ΠΑΟΚ

Άμυνα με πρωτιά στο σκοράρισμα ο ΠΑΟΚ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του φετινού ΠΑΟΚ που καλύπτει την αδυναμία του Κλάους στο πρωτάθλημα και διαφοροποιεί τον Δικέφαλο από τις υπόλοιπες ομάδες κορυφής.

Ο Ολυμπιακός έχει τον Ιντέγιε με 12 γκολ, όσα έχει και ο Γιουνές της Ξάνθης. Ο Μπεργκ και ο Κόντε που σκόραραν χθες στους "Ζωσιμάδες" μετρούν από 9 και 8 τέρματα και είναι τα πρώτα βιολιά του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν έχει πάρει ούτε ένα γκολ φέτος στο πρωτάθλημα από τον βασικό του φορ, τον Αθανασιάδη.

Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στη Σούπερ Λίγκα με 26 τέρματα και μία τρομερά ανοδική πορεία το τελευταίο χρονικόδ διάστημα.

Για το πώς έχει επιτευχθεί το εντυπωσιακό "7 στα 8" και η συγκομιδή γκολ 16-1 στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στη Λεωφόρο έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές και επίσης έχουμε αναδείξει και τον άκρως σημαντικό ρόλο της πολύ καλής ανασταλτικής λειτουργίας που παρουσιάζει ο Δικέφαλος.

Υπάρχει όμως και ένα ιδιαίτερο στοιχείο που διαφοροποιεί τον ΠΑΟΚ από τις υπόλοιπες ομάδες κορυφής.Ο Δικέφαλος είναι η ομάδα που έχει πάρει τα περισσότερα γκολ από αμυντικούς του.

Στο σύνολο των 26 τερμάτων που έχει πετύχει, τα 7 ήρθαν από ενέργειες στόπερ (Βαρέλα) και μπακ (Μάτος με 5 και Λέοβατς). Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι πρώτος σκόρερ της ομάδας είναι ο δεξιός της μπακ τη στιγμή που οι υπόλοιπες ομάδες της πρώτης επτάδας παίρνουν ελάχιστα (Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Γιάννινα, ΑΕΚ, Ξάνθη) ή καθόλου (Παναθηναϊκός) γκολ από την πίσω ζώνη.

Ας δούμε αναλυτικά τα στοιχεία

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ ΓΚΟΛ ΤΕΡΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ
Ολυμπιακός 38 3 (Μποτία με 2 και Φιγέιρας)
ΠΑΟΚ 26 7 (Μάτος με 5, Βαρέλα, Λέοβατς)
ΑΕΚ 25 2 (Ντίντακ, Λαμπρόπουλος)
Πανιώνιος 24 4 (Ρισβάνης με 3 και Τασουλής)
Ξάνθη 22 1 (Λισγάρας)
Παναθηναϊκός 22 -
ΠΑΣ Γιάννινα 20 3 (Τζημόπουλος με 2, Μιχαήλ)
TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ