ΠΑΟΚ

Αθανασιάδης: "Κι ένας ανήφορος έλαμψε μπροστά μου..."

Αθανασιάδης: "Κι ένας ανήφορος έλαμψε μπροστά μου..."
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με απόσπασμα του Νίκου Καζαντζάκη από το βιβλίο του "Αναφορά στον Γκρέκο", ο Στέφανος Αθανασιάδης έστειλε το δικό του μήνυμα για όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπό του τις τελευταίες μέρες.

Η ιστορία με τον Στέφανο Αθανασιάδη είναι γνωστή. Ο διεθνής επιθετικός έχει προκαλέσει δυσφορία στον Ιβάν Σαββίδη με τις εμφανίσεις του και όσα κάνει εκτός γηπέδων και το σενάριο αποχώρησής του από τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο με πώληση ή δανεισμό είναι ανοιχτό. Όλα θα κριθούν από το ραντεβού που θα έχουν οι δύο άνδρες στα τέλη της εβδομάδας.

Όλο αυτό το διάστημα ο Αθανασιάδης τηρεί στάση σιωπής, την οποία "έσπασε" πριν λίγη ώρα με μία ανάρτησή του στο Instagram.O διεθνής επιθετικός ανέβασε μία ζωγραφιά ενός τοίχου σπιτιού, με το πρόσωπο του Νίκου Καζαντζάκη πάνω και αποτυπωμένη τη φράση "κι ένας ανήφορος έλαμψε μπροστά του". Πρόκειται για φράση βγαλμένη από το βιβλίο του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη "Αναφορά στον Γκρέκο", η οποία αποτυπώνει πλήρως την ψυχολογική κατάσταση και τις σκέψεις που κάνει ο αρχηγός του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε το παρακάτω χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

"...Να γιατί όλη μας η ζωή, παππού, ήταν ανήφορος. Ανήφορος και γκρεμός κι ερημία· κινήσαμε με πολλούς συναγωνιστές, με ιδέες πολλές, συνοδεία μεγάλη· μα όσο ανηφορίζαμε κι η κορφή μετατοπίζουνταν κι αλάργαινε, συναγωνιστές κι ιδέες κι ελπίδες μας αποχαιρετούσαν, λαχάνιαζαν, δεν ήθελαν, δεν μπορούσαν ν’ ανέβουν πιο απάνω· κι απομέναμε μονάχοι με τα μάτια καρφωμένα στην Κινούμενη Μονάδα, στη μετατοπιζόμενη κορφή. Δε μας κινούσε η αλαζονεία, μήτε η απλοϊκή βεβαιότητα πως θα σταθεί μια μέρα η κορφή και θα τη φτάσουμε· μήτε κι αν τη φτάναμε, πως θα βρούμε εκεί απάνω την ευτυχία, τη σωτηρία και τον Παράδεισο. Ανεβαίναμε γιατί ευτυχία, σωτηρία και παράδεισος για μας ήταν η ανάβαση...

...Στο Όρος Σινά – … γιατί το βουνό αυτό, όλο σπίθες στουρναρόπετρα, που ανέβαινα ήταν ο ανήφορος του αγώνα μου, κι αν έφτανα ως την άκρα του, ο αγώνας θα γίνουνταν φτερούγα και θα ΄σμιγα μ’ εκείνο που λάμπει στην κορφή, είτε κόκκινη σημαία είναι είτε φλόγα είτε θεός.

(σε άλλο σημείο…) κι ένας ανήφορος έλαμψε μπροστά μου όλο πέτρα και μια κόκκινη γραμμή κι ένας άνθρωπος που ανηφορίζει: απλό, λιγόγραμμο ιερογλυφικό και το γνώρισα – ήταν η ζωή μου...".

Δείτε την ανάρτηση:

Αθανασιάδης: "Κι ένας ανήφορος έλαμψε μπροστά μου..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δουλειά στο transition με Σάχοβ στον ΠΑΟΚ
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ