ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το "αντίο" της ΠΑΕ στον Παπαντωνίου

Το "αντίο" της ΠΑΕ στον Παπαντωνίου
INTIME SPORTS

Πένθος στην οικογένεια του Παναθηναϊκού από την απώλεια του Γιάννη Παπαντωνίου, τον οποίο αποχαιρέτησαν οι πράσινοι με ανακοίνωσή τους.

Ο Γιάννης Παπαντωνίου άφησε την τελευταία του πνοή και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον παλαίμαχο άσο με μία ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Η οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρετά συγκινημένη τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιάννη Παπαντωνίου που αγωνίστηκε στην πρώτη μεταπολεμική ομάδα του Παναθηναϊκού το 1945 και τίμησε με την προσωπικότητα και τη σπάνια τεχνική του κατάρτιση το ''Τριφύλλι'' και την Εθνική.

Γεννημένος το 1928, ο Γιάννης Παπαντωνίου είχε πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο, ξεσήκωνε την κερκίδα με την τεχνική του και αγαπήθηκε από τους συμπαίκτες του, με τους οποίους κατέκτησε στη Λεωφόρο τους πρώτους μετακατοχικούς τίτλους.

Μαζί με τον Νίκο Σίμο, τον Μαθιό Βιτάλη και άλλους άσους έκανε τον Παναθηναϊκό ''ομάδα πανελλήνιας ακτινοβολίας που συνήρπασε τα πλήθη των φιλάθλων'' και κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Στην Εθνική αγωνίστηκε 15 φορές κάνοντας ντεμπούτο το 1948.

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον Γιάννη Παπαντωνίου θα γίνει αύριο στις 15:00 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Αιωνία σου η μνήμη ''Δάσκαλε''.

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού για τον χαμό του Γιάννη Παπαντωνίου και σε αυτή αναφέρει:

"Ο Σύλλογος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού αποχαιρετά με βαθιά συγκίνηση τον φίλο, συμπαίκτη και «Δάσκαλο» -όπως συνηθίζαμε ν’ αποκαλούμε- πολυαγαπημένο μας Γιάννη Παπαντωνίου.

Έναν Παναθηναϊκό, έναν μεγάλο μπαλαδόρο της μεταπολεμικής ομάδας του Τριφυλλιού, έναν τεχνίτη που εντυπωσίαζε με την κατάρτισή του χιλιάδες φιλάθλους, συμπαίκτες και αντιπάλους.

Στην Λεωφόρο της καρδιάς μας πανηγυρίσαμε μαζί νίκες, διακρίσεις και τίτλους Πρωταθλητή και Κυπελλούχου Ελλάδας. Εκείνη την εποχή, μαζί με τον Γιάννη Παπαντωνίου κερδίσαμε τα πρώτα μεταπολεμικά κύπελλα και κάναμε τις συνοικίες της Αθήνας να ντυθούν στα πράσινα, γιορτάζοντας και πάλι σε μια ελεύθερη Ελλάδα.

Καλό σου ταξίδι «Δάσκαλε». Ήσουν πραγματικά σπουδαίος".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ