ΠΑΟΚ

Aθανασιάδης: "Έτοιμοι για πρωτιά στα πλέι οφ"

Aθανασιάδης: "Έτοιμοι για πρωτιά στα πλέι οφ"
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Αθανασιάδης αναλύει στο Sport24.gr το μυστικό της δεύτερης φετινής... άλωσης του ΟΑΚΑ και στέλνει μήνυμα Τσάμπιονς Λιγκ στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να είχε ουκ ολίγους διακριθέντες, ωστόσο την καθοριστική ενέργεια για να αγκαλιάσει και να κατακτήσει τελικά τη νίκη ο "Δικέφαλος" την έκανε ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Με πολύ ωραία κίνησή του, κέρδισε στη μονομαχία τον Σαριέγκι και μαζί το πέναλτι που ο Λίνο εκτέλεσε εύστοχα βάζοντας τις βάσεις για τον "ασπρόμαυρο" θρίαμβο.

Ο 23χρονος επιθετικός, μία μέρα μετά τη σπουδαία νίκη επί των "πρασίνων", αναλύει στο Sport24 το μυστικό της δεύτερης πετυχημένης απόδρασης του ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ τη φετινή περίοδο και εξομολογείται τα όνειρα Τσάμπιονς Λιγκ που κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του.

Στέφανε, καταφέρατε να κερδίσετε για δεύτερη φορά φέτος στο... καταραμένο, μέχρι πριν λίγο καιρό, για τον ΠΑΟΚ, ΟΑΚΑ. Ποιο ήταν το μυστικό σας;

" Σ' αυτά τα παιχνίδια όταν μπαίνεις στο γήπεδο και είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος από το 1΄ έως το 90΄ και έχεις αυτοπεποίθηση, τότε πας καλά. Το κάναμε αυτό και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, ξέραμε ότι θα έχουμε ευκαιρίες για γκολ, όπως και έγινε και κερδίσαμε".

Μήπως σας πείσμωσε κιόλας αυτή η τόσο αρνητική παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο;

" Φυσικά το σκεφτόμασταν κι αυτό. Λέγαμε "για ποιο λόγο δεν κερδίζαμε εδώ;". Γι' αυτό και φέτος είμαστε πολύ χαρούμενοι που φύγαμε δύο φορές νικητές".

Τι μέτρησε τελικά και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό; Ο Μπόλονι χαρακτήρισε καθοριστική τη φάση του πέναλτι που κέρδισες...

" Όπως πήγε το παιχνίδι, όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη θα έπαιρνε τη νίκη. Εμείς τα καταφέραμε, κερδίσαμε το πέναλτι και μετά είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γνωρίζαμε, επίσης, ότι μετά το 0-1 θα είχαμε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ, αφού ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά και οι χώροι για μας ήταν πολύ περισσότεροι".

Να μείνουμε στη φάση του πέναλτι... Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις, να βάζεις, δηλαδή, πλάτη στον αντίπαλο αμυντικό. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία στο ρεπερτόριό σου που δεν τα έχουμε δει;

" Κοίταξε, εγώ προσπαθώ μέσα από την προπόνηση να γίνομαι ακόμη καλύτερος. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα άλλη φορά ως τώρα τέτοια φάση μέσα στην περιοχή. Μακάρι να έρθουν και άλλες στη συνέχεια".

Τελικά, αποδείχθηκε ότι ο Στέφανος Αθανασιάδης μπορεί να... παίξει ξύλο, όπως λέγεται, με τους αντίπαλους στόπερ;

" Δεν υπάρχει επιθετικός που να μην έρχεται σε επαφή με τον αντίπαλο στόπερ. Σε ένα αγώνα πάντα θα έρθει σε επαφή και με δύο και με τρεις αμυντικούς. Είναι μέρος της δουλειάς του".

Αξίζει να συζητάμε για τη φάση του πέναλτι; Μετά το ματς δήλωσες ότι ήταν καθαρή η ανατροπή σου...

" Από την πρώτη στιγμή που έφερα τη μπάλα μπροστά, μου έγινε πέναλτι. Με τράβηξε δύο-τρεις φορές ο αντίπαλος"

Για σένα προσωπικά τι σημαίνει το ντέρμπι της Κυριακής και η καλή απόδοσή σου;

" Μετά τον πρόσφατο τραυματισμό μου δεν είχα βρει τα πατήματά μου στο 100%. Πλέον είμαι έτοιμος και μέσα από τα παιχνίδια φθάνω στο 100%".

Προφανώς ήρθε και η ώρα να σκοράρεις και πάλι...

" Νομίζω ότι σύντομα θα έρθουν και τα γκολ".

Πριν το παιχνίδι υπήρξαν διαφορα δημοσιεύματα που αμφισβητούσαν το κατά πόσο ο ΠΑΟΚ θα "χτυπήσει" το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς ακολουθεί το... πράσινο άρμα. Παλιότερα σας είχαν χρεώσει στο... κόκκινο άρμα του Ολυμπιακού. Πώς τα αντιμετωπίζετε όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ;

" Δεν μας ενδιαφέρει τι γράφεται, τι λέει ο ένας και ο άλλος. Εμείς σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του".

Μετά τον αποκλεισμό από την Ουντινέζε, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε να δείχνει... κενός από μεγάλους στόχους. Μήπως αυτό το διπλό ήταν ένα μήνυμα των παικτών του ΠΑΟΚ προς τον κόσμο ότι θα διεκδικήσουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ;

" Αυτό θέλαμε να πούμε στον κόσμο, μετά τον αποκλεισμό από το Europa League που μας στεναχώρησε πάρα πολύ. Θέλαμε να τονίσουμε ότι θα είμαστε στα πλέι οφ, 100% έτοιμοι για να διεκδικήσουμε την πρωτιά και να βρεθούμε στα προκριματικά Τσάσμπιονς Λιγκ".

Ο Λάσλο Μπόλονι ζήτησε το απόλυτο νικών μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Μπορείτε να το πετύχετε;

" Αυτό που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς ξεχωριστά".

Πώς σχολιάζεις την παρουσία 13 Ελλήνων στην 18άδα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι;

" Όλοι είναι χαρούμενοι όταν παίζουν πολλοί Έλληνες. Έχουμε και νέους παίκτες από τη δεύτερη ομάδα που έχουν προωθηθεί στην πρώτη. Πιστεύω ότι όλες οι ομαδες πρέπει να εμπιστεύονται δικά τους παιδιά".

Και κάτι τελευταίο. Πώς πιστεύεις ότι ο ΠΑΟΚ καταφέρνει και σε μία μεταβατική περίοδο, στην οποία προωθούνται πολλά νέα παιδιά, παραμένει ανταγωνιστικός;

" Όλοι βοηθάμε τα νέα παιδιά που έρχονται και από τη β΄ ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει ταυτότητα, έχει βρει ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού και όποιος μπαίνει στην ομάδα τον μαθαίνει εύκολα".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ