ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Τερεζόπουλος: "Να έρθουν καλύτερες μέρες"

Τερεζόπουλος: "Να έρθουν καλύτερες μέρες"

Ο Δημήτρης Τερεζόπουλος μιλάει στο Sport24.gr για τον Πανιώνιο της νέας σεζόν, τις μεταγραφές που επιθυμεί, το πλάνο του και τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στις μέρες του πρόσφατου παρελθόντος.

Το πιο δύσκολο έργο από τους προπονητές της Super League έχει αναλάβει πιθανότατα ο Δημήτρης Τερεζόπουλος, ο οποίος καλείται να φτιάξει ένα δυνατό σύνολο που σε έναν Πανιώνιο που έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του και θα αποτελείται από πολλούς νεαρούς παίκτες. Το Sport24.gr συνάντησε στο Καρπενήσι τον τεχνικό των "κυανέρυθρων", ο οποίος μας εξήγησε το πλάνο του για τη σεζόν κι εξέφρασε την αισιοδοξία του.

Αποστολή στο Καρπενήσι: Αντώνης Τσιράκης

"Ξεκινάει μία νέα σελίδα"

Ξεκινάει μία νέα σεζόν με αρκετές δυσκολίες και πολλά όνειρα. Είστε αισιόδοξος;

Σίγουρα θεωρώ πως είναι η πιο δύσκολη στιγμή αυτή που διανύει ο Πανιώνιος. Μετά την εποχή του Κωνσταντίνου Τσακίρη η ομάδα δεν έχει διαχειριστεί καλά το οικονομικό κομμάτι και φτάσαμε εδώ. Ωστόσο, πιστεύω στη δουλειά που κάνουμε, πιστεύω στα παιδιά και νομίζω ότι ξεκινάει μία νέα σελίδα. Εύχομαι να είμαστε εμείς αυτοί που θα την οδηγήσουμε σε μέρες του πρόσφατου παρελθόντος.

Η ομάδα παρουσίασε καλή εικόνα στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είδατε πράγματα από αυτά που δουλεύετε στις προπονήσεις;

Σαφώς και είδα πράγματα. Από την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε με τους παίκτες και ξεκινήσαμε την προετοιμασία είχαμε μιλήσει και είχαμε πει ποιος θα είναι ο τρόπος παιχνιδιού. Αυτό γίνεται κάθε μέρα με σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως μετά και την τρίτη βδομάδα προετοιμασίας ήταν ενθαρρυντική η εικόνα και νομίζω ότι αφομοίωσαν πολύ γρήγορα όσα ζητάμε στο γήπεδο, δηλαδή το στυλ παιχνιδιού. Θέλουμε να έχουμε κατοχή μπάλας και να γνωρίζουν οι παίκτες τι πρέπει να κάνουν τόσο κομμάτι της ανάπτυξης όσο και σ' εκείνο της άμυνας.

Πώς πρέπει να περιμένουμε φέτος τον Πανιώνιο; Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του;

Νομίζω ότι αυτό είναι που έδειξε η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τα Γιάννινα. Αναφέρομαι στην ταχύτητα στη σκέψη και στην οργάνωση του παιχνιδιού και στο pressing, το οποίο θα πρέπει να γίνεται σε πολλά κομμάτια του γηπέδου την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χρόνο. Αυτά τα βγάλαμε στο παιχνίδι με τα Γιάννινα και νομίζω ότι βάσει αυτού του σχεδίου θα πορευτεί η ομάδα.

Οι αλλαγές ήταν πάρα πολλές στο ρόστερ. Θα δούμε και φέτος ταλαντούχους παίκτες να ξεχωρίζουν, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Πανιώνιο;

Ναι, το πιστεύω αυτό γιατί ο Πανιώνιος διαθέτει μία νεανική ομάδα. Γνωρίζουμε όλοι ότι στο DNA της ομάδας είναι να βγάζει νέους και ταλαντούχους παίκτες και νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια αν η ομάδα έχει ένα πλάνο τριετίας γιατί να μην μπορούμε να βγάζουμε περισσότερους παίκτες.

Είναι μία πρόκληση και για σας η φετινή χρονιά, η οποία θα είναι η παρθενική σας στη Super League ως πρώτος προπονητής;

Σίγουρα είναι μία πρόκληση. Η ομάδα έδωσε τις τύχες σε μένα. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάω θα είναι η ομάδα. Προσπαθώ να μην νιώθω την πίεση που θα ένιωθε ο οποιοσδήποτε θα ήταν στη θέση μου. Μου αρέσει αυτή η πρόκληση και περίμενα καιρό την ευκαιρία για να την αρπάξω.

"Να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά"

Πόσο σας βοηθάει το γεγονός ότι δουλεύετε εδώ και πολλά χρόνια με νεαρά παιδιά και κυρίως ότι γνωρίζατε τους παίκτες της Κ20;

Σίγουρα είναι ένα θετικό στοιχείο για μένα, αλλά το πιο θετικό είναι ότι πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά επειδή όλα αυτά τα χρόνια δούλευα με νέα παιδιά και πιστεύω πολύ στη δουλειά και την βελτίωση των ποδοσφαιριστών. Με γνώμονα αυτό να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, να προσπαθήσουμε καθημερινά να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, να γίνουμε πιο δυνατοί σ' όλα τα κομμάτια του στυλ παιχνιδιού που θέλουμε να δώσουμε στην ομάδα. Νομίζω ότι όλα αυτά θα μας βοηθήσουν, ώστε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι.

Πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές κυρίως ψυχολογικά;

Θεωρώ ότι ο προπονητής σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να είναι παιδαγωγός. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό. Θα πρέπει ο κάθε προπονητής να ασχολείται με τον κάθε ποδοσφαιριστή είτε είναι 17 είτε 35. Ο ποδοσφαιριστής όσο παίζει νιώθει παιδί. Το κομμάτι της ψυχολογίας είναι το πιο σημαντικό. Θα πρέπει να τους μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουν να πιστέψουν σ' εμάς και να αφομοιώσουν όσα δουλεύουμε σε καθημερινή βάση είτε το αγωνιστικό είτε το εξωαγωνιστικό.

Το σύστημα του Πανιωνίου πάνω στο οποίο δουλεύετε είναι το 4-2-3-1 και δευτερευόντως το 4-3-3;

Αυτή τη στιγμή με τα χαρακτηριστικά των παικτών νομίζω ότι η ομάδα θα ξεκινήσει σ' έναν σχηματισμό 4-2-3-1, ο οποίος μπορεί να σχηματιστεί σε 4-3-3 και 4-4-2. Είναι αυτοί οι σχηματισμοί ευέλικτοι. Αρκετά από τα παιδιά έχουν την εμπειρία, τα δουλεύουμε καθημερινά και στο προσεχές μέλλον ανάλογα και με τις προσθήκες που θα γίνουν ίσως δοκιμάσουμε κι έναν άλλο σχηματισμό.

Τι μεταγραφές πρέπει να περιμένουμε;

Σίγουρα η πρώτη ανάγκη της ομάδας είναι ένας επιθετικός κορυφής 100%. Από εκεί και πέρα, ενδεχομένως ένας παίκτης με ποιότητα πίσω από τον φορ θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά την ομάδα. Θέλουμε έναν παίκτη που να μπορεί να βοηθήσει ως περιφερειακός επιθετικός. Ωστόσο, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον επιθετικό κορυφής. Με βάση την αδειοδότηση γνωρίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε μόνο τρεις παίκτες άνω των 24ων. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον Μπουμάλ και γνωρίζω ότι είναι σχεδόν κλεισμένη άλλη μία μεταγραφή. Επομένως, έχουμε κλείσει και τη δεύτερη θέση και μένει αυτή του επιθετικού. Αν καταφέρουμε να πάρουμε έναν φορ άνω των 24ων εκεί τελειώνουν οι προσθήκες και πάμε να βρούμε έναν ποιοτικό παίκτη κάτω των 24ων για τα πλάγια της επίθεσής μας.

Στο μυαλό σας ο Μπουμάλ είναι για τα πλάγια και ο Γιάννου επίσης ή τον δεύτερο τον σκέφτεστε και ως επιθετικό κορυφής;

Ο Γιάννου είναι ένας παίκτης πολυτάλαντος, τον πιστεύουμε πάρα πολύ και δουλεύει πολύ σκληρά. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και αυτό τον χαρακτηρίζει. Δεν μπορώ να σας πω ποια θα ήταν η ιδανική θέση γι' αυτόν, αλλά σίγουρα το γεγονός πως παίζει σε περισσότερες από μία θέσεις μας λύνει τα χέρια. Ο Μπουμάλ, από την άλλη, είναι καθαρά περιφερειακός κυνηγός.

Ποιος είναι ο στόχος του Πανιωνίου για φέτος πέρα από την παραμονή;

Ο στόχος της ομάδας πέρα από την παραμονή είναι να μπορέσει να παίξει καλό ποδόσφαιρο, κυρίως να φέρει κόσμο στο γήπεδο γιατί τα τελευταία χρόνια μας έχει λείψει πάρα πολύ. Υπάρχει δυσπιστία στον κόσμο του Πανιωνίου. Νομίζω ότι θα πρέπει να τον φέρουμε κοντά μας και αυτό θα πρέπει να το αποδείξουν οι παίκτες, θα πρέπει να το αποδείξουμε όλο το τεχνικό επιτελείο για να δει καλύτερες μέρες αυτή η ομάδα. Γιατί νομίζω στην κουλτούρα του Πανιωνίου δεν χωράει τίποτα άλλο από το να είναι αυτόνομος, η ομάδα να κερδίζει και να έρθουν καλύτερες μέρες όπως αυτές που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ