ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Βενέρης: "Απόλυτα πραγματοποιήσιμο το γήπεδο"

Βενέρης: "Απόλυτα πραγματοποιήσιμο το γήπεδο"
INTIME SPORTS

Ο Κίμων Βενέρης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι η κατασκευή του γηπέδου στην Λεωφόρο είναι υλοποιήσιμη και πραγματοποιήσιμη.

Την σιγουριά του πως η κατασκευή του γηπέδου στην Λεωφόρο όπως την παρουσίασε στο ΠΑΝ.ΚΙ ο Κίμων Βενέρης εξέφρασε ο εμπνευστής της ιδέας με δηλώσεις του στο "NOVAΣπορFM 94,6".

Παράλληλα, διευκρίνισε γιατί έχουν σαν πρότυπο το νέο "Σαν Μαμές" της Μπιλμπάο και τόνισε ότι υπάρχει πολύ καλή επαφή με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κίμωνα Βενέρη:

Αν είναι ρεαλιστικό το έργο:
"Νομίζω ότι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που αρμόζει στο μέγεθος του Παναθηναϊκού. Όπως αναλύσαμε και χθες, είναι ένα έργο απόλυτα πραγματοποιήσιμο. Έχουμε εξετάσει όλες τις παραμέτρους. Είμαστε πιο κάτω από τον συντελεστή δόμησης. Είναι κάτι αυτονόητο που θα μπορούσε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Είναι καθαρά θέμα βούλησης. Πρέπει, επιτέλους, αυτός ο σύλλογος να αποκτήσει το γήπεδο στο σπίτι του. Εκεί που ανήκει".

Για την απαλλοτρίωση:
"Υπάρχει όμορη έκταση 14,5 στρεμμάτων. Είναι η πιο απλή λύση, καθώς μπορούν να μεταφερθούν άμεσα τα σχολεία. εμείς προτείναμε αναμόρφωση όλης της περιοχής. Αυτό αποτελεί πάγια θέση μας. Είναι μια γενικότερη αναμόρφωση της περιοχής".

Για τον τρόπο κατασκευής όπως το νέο "Σαν Μαμές":
"Μόνο όσον αφορά τον τρόπο κατασκευής, γιατί έτσι μπορούμε να κατοχυρώσουμε το έργο. Το οικόπεδο παρόμοιο και εκεί. Αυτοί κατασκεύασαν το μισό του γηπέδου αρχικά. Έτσι κατοχυρώνουμε το έργο και δεν μπλέκουμε σε περιπέτειες, όπως η ΑΕΚ παλαιότερα".

Για τη χρηματοδότηση:
"Ο Παναθηναϊκός έχει επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να το κάνουν. Αλλά εμείς παρουσιάσαμε τρία πλάνα. Στη σημερινή εποχή, ειδικά, θεωρώ ότι η κατασκευή μας θα μπορούσε να γίνει με χαμηλότερα κόστη. Δεν το θεωρώ, λοιπόν, ανέφικτο. Είναι θέμα απόφασης. Με την προσδοκία της απόσβεσης, οι επιχειρηματίες μπορούν να επενδύσουν. Έγιναν μελέτες, το γήπεδο και σήμερα που μιλάμε θα μπορούσε να έχει τζίρο κοντά στα 30 εκατ. ευρώ. Από εισιτήρια εμπορικές χρήσεις κτλ".

Για την στάση του επίσημου Παναθηναϊκού:
"Με τον Ερασιτέχνη έχουμε μια πολύ καλή επαφή, όπως και με την ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα το μέλλον θα δείξει. Θα δούμε...".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ