ΠΑΟΚ

2013, μια χρονιά ορόσημο για τον Δώνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΣΤΟ DOORWERTH ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΠΑΟΚ - ΟΤΕΛΟΥΛ ΓΚΑΛΑΤΙ / ΦΙΛΙΚΟ
Δώνης Αγγελίνας MOTIONTEAM

Ο απολογισμός του Γιώργου Δώνη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, τα θετικά και τα αρνητικά, καθώς επίσης και το 2013 κατά την διάρκεια του οποίου θα κριθεί αν φανεί αντάξιος στο να συνεχίσει στον "Δικέφαλο"

Το πρώτο μισό της σεζόν έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να είναι δεύτερος στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας με τον Γιώργο Δώνη στην γενικότερη πορεία του "Δικεφάλου" να έχει βάλει το... χεράκι του σε κάποιους τομείς που ο "Δικέφαλος" αρέσει αλλά και να μην τα έχει καταφέρει σε άλλους.

Τι εννοούμε; Σίγουρα επί των ημερών του Δώνη οι "ασπρόμαυροι" έχουν βελτιώσει την εικόνα τους στην Τούμπα από πλευράς αποτελεσμάτων, πράγμα στο οποίο είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία ο ίδιος με το... καλημέρα της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας.

Τα θετικά με την παρουσία του Δώνη

Αν σκεφτούμε πως από τους αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ είχε μόνο νίκες με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό (1-1), ο Δώνης έχει καταφέρει να κάνει ξανά "σκληρή" έδρα την Τούμπα σε αντίθεση με πέρυσι όπου οι "ασπρόμαυροι" "πληγωνόταν" συχνά μέσα στην έδρα τους. Επίσης έχει συμβάλλει στο να "βγουν" νεαροί παίκτες δίνοντας την ευκαιρία σε αρκετούς (π.χ. Κάτσε, Ιντζίδης, Πέλκας, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης) και αυτοί που να ξεχωρίζουν αν μη τι άλλο να είναι οι Εργκους Κάτσε και Δημήτρης Κωνσταντινίδης για τους οποίους ο ίδιος σε δημόσιες τοποθετήσεις του έχει αναφερθεί με καλά λόγια.

Τα αρνητικά...

Πάμε και στα αρνητικά της παρουσίας του Δώνη... Οι επιλογές από τις μεταγραφές του καλοκαιριού δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, σίγουρα ευθύνη ως προπονητής έχει σε αυτό και ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει πως μπορεί να στηριχτεί σε παίκτες που έκανε δικούς του στο ξεκίνημα της σεζόν προκειμένου να πάρει πολλά σε βάθος χρόνου (ουσιαστικά μόνο ο Λίαμ Λόρενς έχει αρέσει). Επίσης σίγουρα στα μείον είναι ο αποκλεισμός της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι που στοίχισε τόσο οικονομικά στον ΠΑΟΚ, αλλά και από πλευράς πρεστίζ ήταν κακό το "αντίο" του "Δικεφάλου" στην Ευρώπη.

Οι επόμενοι μήνες που θα κριθεί ο ίδιος

Με λίγα λόγια παρά την δεύτερη θέση που έχουν οι "ασπρόμαυροι" στο πρωτάθλημα, ο Δώνης σαφώς και δεν έχει κριθεί ακόμη και αυτό θα γίνει το 2013 και στο υπόλοιπο της σεζόν. Εννοείται πως από τα μεγάλα στοιχήματα του "Δικεφάλου" είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ και εκεί ο Δώνης καλείται να πάρει... άριστα.

Εξάλλου έχει και την βοήθεια πλέον από τον Σαββίδη όσον αφορά τα μεταγραφικά για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, κάτι που λύνει τα χέρια του σε σχέση με τα δύσκολα οικονομικά του καλοκαιριού. Κάπως έτσι τους επόμενους μήνες θα φανεί αν τελικά ο Δώνης κερδίσει την εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και συνεχίσει στον πάγκο του "Δικεφάλου".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ