ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το ΥΠΕΚΑ για την ανακατασκευή της Λεωφόρου

Το ΥΠΕΚΑ για την ανακατασκευή της Λεωφόρου
INTIME SPORTS

Η ιδέα της επιστροφής του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαϊδης" έχει ριζώσει στο μυαλό του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ αποτελεί τον διακαή πόθο των οπαδών του Τριφυλλιού. Είναι όμως εφικτή;

Τις τελευταίες ημέρες συζητείται εντόνως η προοπτική της ανακατασκευής της Λεωφόρου και η αύξηση της χωρητικότητα της, ώστε να φιλοξενήσει περισσότερους θεατές και να αποφέρει μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Το www.prasinanea.gr απευθύνθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να ενημερωθεί εάν υφίσταται κάποιο νομικό κώλυμα στην πιθανότητα γκρεμίσματος και κατασκευής νέας εξέδρας.

"Πριν μερικούς μήνες ψηφίστηκε ο νέος οικοδομικός κανονισμός και έχουν καθοριστεί επακριβώς οι όροι δόμησης σε κάθε περιοχή της χώρας, καθώς και όλες οι σχετικές λεπτομέρειες.

Στο δικό του χώρο, ο Παναθηναϊκός έχει δικαίωμα να ανακατασκευάσει το Απόστολος Νικολαϊδης αρκεί να κινηθεί στα πλαίσια του νόμου, όπως άλλωστε ισχύει με κάθε ιδιώτη, φυσικό ή νομικό πρόσωπο" έλεγαν με χαρακτηριστική... διπλωματία στελέχη του ΥΠΕΚΑ.

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε την πιθανότητα διευκόλυνσης του Παναθηναϊκού με κάποια ειδική νομοθετική ρύθμιση ή εξαίρεση στο συντελεστή δόμησης της περιοχής των Αμπελοκήπων, αλλά η απάντηση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας:

"Δεν το θεωρούμε εφικτό, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει σχετικό αίτημα, οπότε μιλάμε υποθετικά".

Η αλήθεια είναι πως στο ΥΠΕΚΑ δεν βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο "Απόστολος Νικολαϊδης", αφού θεωρούν ότι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε μία επιβαρυμένη περιοχή. Ωστόσο, δεν μπορούν να την αποτρέψουν...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ