ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Του χρόνου πρόεδρος" η ευχή του Δομάζου στο τραπέζι του Νικόλα Πατέρα

"Του χρόνου πρόεδρος" η ευχή του Δομάζου στο τραπέζι του Νικόλα Πατέρα
INTIME SPORTS

Ο Νικόλας Πατέρας έκανε το μεσημέρι της Τετάρτης το γεύμα στην ομάδα που πήγε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Γουέμπλεϊ με τον Μίμη Δομάζο να εύχεται στον πρώην πρόεδρο να επαναλάβει την ίδια κίνηση και την επόμενη χρονιά αλλά ως πρόεδρος της ΠΑΕ και τον ίδιο να απαντά: "Εγώ θα σας φέρω εδώ... τώρα πως θα είμαι δεν ξέρω".

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (23/12) το μεσημέρι στα γραφεία του πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, στο Κολωνάκι με τον πρώην ισχυρό άνδρα να παραθέτει γεύμα στους παίκτες του τριφυλλιού που αποτέλεσαν την ομάδα η οποία έφτασε ως τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης το 1971.

Μια κίνηση που έγινε για πρώτη φορά και η οποία συγκίνησε άπαντες τους "ζωντανούς θρύλους" του Παναθηναϊκού που έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο οδηγώντας μια ομάδα αποτελούμενη από Έλληνες ποδοσφαιριστές μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Γι' αυτό άλλωστε και ήταν όλοι τους εκεί καθώς έδωσαν το παρώνοι Οικονομόπουλος, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης, Γραμμός, Αντωνιάδης, Χατζηανδρέου, Κωνσταντίνου, Μητρόπουλος, Δεληγιάννης, Γονιός, καθώς και ο συνεργάτης του Πούσκας, Νίκος Τζουνάκος και ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εκείνη τη σεζόν Μιχάλης Κίτσιος αλλά και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς.

Μάλιστα ο Γραμμός ήρθε από την Μυτιλήνη και ο Βλάχος από την Κρήτη, δείγμα του πόσο σημαντικό ήταν για όλους τους παλαίμαχους του Γουέμπλεϊ η κίνηση του Νικόλα Πατέρα. Ο μόνος που έλειπε από το γεύμα ήταν ο Κώστας Ελευθεράκης ο οποίος βρίσκεται στην Γερμανία. Στη μνήμη όλων ήταν φυσικά και οι μεγάλοι απόντες. Ο Φέρεντς Πούσκας, ο Μήτσος Δημητρίου (2002), ο Τάκης Παπαδημητρίου (2014),Δημήτρης Καλλιγέρης που χάθηκε πριν από τέσσερα χρόνια σε αυτοκινητιστικό και ο Γαβρίλος Γαζής.

Στα αξιοσημείωτα βέβαια και η παρουσία του γιου του Νικόλα Πατέρα, του Διαμαντή, ο οποίος έκατσε σε όλη την εκδήλωση και στο γεύμα, είχε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφίες με όλους τους παλαίμαχους των πράσινων ενώ φυσικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ιστορία επαναλήφθηκε. Όπως δηλαδή ο Νικόλας Πατέρας ακολουθούσε τον πατέρα του Διαμαντή και μεγάλωσε δίπλα στους αστέρες του Παναθηναϊκού έτσι τώρα και ο μικρός Διαμαντής είχε την ευκαιρία να δει από κοντά όλους τους "ζωντανούς θρύλους".

"Του χρόνου πρόεδρος" η ευχή του Δομάζου στο τραπέζι του Νικόλα Πατέρα
INTIME SPORTS


"Του χρόνου να μας φέρεις εδώ ως πρόεδρος"

Όπως είναι φυσικό οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού άδραξαν την ευκαιρία και ρώτησαν τον Νικόλα Πατέρα τι σκέφτεται σχετικά με το τριφύλλι και την επιστροφή του στα κοινά ενώ κάποιοι του εξέφρασαν την άποψη τους σε τετ α τετ που είχε με πολλούς απ' αυτούς να αναλάβει και μάλιστα άμεσα την ΠΑΕ.

Μάλιστα λίγο πριν το γεύμα, γύρω από τον τραπέζι, ο Αριστείδης Καμάρας έβγαλε έναν λόγο ο οποίος συγκίνησε άπαντες τους παρευρισκόμενους και με την ολοκλήρωση του ο Μίμης Δομάζος ευχήθηκε στον Νικόλα Πατέρα η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά με τον ίδιο όμως πρόεδρο της ΠΑΕ.

Χαρακτηριστικά ο "Στρατηγός" είπε: "Θέλουμε τη δέσμευση σου ότι του χρόνου θα γίνει ξανά αυτό το γεύμα. Αλλά όχι να μας φέρεις εδώ ως την ομάδα του Γουέμπλεϊ αλλά ως πρόεδρος του Παναθηναϊκού".

Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος ο οποίος είχε επισημάνει ότι το τραπέζι γίνεται για τους ίδιους και όχι για να συζητήσουν για τον Παναθηναϊκό είπε: " Εγώ θα σας φέρω εδώ, αυτό είναι το σίγουρο. Τώρα πώς θα είμαι δεν ξέρω, εσείς κοιτάξτε να είστε κοντά στην ομάδα τώρα στα δύσκολα γιατί σας έχει ανάγκη και σας χρειάζεται. Σαν φάρος του Παναθηναϊκού στηρίξτε το δύσκολο έργο του Γιάννη Αλαφούζου".

Εκείνη την ώρα λόγο έβγαλε και ο Μιχάλης Κίτσιος ο οποίος ευχαρίστησε τον Νικόλα Πατέρα τόσο για το γεύμα όσο και για το ότι βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό και στους ίδιους όποτε τον χρειάζονται.

"Του χρόνου πρόεδρος" η ευχή του Δομάζου στο τραπέζι του Νικόλα Πατέρα
INTIME SPORTS


Ο Νικόλας Πατέρας ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος βλέποντας όλους τους παλαίμαχους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του και βλέποντας πόσο αγαπημένοι και μονοιασμένοι είναι όλοι τους και τους είπε ότι έτσι θα έπρεπε να είναι και τώρα όλοι στην ομάδα προκειμένου να γίνει ξανά μεγάλη και τρανή και ο Ευρωπαϊκός πρεσβευτής, όπως και στο παρελθόν.

Ο πρώην πρόεδρος των πράσινων φρόντισε να δώσει και κάποια δώρα στους παλαίμαχους άσους του Παναθηναϊκού. Τους έδωσε κάποια εντυπωσιακά τριφύλλια αλλά και βιβλία με την ιστορία του Παναθηναϊκού.

"Του χρόνου πρόεδρος" η ευχή του Δομάζου στο τραπέζι του Νικόλα Πατέρα
INTIME SPORTS

Όπως τόνιζαν μετά το τέλος του γεύματος αρκετοί παλαίμαχοι το τραπέζι αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι και ένα μήνυμα για όλους τους νέους για το τι εστί Παναθηναϊκός. Πού έχει φτάσει. Ποια είναι τα κατορθώματα αυτής της ομάδας και να μάθουν όλοι για τον μύθο του Γουέμπλεϊ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ