ΠΑΟΚ

Αναστασιάδης: "Too late... παλικάρια μου"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΟΣΤΕΜΠΕΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ MOTIONTEAM

Ο Άγγελος Αναστασιάδης προχώρησε σε άλλη μία απολαυστική ανάλυση στους παίκτες του ΠΑΟΚ για το πως γίνεται το σωστό πρέσινγκ. Σε αυτήν συμπεριέλαβε ακόμα και τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κεντρικό πρόσωπο στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο προπονητής του "Δικεφάλου" έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να "περνά" καθημερινά θέματα που αφορούν στην τακτική του σύγχρονου ποδοσφαίρου στους παίκτες του.

Αποστολή στην Ολλανδία: Κώστας Πετρωτός

Το έκανε και την Δευτέρα (14/7) εξηγώντας πως πρέπει να είναι το σωστό πρέσινγκ. "Ο πρώτος τρόπος άμυνας είναι το πρέσινγκ. Αν το κάνουμε σωστά, πάμε τον αντίπαλο εκεί που θέλουμε εμείς. Αλλά πρέπει να γίνει στον σωστό χρόνο.

Δεν γίνεται να φωνάζει ο τερματοφύλακας από πίσω να κάνετε πρέσινγκ. Αν δώσει την πάσα ο αντίπαλος αμυντικός στο χαφ του και μετά πάμε να ξεκινήσουμε εμείς, είναι too late παλικάρια μου...too late", είπε αρχικά χρησιμοποιώντας και αγγλικά για να καταλαβαίνουν και οι ξένοι και συνέχισε: "Όλα είναι λεπτομέρεια. Αν την κάνουμε εμείς σωστά, βάζουμε γκολ, αν όχι το τρώμε."

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προσπάθησε και στην πράξη να δείξει αυτά που έλεγε και ζήτησε από τον προπονητή τερματοφυλάκων, Απόστολο Τερζή, να κάνει τον... Κριστιάνο Ρονάλντο. "Και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχετε απέναντί σας, αν τον μαρκάρετε σωστά, το χειρότερο που μπορεί να σας κάνει είναι να πάρει ένα φάουλ... Έλα Κριστιάνο...", είπε και έβαλε τον Τερζή να του κάνει ντρίμπλα και εκείνος τον έσπρωξε.

Λίγο αργότερα φώναξε και έναν φροντιστή, όταν οι παίκτες ήταν καθισμένοι και τον άκουγαν να τρέξει εκείνος να μαρκάρει: "Μπορείς παλικάρι μου ή θα πάθεις θλάση;", του έιπε και όλοι γέλασαν αυθόρμητα, φτιάχνοντας έτσι ακόμη καλύτερο κλίμα στην προπόνηση.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξήγησε στους παίκτες, ακόμη, πώς υπάρχουν τρεις ζώνες που γίνεται το πρέσινγκ. Η πρώτη στα όρια της αντίπαλης περιοχής, η δεύτερη κοντά στη μεσαία γραμμή με ορισμένους παίκτες προς την πλευρά του αντιπάλου και η τρίτη με όλους τους παίκτες πίσω από το κέντρο. Και εξήγησε: "Εξαρτάται τι θέλουμε κάθε φορά να κάνουμε. Αν παίξουμε, όμως, το πρέσινγκ σωστά, σε κάθε μορφή του θα είναι επιτυχημένο."

Εκτέλεσαν ξανά και ξανά στημένες φάσεις

Δεν έμεινε μόνο στο κεφάλαιο πρέσινγκ ο Άγγελος Αναστασιάδης, αλλά δούλεψε πολύ με τους παίκτες του και στις στημένες φάσεις.Τους έβαζε να εκτελούν κόρνερ και φάουλ μέχρι να το κάνουν με τον σωστό τρόπο, σουτάροντας με το γόνατο και όχι με τον... κώλο, όπως λέει, για να εξηγήσει κάθε φορά πως πρέπει να κινείται το πόδι που εκτελεί.

Στην διάρκεια αυτών των ασκήσεων έγιναν πολλά αστεία περιστατικά που αποδεικνύουν το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν ο Κίτσιου εκτέλεσε ένα φάουλ και έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά κι ένας συμπαίκτης του έκανε την κραυγή... κόρακα που τον πετυχαίνει σφαίρα.

Το γέλιο έπεσε αυθόρμητο, όπως και όταν ο Ραζβάν Ρατς μετά από μία εκτέλεση φάουλ, σούταρε μία μπάλα προς την αντίπαλη εστία. "Καλά ρε πεθαμένο πας να βάλεις γκολ στην άλλη εστία;" του είπε ο Αναστασιάδης γελώντας και το ίδιο έκανε και ο Ρουμάνος..

Στα highlights της ημέρας τέλος μπαίνει μία φάση στην διάρκεια του διπλού, όταν ο Γκολάσα πέτυχε γκολ, ο Άγγελος του είπε μπράβο, αλλά στη συνέχεια τόνισε: "Ήταν... κωλόφαρδο, δεν ξαναμπαίνει αυτό. Χτύπησες την μπάλα με τον κώλο και μετά ήρθε το γκολ."

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ