ΠΑΟΚ

Ατάκες του Αναστασιάδη που έγραψαν ιστορία

Ατάκες του Αναστασιάδη που έγραψαν ιστορία
Αναστασιάδης

Το Sport24.gr θυμάται ορισμένες από τις καλύτερες ατάκες του Άγγελου Αναστασιάδη από την εποχή που επέστρεψε στους πάγκους για λογαριασμό του ΠΑΣ μέχρι σήμερα

Η ανάγκη για επικοινωνία με κάποια ανώτερη "δύναμη" αποτελεί προσωπική και σεβαστή υπόθεση για κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Έτσι και στον αθλητισμό, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν στον Θεό και μάλιστα στην πορεία τους τον επικαλούνται όταν υπάρχει ανάγκη.

Ένας από αυτούς είναι και ο Άγγελος Αναστασιάδης. Από το ξεκίνημα της πορείας του, ως ποδοσφαιριστής ακόμα, ο Σαλονικιός προπονητής έχει βαθιά πίστη στα Θεία, συνδυάζοντας μάλιστα αποφάσεις καριέρας βασισμένες σε αυτά.

Έτσι πολλές από τις καλύτερες ατάκες που έχει χρησιμοποιήσει σε δηλώσεις του περιλαμβάνουν είτε την Παναγία, είτε τον Θεό.

Το Sport24.gr θυμάται ορισμένες από αυτές από την περίοδο που επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΣ Γιάννινα, μέχρι και την παραίτηση του από τον ΠΑΟΚ.

Με την ευχή του Πνευματικού

Ατάκες του Αναστασιάδη που έγραψαν ιστορία
INTIME SPORTS

Λίγους μήνες αργότερα και αφού είχε αποχωρήσει από τον "Άγιαξ" ο έμπειρος τεχνικός είχε πει πως για να επιβιώσει ένας προπονητής στην Ελλάδα, πρέπει: " Να πιστεύει στο Θεό και την Παναγιά. Απλά πράγματα. Αν δεν κάνει αυτό, χαιρετίσματα! Αν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα θα σε φάνε οι κότες".

Το ίδιο διάστημα κι ενώ ήταν δίχως ομάδα από επιλογή του, το όνομα του ακούστηκε έντονα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ο ίδιος τους άφησε όλους... κάγκελο, λέγοντας πως ακόμα και η Μπαρτσελόνα να του κάνει πρόταση, πρώτα θα πρέπει να πάρει το ΟΚ από τον Πνευματικό του.

Τα βατραχοπέδιλα και το.. μαστίγωμα!

Ατάκες του Αναστασιάδη που έγραψαν ιστορία
INTIME SPORTS

Τελικά ο Άγγελος Αναστασιάδης επέλεξε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτός ήταν στα Χανιά και τον Πλατανιά το 2012. Στις πρώτες του δηλώσεις, επικαλέστηκε και πάλι την Παναγιά στην προσπάθεια που έκαναν οι Κρητικοί για παραμονή στην Superleague, ενώ στάθηκε και στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας Ζαχαρία Καραντωνάκη.

Λίγες ημέρες αργότερα ασκήθηκε έντονη κριτική στον έμπειρο κόουτς για το γεγονός πως πήρε πολλούς νέους παίκτες στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο ίδιος είπε: "Δεν πάμε για τουρισμό στο Καραϊσκάκης" και δικαιώθηκε, αφού ο Πλατανιάς έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους που κέρδισαν τελικά με 2-1.

Αξέχαστη δήλωση μετά τον αγώνα εναντίον του Ατρόμητου. Ο Τσιντί έκανε πολλά λάθη και ο Αναστασιάδης δήλωσε πως ήταν σαν να φορούσε βατραχοπέδιλα! Αξίζει να σημειώσουμε πως τη μέρα που έφυγε ο Άγγελος, έφυγε και ο Αφρικανός άσος.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Αναστασιάδης ανέλαβε ξανά τον Πλατανιά κάνοντας λόγο για δουλειά και... προσευχή με σκοπό να επιτευχθεί η παραμονή. Τελικά πέτυχε το στόχο αν και έπεσε αρκετό... μαστίγωμα.

Από το ζενίθ στο ναδίρ

Ατάκες του Αναστασιάδη που έγραψαν ιστορία
INTIME SPORTS

Μετά από δέκα χρόνια, ο Άγγελος Αναστασιάδης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και στις πρώτες του δηλώσεις, αναλύοντας το πλάνο του, τόνισε πως ούτε η Αθήνα φταίει στον ΠΑΟΚ, ούτε πως θα ασχοληθεί ο ίδιος με την διαιτησία. Βέβαια έβαλε τον πήχη ψηλά, τονίζοντας: " Εγώ παρακαλάω την Παναγιά τον Μάιο να κάνουμε αυτό που δεν κάναμε δέκα χρόνια πριν".

Το ξεκίνημα δεν ήταν εύκολο αφού η Καλλονή απέσπασε βαθμό στην Τούμπα και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ξέσπασε λέγοντας πως: "Στον Ολυμπιακό τους αποθεώνουν, εμείς τους βρίζουμε", για να συμπληρώσει μετά το ματς με την Ζίμπρου πως: " Αυτούς που με βρίζουν τους ευχαριστώ κιόλας”.

Στη συνέχεια της σεζόν ο ΠΑΟΚ άρχισε να δείχνει κάποια ανησυχητικά σημάδια και η ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς για το Κύπελλο έφερε αντιδράσεις. Ο Άγγελος με ψυχραιμία δήλωσε: "Δεν... σκοτώνω κανέναν παίκτη".

Τρέλα με το διπλό στο "Καραϊσκάκης"

Ατάκες του Αναστασιάδη που έγραψαν ιστορία
INTIME SPORTS

"Παρακαλάω να μην τρελαθώ" . Μετά το "Καραϊσκάκης", ωστόσο, άρχισε η κάτω βόλτα για τον ΠΑΟΚ και τα προβλήματα με τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Από το " κανείς γονιός δεν σκοτώνει τα παιδιά του" μέχρι τον παραγκωνισμό και το ξέσπασμα του παίκτη. Μέσα σε όλα ήρθε και το τέλος για κάποιους παίκτες που όπως τόνισε: " Δεν θα ξαναφορέσουν την φανέλα του ΠΑΟΚ".

Η αρχή του τέλους άρχισε να φαίνεται από τον θεσμό του Κυπέλλου, όταν ο έμπειρος τεχνικός άρχισε να παραδέχεται πως ο στόχος άρχισε να απομακρύνεται. Στη συνέχεια ο Άγγελος έκανε το λάθος να ρίχνει ευθύνες στην διαιτησία (παρά τα όσα έλεγε το καλοκαίρι) "Από τον Οκτώβρη έχουμε να πάρουμε φάουλ" για να φτάσουμε τελικά στο τέλος και το: "Δεν έχω καμία σχέση με αυτό που βλέπω στο γήπεδο".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ