ΠΑΟΚ

Αύξηση 14,8 εκ. ευρώ και αναμονή για ρύθμιση χρεών

Αύξηση 14,8 εκ. ευρώ και αναμονή για ρύθμιση χρεών

Τι αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ποιες διευκρινίσεις δόθηκαν από τον Ζήση Βρύζα για την μεταγραφική μάχη με τον Ολυμπιακό για ταλέντα της Σούπερ Λιγκ.

Σύντομης διάρκειας ήταν η έκτακτη γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που έγινε το μεσημέρι στην Τούμπα. Εκπροσωπήθηκαν 106.296.834 μετοχές, δηλαδή ποσοστό 84,41% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και αποφασίστηκε να προκηρυχθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η αύξηση που προτάθηκε και εγκρίθηκε ήταν μέχρι του ποσού 14.850.000 ευρώ. Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα έχουν ονομαστική αξία 0,30 και θα διατίθενται με τιμή 0,33 ευρώ.

Η αύξηση θα είναι ανοιχτή μόνο για επενδυτές που μπορούν να διαθέσουν από 100.000 ευρώ και άνω. Μάλιστα, αναγνώστηκε επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την οποία εξηγείται, κυρίως λόγω οικονομικής κρίσης, γιατί γίνεται η επιλογής της "κλειστής" άυξησης.

Εφόσον η αύξηση καλυφθεί πλήρως το μετοχικό κεφάλαιο θα φθάσει τα 52.629.497 ευρώ. Η αύξηση θα είναι ανοιχτή για τέσσερις μήνες (έως τις 31 Ιουλίου 2014) με δικαίωμα παράτασης για ένα μήνα.

Πρόταση για συνάντηση μικρομετόχων με τον Σαββίδη

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπήρξαν ερωτήματα από τους μικρομετόχους. Η πρώτη πρόταση ήταν να γίνει συνάντηση του Σαββίδη με τους μικρομετόχους. Ο Ζήσης Βρύζας δεσμεύτηκε ότι θα τη μεταφέρει στον μεγαλομέτοχο, τονίζοντας ότι λόγω του μεγάλου αριθμού μικρομετόχων είναι δύσκολη στην οργάνωσή της.

Ακόμη έγινε λόγος για μεταγραφές νεαρών παικτών από την Ελλάδα και για την ανάγκη ο ΠΑΟΚ να παίρνει τα καλύτερα ταλέντα και όχι να επικρατεί σ' αυτό τον τομέα ο Ολυμπιακός, με τον Βρύζα να τονίζει πως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί όποιον παίκτη θεωρεί αξιόλογο να τον αποκτά ενώ για το θέμα Ολαϊτάν και αν "χάθηκε" για 300.000 ευρώ επειδή η Γκοντσάρεβα θεώρησε μεγάλο το ποσό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, επίσης, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει ό,τι μπορεί για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και την ανταγωνιστικότητά του και μέρος αυτού είναι και οι μεταγραφές ενώ τέθηκε ερώτημα για το τι κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όταν οπαδοί της προκαλούν ζημιές στο γήπεδο, πετώντας αντικείμενα, καρέκλες ή μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο.

Σχετικά με αυτό το τελευταίο, ο Βρύζας τόνισε πως "όλοι συμφωνούμε πώς εχουν γίνει βήματα μπροστά. Το πιο σημαντικό είναι να αλλάξει η νοοτροπία. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα σύνολο και το "θυμωμένο" και το "ενθουσιώδες" είναι κομμάτι του εαυτού μας και το ζητούμενο είναι πώς θα το διαχειριστούμε ως σύνολο". Υπογραμμίστηκε ακόμη πως οι παίκτες πρέπει να προετοιμάζονται για τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ