ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βραδιές Λεωφόρου και Νέας Σμύρνης

Βραδιές Λεωφόρου και Νέας Σμύρνης
INTIME SPORTS

Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κανείς τη μπάλα που ξέρει ο Κρόιφ για να καταλάβει πως η φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού θα είναι δύσκολη. Οι βραδιές της Λεωφόρου θα κοντράρονται με τις βραδιές της Νέας Σμύρνης και οι μεταγραφές από μόνες τους δεν θα σώσουν την κατάσταση, αφού εκτός από ποιότητα χρειάζονται προσωπικότητες και ψυχολογία.

Η βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη δεν έδειξε τίποτα καινούργιο. Δεν έκανε κανένα σοφότερο αφού όποιος νόμιζε πως ο φετινός Παναθηναϊκός είναι φτιαγμένος για εύκολα βράδια όπως αυτό της πρώτης αγωνιστικής τον... μπέρδεψαν ή μπερδεύτηκε.

Το ρόστερ του τριφυλλιού σε συνδυασμό με το βάρος της φανέλας θα φέρει αρκετές φορές τους πράσινους στην γωνία τους και να δέχονται χτυπήματα. Το στοίχημα για τον Αναστασίου και τον Παναθηναϊκό θα είναι να μπορέσουν οι μικροί να αντέξουν πρώτα ψυχολογικά και ύστερα ποδοσφαιρικά τις δυσκολίες και αφού πετύχουν να σταθούν στα πόδια τους να ανταποδώσουν τα χτυπήματα όποτε μπορούν.

Το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης δεν σηκώνει πολύ ανάλυση. Όχι γιατί δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικά δεδομένα να ειπωθούν αλλά γιατί ορισμένα πράγματα είναι πολύ απλά για να αναλυθούν σε χιλιάδες λέξεις. Ο Παναθηναϊκός, σε σχέση με τον Πανιώνιο, υστερεί σε ποιότητα και ρόστερ τηρουμένων των αναλογιών.

-Διότι είναι πολύ πιο εύκολο να σηκώσεις τη φανέλα του Ιστορικού παρά του Παναθηναϊκού.

-Γιατί είναι καλύτερο για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να παίξει με στόχο τη μεγάλη νίκη γεμάτος πάθος, παρά να τον βάλεις να υπερασπιστεί την ιστορία ενός αποδεδειγμένα μεγάλου συλλόγου.

-Γιατί ο κάθε Πανιώνιος έχει μάθει να μάχεται χωρίς να έχει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και τον Σισέ στην ομάδα του, σε αντίθεση με Παναθηναϊκό.

-Γιατί ο Πανιώνιος έχει Αραβίδη, Κολοβό, Μητρόπουλο οι οποίοι θα έπαιζαν βασικοί χωρίς δεύτερη κουβέντα στους πράσινους.

Όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-0 οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες, αλλά από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ ο "Ιστορικός" η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός κυριολεκτικά κατέρρευσε και οι πάνθηρες έκαναν πάρτι στη Νέα Σμύρνη. Τα λάθη στην τακτική και η δυσκολία των φιλοξενούμενων να αλλάξουν δεύτερη πάσα γινόντουσαν ολοένα και περισσότερα, αφού όταν στράβωσε το ματσάκι τα νεύρα κυριάρχησαν στο πράσινο στρατόπεδο και το μυαλό πήγε περίπατο. Δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να πάρει την ομάδα στην πλάτη του και να την ηρεμήσει. Όχι να την οδηγήσει, αλλά απλά να την βάλει να κάνει τα βασικά για να μη χαθεί το τόπι.

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 3-0

Ο Παναθηναϊκός του αρχηγού Ζέκα (!), ο οποίος ήταν άφαντος στην αναμέτρηση, χρειάζεται εκτός από μεταγραφές, ψυχολογία και κάποιον να μπορεί να συγκρατήσει τα πράγματα όταν τίποτα δεν πηγαίνει βάση του αρχικού πλάνου. Η 11άδα του τριφυλλιού + τον πάγκο δεν έχει έναν παίκτη με προσωπικότητα να μπορέσει να ξυπνήσει τους υπόλοιπους ή έστω να τους κρατήσει για να μην το βάλουν στα πόδια. Στα εντός έδρας παιχνίδια το ρόλο αυτό παίζει η εξέδρα αλλά στα εκτός δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει.

Δεν είναι δυνατόν ο Μέντες να δέχεται δύο κάρτες σε ένα λεπτό και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Δεν γίνεται να παρακαλάει ο οπαδός του Πανιωνίου για άλλα δέκα λεπτά αγώνα ώστε να φτάσει τον δείκτη του σκορ στο 4 ή στο 5 καθώς ήταν εμφανές πως δεν υπήρχε ομάδα με πράσινα στο γήπεδο. Μόνο οι φανέλες ήταν εκεί για να θυμίζουν στους αντίπαλους πως τα έβαλαν με τον... μεγάλο και τον σκοτώνουν!

Αναστασίου: "Δεν σκοράραμε, δεν νικήσαμε"

Η φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού θα είναι δύσκολη. Όποιος νομίζει πως τα βράδια Λεωφόρου θα είναι συχνά και πολλά κάνει λάθος. Οι περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα έχουν το κίνητρο να κερδίσουν το τριφύλλι και γιατί όχι να πετύχουν ιστορικά ρεκόρ , διότι πολύ απλά αυτή θα είναι η μεγάλη τους ευκαιρία.

Σε καμία περίπτωση οι πράσινοι δεν θα γίνουν ΑΕΚ (για πάρα-πάρα πολλούς λόγους) αλλά στόχος δεν είναι να αποφύγουν το χειρότερο παράδειγμα αλλά να προσπαθήσουν να βγάλουν τη χρονιά με τις λιγότερες απώλειες. Εφόσον και όταν το παραπάνω γίνει κτήμα τότε θα μπορεί να σκέφτεται το παραπάνω.

Ο φετινός Παναθηναϊκός χρειάζεται υπομονή και πάρα πάρα πολύ δουλειά. Δυσκολίες υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλές. Οι ήττες νομίζω πως είναι στο πρόγραμμα αλλά αυτό που θα πρέπει να σβηστεί θα είναι εμφανίσεις όπως αυτή στη Νέα Σμύρνη. Όχι ποδοσφαιρικά και τακτικά αλλά κυρίως από θέμα νοοτροπίας και ψυχολογίας και εν συνεχεία καθαρά ποδοσφαιρικά.

Αλαφούζος: "Ψηλά το κεφάλι"

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού όποιοι και αν είναι αυτοί δεν πρέπει να καταρρέουν και να φοβούνται στην πρώτη στραβή ή να τα παρατάνε. Αυτό είναι πολύ χειρότερη εικόνα από όποια εμφάνιση υπόκειται σε καθαρά ποδοσφαιρικές αναλύσεις. Η χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες και ο Παναθηναϊκός δεν κρίνεται όπως παλιά. Υπάρχουν νέα δεδομένα...

Σίγουρα οι πράσινοι χρειάζονται τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές στα χαφ και έναν στην επίθεση όχι μόνο για να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας που κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο αλλά για να έχει και περισσότερες λύσεις στα χέρια του ο Αναστασίου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν μπορεί και δεν έχει πολλά πράγματα να κάνει αυτή τη στιγμή καθώς τα κουκιά είναι μετρημένα και λύσεις από τον πάγκο δεν υπάρχουν.

Υ.Γ. Με το πρωτάθλημα να έχει ξεκινήσει νωρίς οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν αρκετά πράγματα έχοντας επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Ελπίζω να το καταλάβουν αυτοί που έχουν τα χτένια.

Υ.Γ. Κριτική σε ποδοσφαιριστές και προπονητή τη 2η μόλις αγωνιστική δεν θα κάνω ποτέ, ακόμα κι αν ο κόουτς κατεβάζει σύστημα 2-5-3 ή ο επιθετικός πλασάρει με την μπάλα να πηγαίνει πλάγιο σε κάθε φάση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ