ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βενέρης: ''Κανένας κίνδυνος από το ΣτΕ''

Βενέρης: ''Κανένας κίνδυνος από το ΣτΕ''
INTIME SPORTS

Ο εμπνευστής της πρότασης για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, Κίμωνας Βενέρης, ξεκαθάρισε ότι το έργο δεν κινδυνεύει από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης της πρότασης του Παναθηναϊκού Κινήματος για την δημιουργία νέου γηπέδου στη Λεωφόρο, ο αρχιτέκτονας, Κίμωνας Βενέρης, σε ''πηγαδάκι'' που είχε με τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες του έργου.

Αρχικά, ξεκαθάρισε ότι φορέας εκτέλεσης του έργου είναι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ενώ το συνολικό κόστος θα ανέρχεται στα 105 εκ. Ευρώ μαζί με τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις.

''Κανένα θέμα με το ΣτΕ''

Από την στιγμή που υπάρχει το παράδειγμα του Βοτανικού, ο κ. Βενέρης ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος το έργο να ''μπλοκάρει'' μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ωστόσο, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός, τονίζοντας ότι το έργο γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα πολεοδομικό κώδικα και την ισχύουσα νομοθεσία, οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος από το ΣτΕ. Αυτό όμως που θα πρέπει να γίνει είναι να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από χώρους πρασίνου, όπως χαρακτηρίζεται στην Διπλή Ανάπλαση.

Οι λόγοι που είναι πρότυπο το νέο γήπεδο της Μπιλμπάο

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, ο κ. Βενέρης παραδέχθηκε ότι έχουν σαν πρότυπο το νέο γήπεδο της Μπιλμπάο.

Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να κατεδαφίσουν το ''Απόστολος Νικολαΐδης'' και οι Πράσινοι να μείνουν χωρίς έδρα, οπότε πρώτα θα δημιουργήσουν το κομμάτι που λείπει αυτή την στιγμή από το σχέδιο και στην συνέχεια θα κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην ιστορική έδρα του συλλόγου.

Όσον αφορά την βύθιση του αγωνιστικού χώρου (8,5 μ.) ο κ. Βενέρης ξεκαθάρισε ότι μπορεί να γίνει και δεν υπάρχει πρόβλημα με το Μετρό που είναι σε κοντινή απόσταση.

Επαφή με τρεις φορείς της Πολιτείας

Σχετικά με τα στρέμματα που πρέπει να παραχωρηθούν στον Παναθηναϊκό για την δημιουργία του νέου γηπέδου, οι Πράσινοι θα έχουν επαφές με το Υπουργείο Παιδείας, την Εκκλησία και τον Δήμο για να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εκτάσεις.

Σχετικά με το πάρκινγκ που βρίσκεται πίσω από τις θύρες 6-7, δεν είναι στο αρχικό σχεδιασμό, όμως αν θελήσει ο ιδιοκτήτης να το αξιοποιήσει θα υπάρξουν οι απαραίτητες συζητήσεις. Αυτό που τονιζόταν είναι ότι οι Πράσινοι δεν ζητούν χάρη από τον Δήμο, καθώς η δημιουργία ενός νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό θα αναζωογονήσει την περιοχή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ