες που θέλουν να κάνουν το ρωσικό ποδόσφαιρο ανταγωνιστικό στην Ευρώπη. Πριν από 8-10 χρόνια, ωστόσο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Κάποιες ομάδες ήταν όμηροι πολιτικών συμφερόντων και κάποιοι αντιμετώπιζαν το ποδόσφαιρο σαν το παιχνίδι τους. Υπήρχαν πολλά παρασκηνιακά παιχνίδια".

-Στην Ελλάδα δεν γίνεται κάτι τέτοιο;

"Τουλάχιστον οι Έλληνες πολιτικοί ζητούν την άδειά μου ως ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ για να έρθουν στα VIP και να δουν τους αγώνες".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ