ΠΑΟΚ

Αποδοκιμασίες, αποκλεισμός και... Τσάμπιονς Λιγκ

Αποδοκιμασίες, αποκλεισμός και... Τσάμπιονς Λιγκ
Λάζαρ Κοντοές INTIME SPORTS

Θυμηθείτε κάποιες ιδιαίτερες "μάχες" μεταξύ των ΠΑΟΚ και Αστέρα. Οι αποδοκιμασίες στον Σάντος, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και η πρωτιά των "ασπρόμαυρων" στα πλέι οφ που "ήρθε" μέσω... των Αρκάδων.

Ο ΠΑΟΚ το απόγευμα (30/4, 19.15) αντιμετωπίζει στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, με κάποια ματς του "Δικεφάλου" απέναντι στους Αρκάδες κατά το παρελθόν να είναι... ιδιαίτερα.

Ας θυμηθούμε... Στις 15 Μαρτίου του 2008 οι "ασπρόμαυροι" είχαν υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης και το γκολ του Μιλάνο στο 90' είχε ως συνέπεια ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί με 0-1.

Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το πήραν "βαριά" οι φίλοι των "ασπρόμαυρων", οι οποίοι καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν έβλεπαν έναν μη ανταγωνιστικό "Δικέφαλο".

Αποδοκιμασίες σε Σάντος

Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα στήθηκε λαικό δικαστήριο, με μερίδα φίλων του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζει έντονα τον Φερνάντο Σάντος και να ζητάει την παραίτησή του. Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του και αν αυτές θα τον επηρεάσουν, ο Πορτογάλος είχε απαντήσει: "Όχι. Έχω ζήσει παρόμοιες καταστάσεις και πάντα κατάφερνα να τις ξεπεράσω. Βέβαια κατανοώ την αντίδραση των φιλάθλων". Σάντος και ΠΑΟΚ πορεύτηκαν μαζί στην συνέχεια, με τον "Δικέφαλο" να... αλλάζει επίπεδο τα επόμενα χρόνια, να πρωταγωνιστεί και να καταφέρνει να κερδίσει την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

"Αντίο" στον τελικό, "αντίο" και ο Δώνης...

Πάμε στο εκτός έδρας ματς (κόντρα στον Αστέρα) που έδωσε ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν για το Κύπελλο Ελλάδας... Ο "Δικέφαλος" είχε κερδίσει με 2-1 τους Αρκάδες στην Τούμπα και "έβλεπε" τελικό μετά από 10 χρόνια (η τελευταία φορά που ήταν φιναλίστ στον συγκεκριμένο θεσμό ήταν το 2003 όταν και κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στον Αρη). Τελικά οι "ασπρόμαυροι" βρέθηκαν κοντά στη πηγή, αλλά δεν... ήπιαν νερό μιας και στον δεύτερο ημιτελικό (27/04/13) έχασαν εκτός έδρας από τον Αστέρα με 2-0. Ετσι αποκλείστηκαν από το Κύπελλο Ελλάδας, υπήρχε μεγάλη γκρίνια και στην συνέχεια ο Γιώργος Δώνης αποχώρησε από την ομάδα.

Πήρε ώθηση για την πρωτιά και το Τσάμπιονς Λιγκ... μέσω Αστέρα

Ακόμη την δική τους... ιδιαιτερότητα είχαν και τα περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων για τα πλέι οφ αφού ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά μέσω εκείνων των αγώνων πήρε... φόρα για να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο "Δικέφαλος" άρχισε πολύ άσχημα το... μίνι πρωτάθλημα καθώς έχασε από τον Ατρόμητο (1-0 εκτός) και τον ΠΑΣ (0-1 εντός).

Πήρε όμως ένα πολύ σημαντικό "διπλό" (1-2) στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα την 3η αγωνιστική και στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ, κέρδισε τους Αρκάδες εντός έδρας με 1-0. Ετσι "πάτησε" κορυφή στη βαθμολογία (10 πόντους ο ΠΑΟΚ και από επτά Ατρόμητος και ΠΑΣ) και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς και την έξοδό του στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Βέβαια μετά την ήττα από τον Ατρόμητο (την 5η αγωνιστική), ο "Δικέφαλος" έκανε τα εύκολα... δύσκολα και κινδύνεψε να μην τερματίσει πρώτος, αλλά με το "διπλό" στα Γιάννενα (την 6η αγωνιστική) κατάφερε να "βγει" στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως και να έχει, εκείνα τα ματς με τον Αστέρα στα πλέι οφ τού έδωσαν... ώθηση για να πάρει την πρωτιά.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ