ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι γίνεται με τα χρήματα του Νίνη

Τι γίνεται με τα χρήματα του Νίνη
Νίνης INTIME SPORTS

Ο Σωτήρης Νίνης υπέγραψε και παρουσιάστηκε από την Πάρμα με τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί ένα μεγάλο ποσό ως "τροφεία".

Το Σάββατο το απόγευμα ο Σωτήρης Νίνης παρουσιάστηκε, μαζί με τα υπόλοιπα αποκτήματα, κι επίσημα από την Πάρμα, με την οποία υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με καλές ετήσιες αποδοχές.

Η είδηση δεν είναι καινούργια φυσικά, αφού ο νεαρός άσος είχε έρθει σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα από τον χειμώνα που μας πέρασε.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα πάρει τα χρήματα που προσδοκούσε βέβαια πριν κάποια χρόνια για τον 22χρονο άσο, όμως διεκδικεί ένα, σχετικά, μεγάλο ποσό από την μετακίνηση του Νίνη.

Το κακό βέβαια είναι πως τα χρήματα μπορεί να αργήσουν λίγο καιρό μέχρι να μπουν στα ταμεία της πράσινης ΠΑΕ, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις η UEFA είναι εκείνη που καθορίζει το χρηματικό ποσό και εξετάζει ξεχωριστά μία-μία τις περιπτώσεις ανά την Ευρώπη.

Η αισιόδοξη πλευρά λέει πως οι πράσινοι θα γνωρίζουν το ποσό στα μέσα ή τέλη Αυγούστου, ενώ η απαισιόδοξη αναφέρει πως αυτό θα συμβεί στο τέλος Οκτωβρίου.

Τι ισχύει

Όπως και να έχει το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 500.000 ευρώ, αφού η UEFA μετρά την αποζημίωση από το 12ο έτος της ηλικίας του ποδοσφαιριστή (ο οποίος "ανήκει" στην ίδια ομάδα φυσικά από τότε).

Ο Νίνης ξεκίνησε από 12-13 χρονών στον Παναθηναϊκό, οπότε καταλαβαίνετε γιατί το ποσό είναι τόσο υψηλό. Το μόνο που δεν ξεκαθαρίσαμε βέβαια είναι αν η ρήτρα των τροφείων ισχύει για παίκτες που πάνε σε ομάδες του εξωτερικού ή και για ομάδες στο εσωτερικό και το κατά πόσο διαφοροποιείται η χρηματική αποζημίωση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ