ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ζέκα: "Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο Champions League"

Ζέκα: "Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο Champions League"
INTIME SPORTS

Ο Ζέκα μίλησε από την Πολωνία όπου προετοιμάζεται ο Παναθηναϊκός για τη φετινή προετοιμασία, την παραμονή του, τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια που έρχονται τις διαφορές που θα έχει φέτος το τριφύλλι.

Αρχηγός του τριφυλλιού. Με απόλυτη συναίσθηση του ειδικού βάρους της φανέλας. Παίκτης “εργαλείο” για κάθε προπονητή στο γήπεδο. Τον χαρακτηρίζει το αδιάκοπο τρέξιμο και το πάθος στο παιχνίδι του ενώ έχει γίνει το νούμερο ένα πειραχτήρι στα “πράσινα” στα αποδυτήρια.

Ο Κάρλος Γκονσάλβες - κατά το γνωστότερο Ζέκα - στο περιθώριο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη του τόνισε.

- Για την ανανέωση του συμβολαίου του:
"Δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Υπήρξαν φυσιολογικές συζητήσεις αναφορικά με το τι θα είναι το καλύτερο για το σύλλογο, την ομάδα. Η πρόθεση μου ήταν εξαρχής να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Να ανανεώσω το συμβόλαιο μου. Έπρεπε απλώς να ρυθμίσουμε κάποιες λεπτομέρειες. Καταλήξαμε εύκολα σε συμφωνία. Ο Παναθηναϊκός ήθελε εμένα, εγώ ήθελα τον Παναθηναϊκό. Όλα πήγαν καλά και ήταν πολύ εύκολα".

- Τι σημαίνει η παραμονή του για τον κόσμο της ομάδας:
"Και για εμένα σημαίνει πάρα πολλά αυτή η συμφωνία. Ότι κέρδισα σαν ποδοσφαιριστής και εδώ που έχω φτάσει σήμερα το οφείλω στον Παναθηναϊκό. Στην ομάδα, τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτή. Και φυσικά στον κόσμο της. Περιμένω να λειτουργήσουν ανάλογα εφέτος όπως και πέρυσι. Αυτά που έκαναν ήταν πραγματικά απίστευτα. Δεν έχω λόγια για τους οπαδούς μας. Πιστεύω πως εάν συνεχίσουν να μας στηρίζουν με αυτό τον τρόπο θα πάμε ακόμη καλύτερα...".

- Για την προετοιμασία εφέτος:
"Βλέπω να γίνεται εφέτος μια καλή προετοιμασία. Αρχίσαμε καλά. Πραγματοποιούμε καλές προπονήσεις. Και όλοι μαζί ανεβάζουμε το επίπεδο φυσικής και τεχνικής κατάρτισης για να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Νομίζω πως γίνεται καλή δουλειά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να έχουμε την ευκαιρία μας να αγωνιστούμε όπως πρέπει".

- Η σύγκριση εφετινής και περσινής προετοιμασίας:
"Νομίζω πως ήμαστε σε καλύτερο επίπεδο από πέρυσι. την περασμένη σεζόν αρχίσαμε σε ειδικές συνθήκες με πολλούς νέους παίκτες. Τώρα γνωρίζει ο ένας τον άλλο , κάνουμε καλύτερη δουλειά και προπονήσεις. Αυτό διευκολύνει τη δουλειά μας σε κάθε περίπτωση".

- Τι περιμένει περισσότερο φέτος σε σχέση με πέρυσι:
"Θέλουμε να πάμε πολύ καλύτερα από την περασμένη περίοδο. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και εύκολο, όμως αποτελεί το βασικό στόχο μας. Δεν θέλουμε να δώσουμε υποσχέσεις. Δεν θέλουμε να μιλάμε για τίτλους ή κάτι τέτοιο. Ακριβώς όπως συνέβη και τότε, θέλουμε να τα κυνηγήσουμε όλα και να να πολεμήσουμε για τους στόχους μας. Και αυτό να το επιτύχουμε καλύτερα από ότι το κάναμε την περασμένη σεζόν".

- Αν μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός:
"Δεν υπόσχομαι κάποιο τίτλο ή κάτι τέτοιο. Το πρωτάθλημα ή πάλι το Κύπελλο. Μπορώ μόνο να σας πω πως θα δίνουμε μάχη σε κάθε παιχνίδι. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε πετύχει. Η ομάδα πάντως θα χτυπάει την νίκη σε κάθε αγώνα που θα δίνει".

- Τι χρειάζεται να προσθέσει ο Παναθηναϊκός για να ανέβει επίπεδο:
"Πρέπει να κρατήσουμε πολλά από την περασμένη σεζόν. Νομίζω ότι πετύχαμε αρκετά καλά πράγματα , κάναμε και λάθη, όμως πετύχαμε στο να βελτιώσουμε τα θετικά μας σημεία και να υπερτερήσουν. Πάνω σε αυτά δουλεύουμε και στην προετοιμασία. Στόχος μας είναι να εντοπίζουμε τα λάθη μας και να προσπαθούμε να τα αποφεύγουμε. Όπως και να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται στους αγώνες. Θέλουμε να κερδίζουμε τα ματς και αυτό απαιτούμε από τους εαυτούς μας.

Σε ό,τι αφορά τα αρνητικά μας στοιχεία, την τελευταία σεζόν αποδείξαμε πως τα βελτιώσαμε. Τα κόρνερ. Τα ελεύθερα χτυπήματα. Κάποιες φορές τις λάθος θέσεις που παίρνουμε στο γήπεδο. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε τώρα με τους προπονητές μας. Με το πέρας της αγωνιστικής σεζόν είχαμε αλλάξει σε πολλούς τομείς προς το καλύτερο. Το ίδιο θέλουμε να επαναληφθεί και την ερχόμενη σεζόν. Να ήμαστε πολύ καλύτεροι στο τέλος της".

- Τι περιμένει να δει στο φιλικό του Σαββάτου:
"Δεν περιμένω πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με το τελευταίο φιλικό που δώσαμε. μεσολαβούν μόνο τρεις ημέρες ανάμεσα στα δυο ματς.. Ευελπιστούμε ίσως να αποδώσουμε καλύτερη ποιότητα ποδοσφαίρου. Θα είναι και ομάδα διαφορετικού χαρακτήρα. Θέλουμε να παρουσιαστούμε πιο εγκλιματισμένοι. Να έχουμε καλύτερη επαφή με τη μπάλα. Να είμαστε πιο σωστοί στις μεταβιβάσεις μας. Χρειαζόμαστε αυτό τον τρόπο ανάπτυξης".

- Ο βαθμός ετοιμότητας για το πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι:
"Αυτό κάνουμε εδώ στην Πολωνία. Προετοιμαζόμαστε για να ήμαστε σε καλή κατάσταση ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού μας αγώνα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή την αναμέτρηση σκεφτόμαστε. Αυτή περιμένουμε και σκοπεύουμε να έχουμε υψηλό δείκτη ετοιμότητας. Γνωρίζουμε ακριβώς της απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού".

- Πόσο ανυπόμονος είναι για την Ευρώπη:
"Πραγματικά ανυπομονώ για το πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Αυτός ο κόσμος, ο σύλλογος και οι παίκτες αξίζουν να βλέπουν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Είναι πολύ παράξενο συναίσθημα για αυτή την ομάδα και τους οπαδούς της - ακόμη και πριν έρθω εγώ - να μην βλέπουν τον Παναθηναϊκό στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Σας υπόσχομαι πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα τα δώσουμε όλα για το κλαμπ, τους ποδοσφαιριστές και κυρίως τον κόσμο μας, προκειμένου να περάσουμε από τον προκριματικό γύρο".

- Για το ειδικό βάρος του να είσαι αρχηγός:
"Αποτελεί για εμένα πολύ μεγάλη ευθύνη να είμαι αρχηγός. Η περασμένη χρονιά ήταν πιο δύσκολη για εμένα. Ήμουν για πρώτη φορά αρχηγός σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Τώρα πλέον είναι πιο εύκολα τα πράγματα. έχω και άλλους συμπαίκτες που με βοηθούν. Πάνω σε οτιδήποτε κριθεί απαραίτητο. Είμαι χαρούμενος που είμαι αρχηγός του Παναθηναϊκού".

- Για το γεγονός ότι είναι το πειραχτήρι της ομάδας:
"Είναι το στυλ μου να κάνω πλάκα στους συμπαίκτες μου και αυτοί να κάνουν με τη σειρά τους σε εμένα. Μας αρέσουν τα αστεία και δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση στην ομάδα. Είμαστε πάντα ευτυχισμένοι και μπορούμε να αστειευτούμε με οποιονδήποτε. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί ήμαστε μια οικογένεια, σε μια οικογένεια συμβαίνει αυτό.

Ο Λαγός για παράδειγμα είναι πειραχτήρι. Είναι ένα φανταστικό παιδί. Ξέρω πως λειτουργεί. Όλοι περνάμε καλά και κάποιοι είναι πιο πλακατζήδες. Τη μια φορά εγώ την άλλη φορά θα είναι κάποιος άλλος. Είναι φυσιολογικό αφού υπάρχει οικογενειακό κλίμα μεταξύ μας".

- Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής των συμπαικτών που έφυγαν:
"Φυσικά και θα ήθελα να γυρίσουν πίσω. Είναι εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές. Στην περίπτωση που, πάντως, δεν τα καταφέρουν, οφείλουμε να παλέψουμε και να βρούμε λύσεις. Η ζωή πάντα προχωράει. Αν με ρωτάτε προσωπικά εάν θα ήθελα τα παιδιά πίσω η απάντηση είναι η εξής... Φυσικά θα τους ήθελα. Μακάρι να επιστρέψουν στην ομάδα".

- Για τον τελικό του Μουντιάλ:
"Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να συμβεί. Νομίζω η Γερμανία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι της Αργεντινής. Για εμένα η Γερμανία είναι καλύτερη ομάδα, όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντοτε ο καλύτερος. Εξάλλου, η Αργεντινή έχει τον Μέσι και άλλους αξιόλογους παίκτες, περιμένω έναν πολύ σκληρό τελικό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ